• Dagens økt og fokus på teknikk

  • Publisert 25.04.2014 kl.15:18. Ligger i kategorien: Trening

  Det er så deilig å starte dagen med en skikkelig styrkeøkt! Man får så utrolig mye energi av det, personlig blir jeg rene duracell-kaninen etter hver økt, får en skikkelig energiboost!

  Idag stod bein-og rumpeøkt på planen, dagens cardio utgikk da jeg kun hadde 1 time til rådighet. No time to waste!! Har av diverse årsaker ikke fått trent ben de siste to ukene så det var godt å få tatt i skikkelig idag, kroppen hadde nok godt av en liten "break" for jeg økte på vektene idag og følte meg litt ovenpå og det må jo være lov ;) Dessverre rakk jeg ikke over hele programmet før barnepassen stengte så var et par øvelser jeg måtte kutte, men det går greit.

  Jeg øvde på teknikk i strakmark idag, men jeg klarer ikke for bare livet å få kontakt med rumpa! Gleder meg til slutten av juni for da skal jeg ha noen timer med PT, trenger hjelp til å kvalitetetssikre øvelsene noe som er KJEMPEVIKTIG for feil teknikk = skader på sikt. Så før du smeller til med sykt tunge vekter,  husk på å ha teknikken inne! Jeg ser en lei tendens hos enkelte bloggere som tipser leserne sine om den eller den øvelsen når de knapt har kunnskap selv og det er så dumt, grunnen til at jeg ikke tipser om det ene eller det andre er fordi jeg ikke har kompetansen til det, det får være opp til faglærte å tipse og lære folk om øvelser, belastning mm jeg personlig holder meg til å dele hvilke øvelser jeg utfører, men that's it.


  Et stk klar 4-barnsmamma fit for fight! Treningstopp fra Nike, antishaketights fra Röhnisch

  Dagens økt

  Oppvarming: lett jogg på mølle i 6-7 min 8,6 km/t

  Leg curl 30 x 15 / 35 x 8 / 35 x 8

  Bulgarske utfall 10 kg x 15 à 2 serier

  Beinpress 125 kg x 10  à 3 serier

  Strakmark 40 x 6 / 30 x 5 / 30 x 5  - øve på teknikk

  Glutes i apparat 32,5 x 20 / 32,5 x 12

   

  Q: HAR DU TRENT I DAG? :)

  Med blanke ark

  • Publisert 24.04.2014 kl.21:09. Ligger i kategorien: Trening

  Påsken har for vane å bli spekket med søtsaker og snadder og jeg kan ikke telle på èn hånd hvor mange ganger jeg skeiet ut i ferien, men i likhet med alle høytider tok også påsken slutt og nå er det tilbake til hverdagen for fullt, jeg starter den med blanke ark. Jeg fikk erfare hvor dårlig magen min reagerer på gluten etter 3 måneder med glutenfri kost, magekramper og hele pakka ble plutselig hverdagskost og jeg fant ut at jeg faktisk ikke tåler gluten lenger - kanskje like greit? Jeg føler meg mye bedre på glutenfri kost, er aldri oppblåst eller har problemer med magen så jeg tror alle kunne hatt godt av å kutte ned på gluten i maten. 

  Påskeferien ble for vår del tilbrakt hjemme med familien, vi hadde besøk i fra nord og fikk mye hjelp til innendørs oppussing, vi har med andre ord ikke ligget på latsiden. Innimellom fikk jeg presset inn 2 treningsøkter og ettersom vi hadde barnevakt hjemme fikk jeg virkelig koblet helt av. Jeg pleier vanligvis å ha barna i barnepassen og selv om det bestandig har gått greit så klarer ikke hjernen helt å stenge av "hønemormodusen" noe som resulterer i at jeg stresser litt, er derfor ekstra godt å kunne ta en økt  uten å ha med barna. Tar meg god tid og virkelig nyter mitt eget selskap, det er så deilig og ikke minst etterlengtet for en hjemmeværende 4-barnsmor! 

  Før påske skrev jeg jo at jeg tester ut kardioprogrammene til Silje Mariela, for maksimal fettforbrenning, og selv etter knapp 1 uke på disse så merkes det G O D T! 15-20 minutter med intensive intervaller som kan ta livet av deg merkes fort, men jeg liker det! Ble litt lei av cardio og ikke minst 4x4 og 6x6-intervaller ifjor, og har stort sett holdt meg til strykerommet siden, men nå gleder jeg meg til hver cardioøkt fordi jeg V E T at de funker. Det er noe med det, når man virkelig gir jernet over tid så er det ekstra moro når man selv ser resultatene.


  Magen 15 måneder etter 4.fødsel

  I går hadde jeg en skikkelig kickass-økt med intervall på mølla etterfulgt av biceps-og tricepsøkt, jeg var ganske kake etter 20 minutter på mølla, men klarte å hente meg inn etterhvert. I det siste har det stått litt stille på øking av vekter for hver uke, men det er jo slik som skjer når man øker drastisk i styrke over en kort periode, har ligget på 12,5 kg pr vekt pr arm de siste ukene og før påske tenkte jeg å teste ut 15 kg, men det gikk ikke. Jeg sliter med venstre skulder etter en skade, men var nok heller ikke sterk nok, uansett tenkte jeg å teste ut 15 kg igår og jammen klarte jeg ikke 8 reps! Gjett om jeg var stolt etterpå, endelig noen skikkelige fremskritt! 


  Fra dagens økt 

  Q: HVORDAN HAR DIN PÅSKE VÆRT? 

  Sprettrumpe? Ja takk

  • Publisert 08.04.2014 kl.22:42. Ligger i kategorien: Trening

  Sommeren nærmer seg med stormskritt og de aller fleste av oss drømmer om å ta oss bra ut i bikini på stranda i år. Flat mage, slanke og stramme lår og en veltrent stuss er vel det vi begjærer og ønsker oss mest, jeg er en av de selv. Hva om jeg kan avsløre at du kan få en veldreid rumpe på bare noen få uker, kanskje til og med dager? Alt du må gjøre er å slenge deg med på en 30-dagers squatchallenge! Intens innsats er nøkkelen og her får du oppskriften 

   

  Hva er squats og hvordan utføres øvelsen? 

  Squats er bedre kjent som knebøy på norsk og det finnes forskjellige varianter uten at jeg skal gå videre inn på de ulike, nøkkelen til suksess er teknikk og denne må terpes. Det er lettere å utføre knebøy uten motstand, altså kun ved hjelp av egen kroppsvekt. Still deg foran et speil og studer din egen teknikk når du utfører den, det hjelper mye! Her er en liten illustrasjon 
  Plasser føttene med ca en skulderbreddes avstand, hold ryggen rett og gjerne armene frem slik som på bildet, brystet skytes litt fremover og blikket festes oppover.
  Hold magen inn under hele øvelsen
  Lat som om du setter deg ned på en stol, men pass på å ikke krumme ryggen! Tenk teknikk hele veien for å få denne til å sitte. 
  Husk at jo dypere knebøy jo bedre er det for stussen - ass to the grass! 

  Tips!
  Ønsker du litt motstand, men mangler utstyr? Selv tar jeg en av barna mine på skuldrene når jeg utfører mine squats ;)  
  Klar, ferdig, SQUAT!! 

  Pangtstart på uka og superintens økt av Silje Mariela

  • Publisert 07.04.2014 kl.21:59. Ligger i kategorien: Trening

  Hei!

  Det er en stund siden sist nå, har stått litt fast i bloggverden for tiden og rett og slett fått skrivesperre og da er det ikke noe moro å blogge som dere sikkert skjønner. Vurderer nå å gå tilbake til min gamle blogg, casakala, men vil ikke slutte å blogge om livsstilsendringen min siden den har blitt en vesentlig stor del av livet mitt ;)

  Idag startet jeg uka med et brak, var nede på trening 9.30,  lenge siden sist jeg trente så tidlig, men hadde en avtale med Line Merethe og gledet meg til å ta fatt på økta for idag skulle jeg teste et nytt program! Jeg er følger av Silje Mariela på fb og elsker tipsene hun kommer med, for bare noen få dager siden postet hun et nytt og superintenst cardioprogram på bloggen sin og denne måtte jeg prøve ut. Programmet er kort, men supereffektivt om det er fettforbrenning du er ute etter. Jeg trodde formen min ville være noe redusert da jeg ikke har trent noe særlig med cardio på et halvt års tid, men styrkeøktene har gitt kraftig uttelling for formen min var mye bedre enn da jeg løp som en gal på mølla! Så moro å bli positivt overrasket. Selve økta var tung, men det ga mersmak og jeg gleder meg til neste økt som for ordens skyld vil være noe annerledes, sjekk bloggen til Silje Mariela og bli med på runden du også! Men husk styrkeøkta hvis du ønsker en stram og feiende flott kropp til sommeren ;)

  Jeg elsker slike dager som dette, bare det å stå opp tidlig og komme seg ned på trening for en skikkelig økt, ja det gir så mye energi utover dagen og jeg føler jeg bobler av overskudd! Utrolig deilig, ingen tvil om at trening gjør noe med humøret :) Håper dere har hatt en flott start på uka og fortsetter å trene dere også ;)

  Dagens blinkskudd


  Mealprep for my kids, kveldsmat in the making!

  Vårfølelse, PT og kroppsanalyse

  • Publisert 01.04.2014 kl.13:33. Ligger i kategorien: Trening

  Hei og velkommen til aprilmåned! Det er deilig å tenke på at vi nærmer oss varme og late sommerdager, som jeg gleder meg!! 

  For tiden ligger jeg i hardtrening, hadde mye å ta igjen etter sykdomsperioden men er back in business nå og trener 3x i uka i tillegg til å være aktiv ellers. Jeg har holdt på med samme program i et par,tre måneder nå og føler på at jeg snart trenger noe nytt, derfor tok jeg kontakt med en personlig trener for å forhøre meg med hvilke muligheter jeg har for å nå målene mine så neste helg skal vi ha en kartleggingstime, blir spennende. Jeg føler jeg har kommet langt, men jeg er langt ifra noen ekspert og trenger litt oppfølging føler jeg. 

  Tilbake til overskriften, for et par uker siden booket jeg ny time til kroppsanalyse for å se om  programmet jeg har fulgt har funket, utrolig interessant! Jeg hadde min forrige kroppsanalyse i slutten av oktober ifjor, moro å sammenlikne med den jeg tok nå nylig. Jeg ble positivt overrasket og har bare enda mer lyst til å fortsette å holde kursen fremover, jeg tror jeg kan komme langt om jeg bare holder fokuset. 

  Kroppsanalyse oktober 2013 kontra mars 2014

  Vekt oktober 2013: 56, 0 kg
  Fettprosent: 22,7 %

  Vekt mars 2014: 52,5 kg
  Fettprosent: 18% (!!)

  Jeg anbefaler faktisk å ta en slik analyse, ikke for å være eller bli hysterisk opptatt av vekt og fettprosent mm, men for å se hvordan kroppen er sammensatt og få et overblikk over situasjonen din, på den måten kan du også se fremgangen din over tid. Jeg har x antall analyser inkludert i medlemsskapet mitt så jeg taper ingenting. Hvor mye en slik analyse koster varierer, man trenger nødvendigvis ikke oppsøke treningssenter da enkelte hudpleiesalonger, ernæringsfysiologer mfl. har slike apparater, google deg frem :) 


   

  Rutiner i hverdagen

  • Publisert 20.03.2014 kl.13:35. Ligger i kategorien: Trening

  Gode rutiner er et must i de fleste liv også i mitt, hadde jeg ikke hatt mine rutiner hadde jeg ikke vært der jeg er nå. Jeg trener fast 3x i uka og spiser sunn mat, prøver å holde meg på matta når det kommer til snop og snacks for ikke å komme på ville veier. Takket være disse rutinene har jeg klart å nå målet mitt, etter 4 tette svangerskap er det ikke noen "piece of cacke" og jeg har innsett at jeg ikke hadde kommet så  langt på ett år om det ikke var for disse rutinene mine. Jeg har gradvis lært hva som skal til og jeg har prøvet og feilet mange ganger. blant annet ved ikke å ha faste treningsdager, men ta det sporadisk. Det funket ikke i lengden, derfor har jeg faste dager som jeg trener på; mandag, onsdag og fredag og snart øker jeg til 4 økter pr uke. Av og til kommer noe i veien og det er helt greit, når man er forelder så er det OK. Det er ikke alt som kan planlegges og godt er jo det, her får du 6 tips til hvordan du kan få treningen inn i rutiner


  6 tips til å få treningen inn i rutiner

  1. Sett deg ned en dag/kveld, gjerne på en søndag og kartlegg ukens aktiviteter, måltider mm.

  2. Sett av tid til treningen til et bestemt tidspunkt på en bestemt dag, om du ikke får kommet deg på treningssenter en dag gå deg en rask tur, ta øvelser hjemme på stuegulvet el

  3. Allièr deg med en venn/venninne, familie, kjæreste eller kollega - tren sammen, det er både gøy og sosialt!

  4. Sett deg mål underveis; kanskje har du et antrekk du ønsker å føle deg komfortabel i til en bestemt og spesiell anledning?

  5. Belønn deg selv og vært stolt over fremskrittene dine, det vil øke motivasjonen

  6. Ta bilder, det er veldig nyttefullt da man ofte ikke ser forandringene med det blotte øyet og det er en stor motivasjonskilde som gjør det enklere å holde på de gode rutinene

   


   

  Q: Får du tid til å trene i hverdagen? :)

  Gårsdagens økt og nettshopping

  • Publisert 18.02.2014 kl.15:14. Ligger i kategorien: Trening

  Hei og hopp! 

  Igår var jeg i skikkelig vårstemning, våknet til knallvær med strålende sol, skyfri himmel og fuglekvitter og det var virkelig en booster til humøret. Jeg tuslet ned til trening i 12-tiden og var klar for en kickstart på uka, legday på planen og ved godt mot. Jeg kjørte på og ga alt jeg hadde på alle øvelser, jeg fikk også akutt lyst til å teste ut hvor mye jeg klarer å løfte i knebøy, denne øvelsen står ikke på programmet mitt for tiden så jeg klødde i fingrene etter å teste. Tidligere har jeg ikke klart å løfte min egen kroppsvekt pga svakt bekken, men i går klarte jeg det med glans! Litt tungt og ikke minst uvant siden det er en stund siden sist jeg tok knebøy med vekter, men øvelse gjør mester. Tenkte å skaffe meg belte som jeg kan bruke til de skikkelig tunge og harde løftene slik som knebøy og markløft bla. Er i hvert fall stolt over meg selv! 

  I løpet av de siste ukene har jeg blitt mye mindre rundt midjen, rumpe, lår og bryster og treningstøyet mitt har blitt for stort (!). Jeg har ikke gått så mye ned i vekt, men jeg har blitt en god del strammere og fettprosenten har gått ned og det synes på klærne. Før helga prøvde jeg noen klær som jeg elsket i tenårene, type bluser og topper fra Vila, bikbok ol. disse satt som et pølseskinn før jul til tross for stort vekttap det siste året, men nå fikk jeg de på uten problemer og de satt pent! Utrolig morsomt å gå på "shopping" i klesskapet og finne frem klær som man har savnet og endelig kan bruke igjen, men siden jeg ikke har noe treningstøy fra tidligere må jeg kjøpe nytt. Igår var jeg derfor på nettshopping og kjøpte meg ny treningstights og bh, gleder meg til de dukker opp i posten. Ingenting er som nytt og fresht treningstøy, skikkelig motivasjon for fremtidige treningsøkter. 


  Stay in place power "push up" til 299,- finner du her 
  Röhnisch shape Lydia anti-shake 7/8 tights i fargen watermelon til 699,- finner du her 


  Q: er treningstøy viktig for deg? 

  Gode vaner

  • Publisert 29.01.2014 kl.21:30. Ligger i kategorien: Trening

  Heihei! 

  Det har vært litt stille fra min side de siste to dagene, men det er rett og slett fordi jeg ikke har hatt ork til blogging etter at unga har lagt seg. Er helt skutt på kveldene for tiden, men det kan ha en sammenheng med mangel på søvn, har lagt meg altfor sent den siste tiden så får ikke nok søvn og det er ikke bra.  Har bestemt meg for å prøve å få lagt meg til faste tider hver kveld, uavhengig om det er hverdag eller helg for kroppen er avhengig av nok søvn, minimum 8 timer, for å prestere optimalt. Men det er lettere sagt enn gjort for når man endelig har litt alenetid på kveldene så vil man gjerne nyte det litt ekstra og da er det lett for at det kan bli en film eller noe liknende som forsinker leggingen. Må skjerpe meg der altså. 

  Igår hadde jeg en forsinket beinøkt, følte meg elendig etter en lat helg. Formen var ikke så god og jeg følte ikke at jeg fikk så veldig mye utbytte av økta som jeg burde, men det er vel ikke uvanlig å ha slike dager fra tid til annen. Jeg presset meg igjennom økta og følte jo at jeg hadde mer energi utover dagen likevel. Idag stod rygg/biceps på planen, faktisk en av favorittene mine! Jeg ser virkelig forskjell på ryggen og det er så moro! Følte jeg presterte bedre på trening idag kontra igår, trente med Line Merethe så det ble jo også litt sosialt, koselig. 

  Kostholdsendringen er faktisk det verste, jeg spiser jo veldig sunt og  føler at kroppen er mer fornøyd. Søtsuget er heller ikke like sterkt som tidligere, men jeg føler likevel at det er tungt. Jeg har vært heldig som ikke har sprukket mer enn 2x ila disse ukene og nå vet jeg at jeg kan være (unnskyld uttrykket) nazi mot meg selv. Det handler i bunn og grunn om gode vaner og disse tilegner man seg jo etterhvert om man virkelig, virkelig vil. Jeg føler jeg er på god vei  og er mer enn klar for å fortsette min nye livsstil. 
   

  Kroppen 1 år etter 4.fødsel

  • Publisert 27.01.2014 kl.18:27. Ligger i kategorien: Trening

  Idag er det ett år siden jeg satte mitt fjerde barn til verden og jeg tenkte å dele et "kroppen-1-år-etter-fødsel"-bilde med dere, jeg fikk tross alt 4 barn i løpet av en periode på 6 år og det er tøft for kroppen, fysisk som psykisk. Det har vært en spennende reise og det er ingen tvil om at det å få oppleve en eller flere svangerskap er et stort mirakel i seg selv. Det er helt utrolig å se hvordan kroppen endrer og tilpasser seg for å gjøre plass til et ekstra menneske, det er helt fantasisk og jeg føler meg så heldig som har fått oppleve det 4 ganger, et av livets aller største undere. Tilbake til bildet. Det er nøyaktig ett år og 30 kilo mellom disse to bildene. Det har vært en knallhard prosess og jeg er fremdeles et stykke unna målstreken, men den som intet våger intet vinner. 

  Jeg har klart det med 4 barn og en samboer som jobber skift, oppskriften? Viljestyrke, ren og skjær vilje! Jeg har prøvet og feilet mange ganger underveis, et steg frem, to tilbake, men det er en del av prosessen og i bunn og grunn har det fått meg til å innse at jeg er sterk og at man kan komme dit man vil om man bare vil det nok!   Jeg har riktignok ingen sixpack eller store, flotte og definerte muskler, men jeg har kommet langt og er nærmer enn jeg var igår. Jeg synes det er utrolig morsomt å se hvordan kroppen kan forandre seg etter å ha vært igjennom x antall svangerskap og fødsler, det er jo helt fantastisk. Kvinnekroppen, den er flott den. 

  From fat to fit

  • Publisert 22.01.2014 kl.21:51. Ligger i kategorien: Trening

  Heihei!

  De siste dagene har jeg stort sett vært på farten, på mandag hadde jeg en skikkelig effektiv og hard beinøkt og kunne så vidt stå på beina etterpå, deilig å kjenne at man har trent. Passet på å få tøyd skikkelig godt ut etter økta og minimerte på den måten stølhet, greit å kunne stå på beina når man må gå hjem etter trening. Igår hadde jeg veiledningstime med PT for å gå igjennom enkelte øvelser jeg var usikker på, mest for å sørge for en god teknikk. Gikk igjennom flere øvelser samt noen jeg har vært nysgjerrig på en stund slik som hipthrust og pullups, var veldig moro! Har nettopp kjøpt meg en slik doorgym hos xxl og gleder meg til å teste den. Igår stod rygg og skuldre på planen og jeg merker jeg er litt øm, men om det kommer av treninga eller om det kommer av husvasken vites ikke, jeg hadde nemlig så mye energi etter økta igår at jeg tok frem bøtta og moppen og skrubbet gulvene, en av mange fordeler med å trene er at man får så mye energi og overskudd i hverdagen og det er så deilig å kjenne at man faktisk strekker til.


  En selfie etter en god treningsøkt er en selvfølge, dårlig bildekvalitet men ..

  Idag hadde jeg en etterlengtet hviledag og det tror jeg at kroppen trengte, jeg har vært trøtt i hele dag og det har blitt litt for mye sofasliting. Jeg ble så rastløs utover dagen at jeg trosset både tretthet og støl kropp og trumpet en tur på butikken med eldste jenta mi på 5. Vi bor ikke lange biten fra nærmeste butikk, men det som virker som en liten svipptur for en voksen kan i virkeligheten være som 1 mil for et lite barn, men jenta mi overrasket meg med godt humør og det var hverken sutring eller mas fra henne under hele handleturen. Hun hjalp meg med å trille handlekurven, pakke varer og bærte en pose hele veien hjem uten så mye som en sur mine, det kaller jeg virkelig en tøff 5-åring! Et stk stolt mamma ja ;)

  Så til overskriften, jeg fikk tatt noen bilder igår som jeg tenkte å dele med dere her. Bildet er allerede ute på FB-siden til bloggen og Instagram og viser i bunn og grunn fremskrittene jeg har hatt på treningfronten det siste halvåret (+/-). Det som er moro med slike bilder er at man selv ser forandringene som ikke er like lett å legge merke til i speilet hvor man ofte er kritisk til seg selv og stadig vekk finner nye feil. Til og begynne med så jeg ikke forskjellen selv fra mai - septemer selv om den var stor, men det er nok fordi psyken hang litt igjen og at jeg ikke så på meg selv som slank. Nå, flere måneder etter ser jeg godt hvor mye jeg har forandret meg i løpet av det siste halvåret og det er moro, det er en stor motivasjonstrigger for min del og det gir meg en helt ny drivkraft mot målene mine.


  Øverst til venstre: mai 2013, september 2013
  Nederst til venstre: november 2013 og januar 2014 - 3 uker ut i mitt nye program

  Imorgen står en heftig armøkt på planen og jeg gleder meg til å kicke ass på trening! Føler jeg har tonnevis med energi og jeg ser virkelig optimistisk mot årets bikinisesong, dette skal jeg klare! Vekta går nedover, har 4 små kilo igjen til hovedmålet og kroppen har virkelig begynte å tilpasse seg. Midjen krymper stadig og musklene kommer mer frem, og jeg elsker det! Jeg tror jeg har blitt bitt av denne fitness-bølgen og merker at det er deilig å ha funnet noe jeg liker å holde på meg! It's no turning back for me now ..

  Fredagstrimmen

  • Publisert 17.01.2014 kl.21:58. Ligger i kategorien: Trening

  Idag var jeg tidlig oppe og klar for en ny dag med blant annet tidlig treningsdate med Line Merethe. Fikk eldste avgårde til skolen og så var det bare å kaste seg rundt for å få unnagjort morgenstell av de minste, frokost og bitte litt husarbeid før det bar ut døra. Det var iiiiskaldt, ikke mer enn -3 grader, men med en bitende vind føltes det ut som om det var nærmere -20, det var heller ingen enkel sak å holde seg på bena hele veien ned når kommunen ikke klarer å sende noen ut for å måke fortauene, det lå lag på lag med snø og jeg tenkte med gru på de stakkars gamle menneskene som måtte tørre å bevege seg utendørs, håper ingen ble skadd. Vel fremme ventet en deilig styrkeøkt med fokus på biceps og triceps, og jeg som hele tiden ikke har klart å løfte så ekstremt tungt i f.eks liggende brystpress med manualer pga en vond skulder, fant idag ut at det er på tide å øke vekta og det gjorde meg så stolt! Neste gang kliner jeg til, men jeg skal passe på å ikke ta meg vann over hodet vil ikke risikere å skade meg.   Line Merethe var så snill som kjørte meg hjem etter treningsøkta, det er jeg evig takknemlig for! Det fristet ekstremt lite å gå ut igjen i det sure vinterværet så resten av dagen har gått til innedørsaktiviter slik som husarbeid og lek med barna. Vi koste oss med fredagstaco, film og popcorn i kveld noe barna syntes var stor stas, supert å se at de hygger seg slik når vi er samlet slik til en skikkelig familiestund. Jeg holdt meg på matta og koste meg med min supersunne bringebærgelè med tilhørende mager vaniljekesam samt et glass Pepsi Max, sistnevnte har jeg lov til å kose meg med på diett og det er supert for en Pepsi Max-elsker som meg selv. Nå som barna endelig sover skal jeg bare slappe av her i sofaen, kanskje brette litt tøy og så krype til sengs for å få nok søvn. 

  Q: Hvilke planer har du i kveld?

   

  Et helt nytt liv med ny livsstil

  • Publisert 16.01.2014 kl.23:05. Ligger i kategorien: Trening

  Etter to dager med et over gjennomsnittlig høyt aktivitetsnivå er jeg nå tilbake for fullt. Dagene går  i ett, slag i slag, men sånn er det jo å være mamma. Som jeg har blogget om tidligere har jeg gjort noen store endringer på livsstilsplanet den siste tiden, jeg har begynt på et spennende kosthold-og treningsprogram og er godt i gang. Jeg spiser glutenfritt og jeg spiser mye, i tillegg trener jeg styrke 3x per uke og merker at kroppen liker disse endringene, både fysisk og psykisk. Trening gir meg veldig mye, det er ikke bare noe jeg gjør for å komme i fysisk god form, det gir meg så ufattelig mye psykisk. Jeg er mindre stressa og takler stress bedre, har det bedre med meg selv og rundt andre og føler meg virkelig levende. Det er så godt å ha ekstra energi i hverdagene også, og å kunne gi mer av seg selv til barna er en fantastisk god følelse, jeg blir ikke like fort sliten som tidligere og har langt bedre tålmodighet så jeg føler virkelig jeg får utbytte av disse endringene, den dårlige samvittigheten forsvinner og alt er vel. Deilig.

  Det er sikkert flere av dere som lurer på hvordan programmet mitt ser ut, men det kan jeg dessverre ikke røpe da det er beskyttet ifølge åndsverksloven, men jeg kan tipse dere om coachen som hjelper meg til å nå målene mine! Det er Vibeke Hermansen bak bloggen Obsessed som har skreddersydd programmet til meg. Jeg kom over henne gjennom en bekjent som hadde oppnådd gode resultater, var i kontakt med henne allerede i fjor vår, men da ammet jeg og siden jeg ikke ville risikere redusert melkeproduksjon eller annet som kunne vært skadelig for minstejenta så jeg avventet og tok kontakt utover høsten. Jeg begynte på programmet 8.januar og har ennå en lang vei å gå, men jeg er ved godt mot og biter tennene sammen selv på dager som denne, hvor alt er dritt og jeg er supersugen på godteri! Jeg vil nå målet mitt mer enn noe annet, ingenting slår smaken av seier så godteriskåla får stå i fred ;-)

  Noen bilder fra min nye hverdag
  Jeg opprettet like så godt en ny Instagram-profil nylig for å ikke spamme alle følgerne mine med trening-og kostholdsbilder. Jeg har fortsatt to kontoer, men @momgoesfit er altså ene og alene en konto med oppdateringer på kosthold-og treningsfronten. Jeg henter mye inspirasjon fra Instagram og anbefaler alle med interesse for trening, sunn og god mat, fitness mm å ta en titt på slike sider som min, er så mye motivasjon i bildene! Har hjulpet meg masse på veien. Håper dere vil ta en titt på min profil og følge meg på veien videre, både her på bloggen, facebook og Instagram, jeg lover å bli flinkere fremover og holde dere oppdatert! Jeg oppdaterer daglig Instagram-kontoen min så anbefaler å ta en kikk der @momgoesfit :-)
  Blogges!  Kickoff

  • Publisert 08.01.2014 kl.21:37. Ligger i kategorien: Trening

  Heihei! 

  I dag bråvåknet jeg rett før kl 09, eldste var sendt på skolen og jentene hadde nettopp våknet, de sover lenger etter juleferien i nord merkelig nok. Jeg ble temmelig sjokkert da jeg så på klokka, måtte bare kaste meg ut av senga, hive meg i dusjen, kline på noe sminke og dytte innpå noe mat før jeg tok med meg gymbagen og trasket ned til treningssenteret i regnværet. Hadde en treningsdate med Line Merethe som jeg helt tilfeldig fant ut bodde i samme by som meg og siden vi begge trener på FSC fant vi ut at vi kunne trene sammen, kjekt med en treningspartner som er like motivert som meg. Var kjempehyggelig å bli kjent med henne og vi har allerede avtalt neste treningsdate, gleder meg. 

  Etter 3 uker uten trening var jeg mer enn klar for action og det var godt å komme igang igjen. Idag stod rygg og biceps på planen og jeg hadde en ganske bra økt, dessverre glemte jeg å tøye ut og håper ikke jeg vil være altfor støl imorgen. Gleder meg til å ta fatt på neste økt og de kommende, blir nok ekstremt bra. Spiser sunn og god mat for tiden og er stolt av meg selv som klarer å holde meg i skinnet og ikke sprekker, etter en juleferie fylt med masse godis og fetende mat trodde jeg det ville bli blytungt, men det virker som om jeg har motivasjonen på rett plass og det er da enda godt. Dette skal jeg klare! 

  Jeg har forresten opprettet en ny Instagramprofil som jeg kommer til å benytte meg av ifm trening, kosthold, inspirasjonskilder mm, du kan følge meg under @momgoesfit   Q: Har du satt deg noen treningsmål for 2014? 

  Treningsdate med malindus

  • Publisert 16.12.2013 kl.22:50. Ligger i kategorien: Trening

  God kveld i stua! Håper dere har hatt en fantastisk dag alle sammen (: 

  Selv kom jeg nettopp inn etter en skikkelig god treningsøkt med venninna mi, Linn. Begge er medlemmer på FSC og siden vi fikk barn med kun to måneders mellomrom tidligere i år så vi jobber mot samme mål, bikinikroppen 2014! Er kjempekjekt å ha en treningspartner, man føler seg jo ikke lenger alene og tør å kjøre på litt ekstra. Vi kjørte på med styrke idag, helkropp. Jeg kjører vanligvis en dag med overkropp, en dag med underkropp osv, men kjente det var litt godt å variere litt for det kan fort bli kjedelig med samme øvelser uke etter uke etter uke og akkurat idag trengte jeg litt variasjon.

  Slik så programmet ut idag (spontanprogram)

  • Oppvarming på sykkel 
  • Nedtrekk fra oppvarming til 3 x 12 
  • Hantelpress 3 x 10
  • Skråhantelpress 3 x 10 
  • Knebøy  3 x 10 
  • Utfall med vekter 2 x 20
  • Sittende roing 3 x 10
  • Tricepspress m/kabel 3 x 8 - superset1
  • Stående kabelcurl 3x 8 - superset2 
  • Crunch på benk 10 x 2
  • Situps på benk 10x 2 
  • Uttøying 
  Jeg kjenner det faktisk best bak mellom skuldrende etter roingen og litt knoting med knebøyen idag, men det er godt å kjenne at man lever litt! Nå satser vi på å få skvist inn en økt på onsdag, fellestime med instruktør, håper det går i orden for oss begge for det er mye mer moro å trene sammen med noen enn å måtte trene alene.

   

  Q: Har du planer om å trene denne uken?

   

  Blogglista og crossfit

  • Publisert 16.12.2013 kl.17:07. Ligger i kategorien: Trening

  Hei og hopp! Topp å våkne til til 112.plass på blogglista, utrolig moro å se at bloggen min vokser litt etter litt, det motiverer meg til å fortsette! Jeg setter uendelig mye pris på dere som lesere og verdsetter hver og en kommentar, fortsett med det (:    I dag tenkte jeg å skrive et innlegg om crossfit, det er en treningsform som har interessert meg en god stund og noe jeg vurderer å starte med på nyåret en gang. Her i Sarpsborg finnes det en egen crossfit-klubb hvor man kan bli medlem eller kjøpe klippekort til x antall crossfit-timer, man kan også få en prøvetime og det beste med det er vel at man da har muligheten til å finne ut om dette er noe man vil gå videre med eller ikke. Crossfit er skikkelig i vinden for tiden og blir stadig mer nevnt i media, men hva er egentlig crossfit?  Crossfit ble etablert av Greg og Lauren Glassman i USA og den første crossfit-boksen ble etablert i 1995 og i dag finnes det over 2500 crossfit-bokser verden over, kult ikke sant? 

  Crossfit har som mål å trene hele kroppen ved hjelp av konstante varierte fuksjonelle øvelser med høy intensitet. Crossfit kan deles inn i 3 ulike deler: konstant variert betyr at hver og en økt er ulik, variert trening betyr rett og slett en gjennomtrent og allsidig kropp mens funksjonelle øvelser betyr at øvelsene er naturlige, les; knebøy, markløft, armhevinger mm. 

  Crossfit-konseptet består av 10 punkter 

  1. Hjerte/åndedrettsutholdenhet 
  2. Utholdenhet 
  3. Styrke 
  4. Fleksibilitet
  5. Kraft
  6. Hastighet
  7. Koordinasjon
  8. Smidighet 
  9. Balanse
  10. Nøyaktighet 

  Det fine med crossfit er at det passer for absolutt alle! Øvelsene tilpasses ditt utgangspunkt og du konkurrerer ene og alene mot deg selv. Med crossfit blir man veltrent og får en super helse, vinn-vinn! En treningsform som både ser morsom og effektiv ut, what's not to like? Jeg er ganske sikker på at jeg vil teste ut crossfit i løpet av 2014 i hvert fall. Vil du?

  Vektreduksjon: før og etter

  • Publisert 15.12.2013 kl.17:02. Ligger i kategorien: Trening

  Jeg har lenge lekt med tanken på å dele noen bilder her på bloggen hvor jeg var på mitt tyngste sånn utenom å være høygravid eller nettopp ha født barn. Det er en del av prosessen min, det å se tilbake på gamle vaner, hvordan jeg havnet der jeg var og hvorfor, for på den måten å kunne bruke erfaringene mine til veien videre. For det er jo en prosess og for å komme videre dit man vil så er man nødt til å sortere ut tanker, følelser og ikke minst innse hva, hvordan og hvorfor man er ulykkelig. Det er også viktig for meg å være ærlig med leserne mine, hvordan skal jeg kunne inspirere andre hvis jeg ikke er ærlig og holder tilbake info som er relativ ift bloggen? Poenget med en livsstilblogg er jo nettopp å være ærlig, dele erfaringer, opplevelser og bilder. Jeg vil gjerne vise mine blogglesere at jeg er en ærlig person og derfor velger jeg å dele min historie med tilhørende bilder med dere, dette kommer også til å gjenta seg fremover for at jeg på den måten skal kunne vise dere fremgangen min. 

  Jeg håper dere vil ta dere tid til å lese hele innlegget selv om det blir litt langt! 
   

  6 år og 5 graviditeter setter preg på kroppen

  I løpet av de siste 8 årene har kroppen min vært igjennom mange store forandringer, jeg har vært gravid 5 ganger og født 4 barn. Jeg ble gravid som 16-åring og siden jeg ikke visste bedre på det tidspunktet var jeg av den oppfatning at man spiser for to når man er gravid, i tillegg hadde jeg cravings på junk og det sier seg nesten selv at det ikke var noen god match. Jeg var syltynn før graviditeten, en kombinasjon av å være midt mellom barn-og kvinne og derfor ikke ferdig utviklet samt skyhøy forbrenning, det endret seg raskt. Fra å være tynn som en flis eksploderte vekta og kroppen forandret seg mye på kort tid til tross for at jeg var middels aktiv under første graviditet. Det var naturlignok ikke bare magen som vokste i takt med fosteret også brystene og hoftene vokste og med de kom også strekkmerker. Jeg ga blaffen i vekta og tenkte at kiloene ville forsvinne av seg selv etter fødsel, det gjorde de ikke

  Halvannet år etter første fødsel begynte jeg å trene for fullt på nærmiljøets treningssenter, jeg endret litt på kosten etter å ha innsett at kosten ikke var så sunn som den burde være og at jeg undervurderte kaloriinntaket,  vekta og kroppen forandret seg sakte, men sikkert. Jeg var for første gang på lenge, stolt av meg selv! 

  Nesten to år etter første fødsel var jeg igjen gravid og selv om jeg gikk på skole og hadde en aktiv hverdag med en sønn på to år, hadde jeg en sterk forkjærlighet for Pepsi Max og sjokolade, ikke nødvendigvis en sunn kombinasjon. Jeg gikk heldigvis ikke like mye opp i vekt under andre graviditet, men jeg hadde jo også et større utgangspunkt enn tidligere. Kiloene forsvant aldri helt etter andre fødsel, men jeg så meg ikke som lubben. Jeg spiste litt for mye på tross av at jeg ammet og pådro meg nok noen kosekilo som følger av litt for hyppige cafèbesøk i løpet av permisjonen.  Jeg begynte å jogge året etter, men ga fort opp, jeg hadde ikke den samme viljen da som jeg har nå. 

   


   

  1 ,2,3,4  barn som perler på en snor! 

  Da andremann var over året fant jeg ut at jeg hadde blitt gravid, uplanlagt. Jeg hadde gått på p-sprøyte og kroppen var i ubalanse, jeg fikk alle mulige bivirkninger, men så ikke helt en ny graviditet komme. Det gikk ikke helt som planlagt, for 3 måneder ut i svangerskapet følte jeg meg dårlig og noen timer etterpå begynte jeg å blø. Undersøkelser dagen etter viste en inkomplett abort, kroppen hadde ikke oppfattet at svangerskapet hadde gått til grunne og morkaka hadde fortsatt å vokse. Jeg hadde en medisinsk abort hjemme og etterkontrollen viste at kroppen hadde ordnet opp, 9 uker etter var jeg gravid på nytt og nr.3 var et faktum. Man skulle tro at man har en god del erfaring når man går gravid for 3.gang, men jeg ble en sofasliter og spiste nok en gang for to. Jeg gikk litt på overtid og fødte en jente på over 4 kg, noe som mest sannsynlig kom av overspisingen.

  Erfaringsmessig innså jeg at jeg måtte komme meg ut og være i aktivitet for å få bukt med mammakiloene og jeg gikk lange turer med jentene mens eldstemann var i barnehagen, halvåret etter fødsel meldte jeg meg inn på FSC (Family Sports Club) og trente en del kardio. Falt ofte av lasset og ga litt F en periode, men i februar 2012 bestemte jeg meg for å prøve psmf-dietten og meldte meg samtidig på bootcamp. Kiloene raste av og selvtilliten økte i takt med de fysiske forandringene. Jeg følte meg flott for første gang på lenge! Men det varte ikke lenge for kun et par uker etter tredjemanns første fødselsdag oppdaget jeg til min store overraskelse at jeg var gravid igjen. 4 barn i løpet av 6 år??! Jeg var i sjokk, jeg var redd og jeg var deprimert. 

  I tillegg til å slite med sterk grad av fødselsangst utviklet jeg svangerskapsdepresjon under mitt fjerde svangerskap. Jeg følte meg helt alene og ville egentlig bare grave meg ned i et hull i bakken og ikke komme frem før etter fødsel, jeg trøstespiste og ga blaffen i vekta. Jeg slet med bekken-og symfyseløsning og alt var bare dritt, jeg gikk raskt opp i vekt og selv om jeg tenkte over årsaken hadde jeg ikke ork eller lyst til å gi opp hverken maten eller coladrikkingen. Resultatet ble opp 23 kilo og vekta viste 82 fuckings kilo ved fødsel. Hvordan skulle jeg bli kvitt alle mammakiloene?

  Vendepunkte

  6 uker etter fødsel stoppet vekta rett under 70 kilo, ikke noe å rope hurra for når man hadde en så stor vektøktning i løpet av svangerskapet. Jeg mislikte det jeg så i speilet og fant ut at jeg måtte ta meg sammen. Jeg grudde meg til sommeren og bikinisesongen, nok en gang skulle jeg føle meg som en stranda hvalross i varmen, lite flatterende og veldig, veldig lite fristende. Jeg så for meg hvordan jeg ønsket å se ut og satte meg som mål å gå ned til 59 kilo innen dåpen i juli. Jeg la om kosten og begynte å aktivisere meg mer i hverdagen, jeg trente på stuegulvet og etter et par måneder tok jeg opp treningen ved FSC. Jeg nådde første delmål innen dåpen og var utrolig stotl av meg selv! Jeg meldte meg på bootcamp igjen og tok opp styrketrening etter sommeren, siden da har jeg stått på og nådd 2.delmål som var 55 kg. Jeg er kun et steinkast unna hovedmålet som jeg hadde håpet å nå før nyttår, men jeg har akseptert at det ikke lar seg gjøre uten sure miner.

   

  En forandring for livet

  Kroppen min har vært igjennom en utrolig reise på godt og vondt og jeg er stolt av at det den har prestert, jeg føler meg mer vel i egen kropp enn på lenge og det er en herlig følelse. Jeg har merker for livet i form av slappere mage, ikke fult så struttende bryster og strekkmerker, men jeg har fått 4 fantastiske barn underveis og hverken ville eller kunne vært de foruten. Det at jeg har gått ned i vekt betyr også at jeg må beholde og føre en sunnere og aktiv livsstil livet ut, ellers havner jeg nok raskt der jeg var igjen. Jeg er komfortabel med mitt nye og aktive liv og har endelig funnet noe jeg liker å gjøre, det hadde jeg ikke trodd vile skje i en alder av snart 25 for de fleste finner jo noe de liker lenge før den tid. Det å akseptere og innse fakta er en del av den store prosessen som en livsstilsforandring er, jeg måtte innse at jeg hadde et usunt forhold til mat og at jeg førte en usunn livsstil, hadde jeg ikke gjort det hadde jeg ikke vært hvor jeg er nå. Det er viktig å ha psyken med på laget ellers havner man fort utpå. Aksepter hvem og hvordan du er and you're halfway there! 
   Q: Har du noen innspill til innlegget? Legg igjen en kommentar! :) 

   

  Fokus

  • Publisert 14.12.2013 kl.22:37. Ligger i kategorien: Trening

  I løpet av den siste uka har jeg trent 3x og jeg føler at jeg er tilbake til gode, gamle rutiner igjen. Jeg hadde en ufrivillig treningspause som følger av sykdom og diverse, i 3 uker hadde jeg ikke ork eller sjans til å komme meg ned på trening og jeg fikk meg en liten knekk, mentalt sett. Jeg lurte ofte på om jeg i løpet av disse ukene hadde lagt på meg, om all tiden jeg hadde brukt på trening tidligere iår var bortkastet, om kondisen var på bunn igjen osv. Alle disse tankene forverret bare situasjonen, jeg ble så skuffet over meg selv og brukte all energien min på å tenke over det negative at jeg ikke maktet å ta meg sammen og komme meg opp på hesten igjen, det virket som om fallet var for høyt. Inntil forrige helg, da klarte jeg endelig å ta meg sammen etter å ha tygd litt på hvorfor jeg hadde det som jeg hadde og hvordan jeg skulle komme meg ut av denne onde sirkelen. Jeg tok meg sammen og prøvde å fokusere på målet mitt og på hvorfor jeg jeg begynte denne reisen til og begynne med, det hjalp og jeg føler meg mer sprudlende og energisk enn på lenge. Det er helt utrolig hvor mye fysisk aktivitet påvirker den psykiske helsa så vel som den fysiske, man får mer energi og overskudd, man blir lykkeligere/gladere, takler stress bedre, sover og spiser bedre and the list goes on. Jeg er så glad for at jeg endelig har fått opp øynene for fysisk aktivitet i hverdagene og at jeg prøver å belønne meg selv med en god helse, både fysisk og psykisk. Min nye livsstil har kommet for å bli, det gjelder rett og slett bare å holde fokuset. 

   

  6 TIPS TIL Å HOLDE FOKUS 

  • Sett deg mål med en tidsfrist, lag gjerne 1-2-3 delmål og 1 hovedmål - belønn deg selv underveis når delmålene er nådd
    
  • Tilrettelegg hverdagene for å nå målene dine
    
  • Prøv å tenke på helsegevinstene og godene ved å være fysisk aktiv når det står på som verst 
    
  • Ha det gøy 
    
  • Husk på å hvile nok og lytte til kroppen din 
    
  • Aksepter at du av og til vil feile og/eller gå på en smell, det er menneskelig og ingen grunn til å gi opp når veien blir kronglete 

   


  Dagens treningsøkt; rask trimtur i deilig vær, fikk opp pulsen (:   Et smil er alt som skal til

  • Publisert 11.12.2013 kl.21:11. Ligger i kategorien: Trening

  Igår fikk jeg endelig somla meg ned på trening selv om hodet var full av unnskyldninger for ikke å trene. Jeg gikk ned til trening og fikk ekstra mosjon, deilig med frisk og varm vinterluft i lungene. Hadde en sykt bra økt som jeg virkelig kjente, det var temmelig merkbart at det hadde gått en stund siden siste styrkeøkt. Passet på å få tøyd armene skikkelig etter økta og er faktisk minimalt støl i dag, det er da enda godt i hvert fall. 

  Jeg ble ekstra glad da en bekjent kom bort og hilste på meg mens jeg holdt på å trene, det er faktisk ikke mer enn et smil eller en hyggelig kommentar som skal til før hele dagen blir ti ganger bedre, det gjør virkelig noe med humøret! Tenk hvis alle kunne vært sånn, smilt til hverandre og kanskje til og med slengt ut et "Hei!" i forbifarten, det hadde nok lyst opp dagen til de aller fleste og kanskje man faktisk kunne forhindret depresjon og andre psykiske plager ved å være litt mer hyggelig mot hverandre? Jeg tror det er noe i det jeg da, så jeg prøver å ikke henge med leppa når jeg er ute blant folk selv om jeg føler for det enkelte dager, man får så mye mer utbytte av å smile selv også og hvem vet? Kanskje du forandrer et helt liv bare ved å smile litt?  Et smil koster deg ingen verdens ting, husk på det (: 


  Noe å tenke på .. 

  Få rævva opp av sofaen for faen

  • Publisert 08.12.2013 kl.20:00. Ligger i kategorien: Trening

  Etter uker med sykdom og andre teite unnskyldninger som ikke lot vente på seg, fant jeg ut i går at det var på tide å få rumpa ut av sofaen før man gror fast i den og selv om jeg aller helst hadde lyst til å ligge nettopp der på sofaen så pakket jeg treningsbaggen og gjorde meg klar for første økt på aldri så lenge. Jeg har en litt lei tendens til å finne på unnskyldninger sånn innimellom, bare for å slippe å dra ned på trening selv om jeg egentlig har lyst. Det kan være alt fra at det for kaldt ute til at jeg mistenker at jeg har hodpine, vel sistnevnte dukker vel kanskje opp fordi pønsker ut unnkskyldninger så det knaker i topplokket. I går brukte jeg beina for å komme meg ned på trening, sånn sett merker jeg ar jeg savner å ha lappen og egen bil så jeg burde virkelig ta den lappen snart, er jo mye kjekkere å komme seg til og fra når man kjører, for selv om det absolutt er best å bruke beina så er jeg litt avhengig av været når jeg går for jeg går jo ikke akkurat ut i 25 minusgrader og snøstorm. I går var været helt knall så jeg koste meg i eget selskap og musikk på øret på vei ned, balsam for sjela og den ekstra mosjonen var heller ikke å forakte. 

  Selve økta gikk unna på 40 minutter, jeg trente kun intervall på mølla igår og det var til dels hardt. Hardere enn sist gang, så best å skjerpe seg fremover. Det ble ingen styrkeøkt rett og slett fordi jeg klarte å overbelaste venstre skulder, som jeg allerede sliter med, for et par dager siden. Fikk en glimrende idè om å teste push-ups fra stol og det var jo ikke videre smart når man faktisk ikke har varmet opp på forhånd! Så oppvarming er virkelig alfa og omega. I hvert fall tenkte jeg å vente med styrke til uka, passe på å få dratt ned tidligere på dagen slik at jeg får trent uten å måtte vente i evigheter for at hvert enkelt apparat skal bli ledig, det er så kjedelig å måtte vente og vente og vente når man trener, men.

  Over nyåret setter jeg i gang med programmet jeg nevnte i et tidligere innlegg, jeg gleder meg utrolig mye! Det er et 3-måneders treningsprogram med skreddersydd kostholdsplan i tillegg for et optimalt resultat, gjett om jeg gleder meg! Sommerkroppen 2014 here I come! 


  " I may not be there just yet, but I am  closer than I was yesterday"

  8 tips til en aktiv juleferie

  • Publisert 03.12.2013 kl.21:05. Ligger i kategorien: Trening

  Jula nærmer seg med stormskritt og med den er det naturlig å kose seg litt ekstra og god mat, drikke, julebakst og julemarsipan er en selvfølge. Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke gleder meg eller at jeg ikke kommer til å kose meg litt ekstra i jula, men etter 10 måneders kamp mot kiloene hvor jeg fremdeles ikke er 100 % i mål, så er jeg litt engstelig for å legge på meg. Jeg abonnerer på bladet IFORM og koser meg gløgg i hjel når jeg leser magasinet med en rykende fersk kopp kaffe og det er ikke til å komme bort ifra at jeg nylig trålte bladet etter tips til å holde meg aktiv i juleferien. Vi skal feire jula i nordens Paris så jeg får ikke trent på samme måte siden de ikke har FSC der, jeg har tenkt på muligheten for drop-in på nærmeste treningssenter og kommer nok også til å benytte meg av det, men jeg kan ikke bruke en formue på drop-in heller så derfor har jeg laget en liten liste med tips over diverse aktiviteter som hjelper deg med å forbrenne juleribba på en morsom måte som i tillegg er gratis! 

   

  SLIK HOLDER DU JULEFLESKET UNNA SIDEFLESKET

  ♥ Ta med deg barn, familie eller venner i akebakken og ha det gøy!  

  ♥ Lek og ha det moro å snøen! Lag snømenn, engler, ha snøballkrig eller hva med god gammeldags basing? 

  ♥ Gå på ski, husk å sjekke værforholdene (fjellvettreglene)
   
  ♥ Stå på skøyter, husk å ta med hjelm :) 
   
  ♥ Gå en tur, en halvtime i frisk luft gjør vidunder og kurerer det meste i tillegg er det jo sunt
   
  ♥ Ta deg en styrkeøkt på stuegulvet med din egen vekt som motstand 
   
  ♥ Lag en treningsavtale med deg selv eller en venn/partner, 1 treningsøkt er bedre enn ingenting 
   
  ♥ Ha sex, sex forbrenner en god del kalorier i tillegg er det en booster for velværefølelse og en investering i helsa 


   


  Q: Har du tenkt til å være aktiv i jula? :) 

  Statusrapport:10 måneder etter fødsel

  • Publisert 28.11.2013 kl.16:55. Ligger i kategorien: Trening

  I går kveld var det 10 måneder siden jeg fødte mitt 4.barn, tiden går jo så utrolig fort! Om 1 måned fyller jeg 25 år og det har ikke gått opp for meg at jeg faktisk er godt voksen nå, at tiden har gått fort siden jeg fødte førstemann som 17-åring i 2006 er et mysterium, men en ting er sikkert og det er at tiden går fortere for hvert barn man får! Minste jenta var på kontroll med pappaen sin igår og målte hele 70,5 cm og 8kg så hun er ei lita jente, lita men god <3 

  Som jeg skrev i går er jeg syk og det betyr null trening, jeg kjenner meg vesentlig bedre i dag og merker at formen kommer seg så det skal bli godt å få trent igjen. Det har blitt litt trøstespising og utskeielser denne perioden, men jeg fikk nylig tanta på besøk for første gang etter fødsel så jeg legger noe av skylda på hu for min svake vilje. Har vært redd for en liten vektøkning som følge av manglende viljestyrke, men heldigvis kunne jeg puste lettet ut etter å ha gått på vekta i dag tidlig. Etter at jeg slutta å amme for en knapp måned siden har vekta beveget seg nedover og ikke oppover som den gjør for mange. Jeg har alltid vært en av de som sparer på "fettet" under amming, så godt å se at kroppen er på vei til å kvitte seg med det nå som jeg er en pensjonert melkeku.


  STATUSRAPPORT 

  - Høygravid/6 uker etter fødses vs 10 måneder etter fødsel 

  • Nåværende vekt: 55 kg

   Høygravid: 82 kg  

   6 uker etter fødsel: 69,9 kg 

  Totalt vekttap:  27 kg 
   

  • Nåværende midjemål: 75 cm

   11.mars 2013: 87 cm  

  Gått inn totalt: 12 cm 

   

  Jeg er langt unna målet mitt enda, men jeg synes jeg har gjort en god jobb til nå (: 

  Nøkkelen til suksess

  • Publisert 22.11.2013 kl.13:05. Ligger i kategorien: Trening

  Jeg har fått flere spørsmål den siste tiden om hvordan jeg klarte å gå ned i vekt og hvordan jeg får tid til å trene i en hektisk hverdag, om jeg kan dele oppskriften min. Vel oppskriften er ganske enkel, hovedessensen er viljen. Har du noen gang opplevd å ha en ordentlig pådriver, noe som gjør at du er fast bestemt på å gjennomføre en ting? Har noen sagt at du ikke kan? Hva følte du da? Mest sannsynlig fikk du et enormt pågangsmot, du ble fast bestemt på å gjennomføre koste hva det koste vil, det er dèt som er viljestyrke! 

  Når jeg så meg selv i speilet etter siste fødsel likte jeg overhodet ikke det jeg så, jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe og for å komme dit jeg ville måtte jeg ta meg sammen. Det er kun jeg som kan gjøre de endringene som er nødvendig for å nå målet mitt, ingen andre. Jeg fant ut at hvis jeg noen gang skulle føle meg vel i en bikini igjen så måtte noe gjøres, drømmekroppen kommer ikke gratis. Dette ble min pådriver og viljen har nok aldri vært så sterk som da jeg bestemte meg for en livsstilsendring. Når det ble tungt, psykisk som fysisk og jeg følte for å gi opp, tok jeg meg sammen og minte meg selv på hvorfor jeg ønsket å forandre livsstilen og det var nok til at jviljen ble sterkere. Jeg har sprukket mange ganger gjennom reisen min, men jeg har reist meg opp og sett fremover i stedet for å dvele ved min dårlige samvittighet. Ønsket om å nå målet mitt er mye sterkere enn å sitte i sofaen og fråtse i sjokolade eller annen usunn mat kveld etter kveld etter kveld. Når det er sagt er jeg overhodet ingen fanatiker, jeg koser meg i blant og tenker ikke at det ødelegger for meg, tvert imot er det bare sunt og kose seg litt og det er jo en del av det å leve er det ikke? 
  Oppskrift på suksess

  • Sett deg et hovedmål og noen delmål 
  • Innse at det er DU som må foreta endringene for å nå målet 
  • Ta grep om livsstilen din 
  • Kutt ned på unødvendige og raske karbohydrater i form av sjokolade, brus, godteri mm 
  • Drikk masse vann, kaffe og grønn te (hvit og svart te er også bra for helsa)
  • Vær fysisk aktiv
  • Sørg for å stresse ned og hvile
  • Sov helst 8 timer hver natt 
  • Le masse og ha det gøy underveis
  • Aksepter at du vil sprekke underveis og ikke la dårlig samvittighet trykke deg ned

     

  fremskritt: før-og etterbilder

  • Publisert 21.11.2013 kl.12:28. Ligger i kategorien: Trening

  Hei alle sammen! 

  Det er alt torsdag og dagene bare flyr av sted, snart helg allerede jo! Jeg har ikke hatt mer enn 1 økt til nå denne uka, lysta har rett og slett bare ikke vært der, jeg tar det som et signal om at kroppen er sliten og trenger litt hvile. Det har vært hektisk til tider, men hva annet kan man forvente når man har 4 barn? Jeg prøver å hente meg inn litt og lade opp til kampstart om et par uker, da er jeg fit for fight! Er en god del trening som står på planen fremover, må faktisk sette meg ned en dag å planlegge dagene litt bedre, finne ut hvor og når jeg har mulighet til å skvise inn økter. Blir bra og jeg gleder meg masse. 

  I løpet av det siste året har kroppen gått igjennom store forandringer og det både synes og merkes. Fra å veie 69,9 kg i begynnelsen av mars veier jeg nå 55 kg og har noen kilo igjen før jeg når hovedmålet mitt. Tidligere i år fokuserte jeg veldig mye på cardio, men det har dabbet litt av og jeg har rettet fokuset mot styrketrening, frivekter er favoritten, apparater er så som så. Jeg meldte meg på bootcamp i sommer som er et 6-ukers treningsprogram med mål om å miste fett og øke muskelmasse, det gikk greit. Det er 1 måned siden jeg avsluttet treningsprogrammet, men jeg har fortsatt på egen hånd. I mai tok jeg noen førbilder, det samme gjorde jeg undeveis i bootcamp-opplegget og i dag tok jeg etterbilder, disse tenkte jeg å dele med dere og jeg håper det kan inspirere andre til å jobbe mot drømmene sine.  YOU CAN DO IT! 

   

  Bilde nr1: tatt mai 2013 - vekt 64 kg 
  Bilde nr2: tatt september 2013 - vekt 58 kg
  Bilde nr3: tatt november 2013 - vekt 55 kg  

  I'm just getting started!  

  Slik ble jeg kvitt babykiloene etter fødsel

  • Publisert 31.10.2013 kl.14:12. Ligger i kategorien: Trening

  God ettermiddag og happy Halloween! 

  Det passet ekstra godt at det er Halloween akkurat i dag for vinden uler som noen spøkelser utenfor husets fire vegger, spoo-oo-key! I kveld er det konsert på eldstemanns skole og barna har veldig lyst til å gå så det er definitivt oppe til vurdering. Jeg er egentlig ikke noe særlig begeistra for Halloween, men hva gjør man ikke for sine søte små? Men nå skulle ikke dette innlegget handle om Halloween og andre rariteter, i dag tenkte jeg å dele hvordan jeg mistet babykiloene etter fødsel, men først vil jeg  presisere at dette fungerte for meg og min kropp og er ikke noe hokuspokus.

  En ny start

  6 uker etter 4.fødsel gikk det opp et lys for meg, det var på tide å føre en sunnere livsstil. Jeg likte overhodet ikke det jeg så i speilet til tross for at fødsel var så kort tid tilbake, vanligvis ville man jo kanskje ha gitt kroppen litt tid på å få hentet seg inn, men jeg var så langt nede etter et svært tøft svangerskap preget av sterk fødselsangst og svangerskapsdepresjon så jeg tenkte ikke i de baner. Jeg fant ut at nok var nok og gikk til verks! Jeg lastet ned en app jeg hadde hørt mye positivt om og som skal hjelpe deg ned i vekt, shape up club- appen. Den ble min beste venn gjennom månedene og den tvang meg til å innse at jeg faktisk spiste mer enn jeg hadde behov for, jeg ante virkelig ikke at man kunne være så uvitende i forhold til hvor mye kcal det er i maten vi dytter innpå, det ga meg et lite sjokk - en fin reality check med andre ord. 

  Jeg noterte ned nøyaktig hva jeg hadde spist og drukket, aktiviteter, trening samtidig som jeg registrerte vekt, høyde osv. Jeg la meg på et daglig kcalinntak på mellom 1200-1500 og ble mye mer aktiv. Jeg trillet turer og trente hjemme i egen stue. Vekta gikk nedover og humøret ble bedre etterhvert som tallene på vekta stupte. Innen 17.mai, ca 2 måneder etter oppstart hadde jeg klart å gå ned 5-6 kg med hjelp av drastisk kutt i sukker, snop, brus, ris, pasta, poteter, brød erstattet jeg med knekkebrød, samtidig som jeg var mer aktiv. Jeg følte meg ikke feit i kjolen jeg kjøpte til 17.mai og det var et stort pluss for meg og min selvfølelse og ga meg mer boost i hverdagen og mer enn nok motivasjon til å holde det gående. 

  Slik kunne måltidene mine se ut 

  • Frokost: 2-3 knekkebrød med kalkunfilet og agruk, 1 gl skummet melk, 1 kopp kaffe/grønn te uten søtning 
  • Lunsj: frukt, havregrøt, salat eller knekkebrød, vann og kaffe
  • Middag: Her gikk jeg etter tallerkenmodellen 1/3 kjøtt, fugl eller fisk, 1/3 ris/potet og 1/3 grønnsaker, vann eller av og til Pepsi max nå og da 
  • Kvelds: 2-3 knekkebrød, melk og grønn te  

  Aktivitet: 

  • Trilletur 5-7 km 
  • Kardio 7-10 km på mølla  
    
  NOKA-dietten


  Etter 17.mai fant jeg ut at jeg trengte litt hjelp for å bli kvitt noen ekstra kilo og jeg samarbeidet med NOKA en liten periode. Jeg testet produktene deres og var veldig fornøyd med resultatene jeg fikk, yndlingen var definitivt banana confect-baren, yummines! Etter noen uker på NOkA-dietten hvor jeg ersattet et par måltider om dagen med en NOKA-shake, bar el. viste vekta at jeg hadde gått ned 5 kiloog jeg var stolt som en hane, men fremdeles ikke helt fornøyd. Jeg aksepterte til slutt at det tar tid å gå ned i vekt og lot det bli med det. En stund.

  Jeg ble enda mer aktiv på treningsfronten etter en bedagelig sommer og ble også flinkere på matfronten, men det har gått litt i rykk og napp. Jeg prøver pr dags dato å kutte helt ned på sukkerholdige produkter som ikke er nødvendig for oss mennesker samt spise mer ren mat. Jeg er ikke fanatisk, men vet at veien til en god helse og en fin og veltrent kropp går gjennom kosten. Jeg har mye å lære fremdeles, men tar ting med et smil og prøver å tilegne meg så mye kunnskap som jeg kan på området. Det hender at jeg koser meg med litt snop, en bolle, et eller to kakestykker, men jeg er flinkere til å si nei takk når jeg blir tilbudt godbiter og passer på at det ikke blir for ofte, men jeg kan fortsatt bli flinkere. Målet er å bli sterk nok til å kutte det helt ut, så jeg trener på det as we speak. 

  Trening

  Jeg var nok litt grønn til og begynne med og regnet med at jeg ville bli fit as a fiddle ved å løpe, løpe og løpe enda litt til så jeg løp og jeg løp og jeg løp. Det hjalp jo helt klart på at jeg løp, det viste jo vekta også og kondisen ble mye bedre, men jeg begynte å lese mer om styrketrening og savnet å ha litt definerte biceps blant annet så jeg tok kontakt med PT/veileder som laget et program tilpasset mine målsetninger, dette begynte jeg med i begynnelsen av augst før jeg deltok på Bootcamp og kjente etter kort tid at det begynte å gi resultater. Nå har jeg akkurat avsluttet bootcamp-opplegget og har bestemt meg for å trene 3-splitt fremover, jeg har målsetninger og drømmer jeg ønsker å oppfylle innen slutten av neste år så det gjelder å stå på og vise at man kan klare det til tross for at man er mamma! 


  En reise har begynt .. moro å se resultater! 

   

  Super prestasjon

  • Publisert 26.10.2013 kl.20:11. Ligger i kategorien: Trening

  God kveld! 

  Nå nytes en deilig og rolig lørdagskveld etter en ganske aktiv dag. Barna koser seg med film og godteri mens jeg har muligheten til å blogge. Når man har 4 barn har man stort sett alltid noe på tapeten, men idag ble det litt ekstra noe jeg syntes var ganske kjekt. Barna sov lenger enn vanlig og vi spiste ikke frokost før rundt kl 10, det er rene luksusen for en sliten 4-barnsmor når man faktisk har tid til å sitte og nyte en kopp kaffe i steden for å styrte den på vei ut døra med en unge eller to under armen.

  Rundt kl 12 var jeg klar for en treningsøkt, denne gangen var det retest i forbindelse med bootcamp og jeg var mildt sagt litt smånervøs. Da vi kjørte testen ved oppstart i slutten av august kom jeg ut på en tid på 12:44 og hadde myee pauser underveis og siden jeg har fått høre at det ikke er mange, om enn noen i det hele tatt, som har slått sin egen tid trodde jeg ikke jeg ville være noe bedre, men jeg slo min egen tid med fantastiske 6:44!! Det er lenge siden jeg har vært så stolt av en prestasjon! Ny kroppsanalyse skal tas på mandag og jeg er spent på resultatene, ser tydelig at jeg har fått mer muskler og det er så gøy når man ser resultater etter uker med hard trening! 

  Retesten så slik ut (målet er å være raskest mulig) 

  • 25 push ups (på tær) 
  • 50 knebøy u/belastning 
  • 25 dips 
  • 50 situps 
  • 50 stående roing med 20% av egen kroppsvekt som belastning
  • 25 bicepscurl med 20 % av egen kroppsvekt som belastning  
  • 25 push ups (på tær) 


  Ferdig trent og med god samvittighet

  Det ble med den retesten i dag, jeg hadde ikke noe særlig mer å gi etter den for å si det slik, men jeg fant ut at jeg skulle gå hjem og det er snakk om 3 km og flere krappe oppoverbakker så da slang jeg baggen over skulderen og gikk hjem. Ellers har dagen bestått av opprydning i yttergangen og utendørs, er helt utrolig hvor mye dritt som samles opp i løpet av få år uavhengig av antall barn/medlemmer av husstanden! Gleder meg stort til vi endelig kan se oss ferdig med oppussing og har massevis av skapplass, da blir det storopprydning! 

   
  Q: Hva har du gjort idag? :) 

  Trilletur i motbakker

  • Publisert 25.10.2013 kl.15:08. Ligger i kategorien: Trening

  Hei hei!

  Tidligere idag tok jeg med meg jentene mine på en lengre trilletur, det gjorde godt for både store og små. Deilig høstvær med behagelig temperatur og masse solskinn, det gjorde noe med humøret, man blir jo så rastløs av å sitte inne. Størstejenta fikk ha med seg en dukke som hun trillet i dukkevogna si så hun trippet stolt avgårde, morsomt å se på. Mellomste stod på brett på vogna mens minste lå og sov søtt, litt frisk luft slo henne fullstendig ut så hun sovnet tvert. Vi gikk godt over 1 time, riktignok i barnetempo, men sånn er det når man har med småtasser på tur, de små føttene bruker litt tid. Underveis møtte vi på en liten pus som var utrolig oppmerksomhetssyk, den fulgte etter oss et stykke og så ikke ut til å ville gå hjem igjen, jentene syntes det var stas og joda, den var jo søt, men jeg måtte jo passe på at den ikke ble påkjørt så litt stress var det, heldigvis tok den hintet til slutt og tuslet sakte hjem med halen mellom bena.

  Rolig tempo eller ei, det merkes godt at jeg har trillet 2 barn i barnevogn i flere oppoverbakker idag, deilig!Så enkelt kan det altså gjøres, kle barna, knyt skolissene og kom deg ut på en trimtur, frisk luft gir deg og barna masse utbytte og er en energiboost uten like, så hva venter du på? :)


  Ut på tur, aldri sur (:


  Lillian

  25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

  workoutmom Matbloggtoppen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Designmalen er kodet og designet av KvDesign
  hits