• Ste fristelser: hjemmelaget og glutenfri cake in a cup

    • Publisert 02.06.2014 kl.21:39. Ligger i kategorien: Oppskrifter

    De aller fleste av dere har garantert hrt om "cake in a cup", en kake man lager p 1,2,3 i en kopp i micro. Den skal visst smake godt og vre supersunn etter hva jeg har ftt med meg. Jeg har personlig ikke testet den ut, men skte litt p nett etter liknende kaker man lager selv, alts hjemmelaget cake in a cup. Hvorfor bruke penger p noe du enkelt kan lage selv med ingredienser fra kjkkenskapene? Jeg falt for mud cake in a cup, en oppskrift fra detsteliv, virket enkel og s veldig, veldig god ut. Jeg testet ut oppskriften, men med min egen vri og forutenom en liten bom p "steketiden" i microen s ble resultatet overraskende bra, anbefaler virkelig teste ut denne ste fristelsen selv

    OPPSKRIFT P HJEMMELAGET CAKE IN A CUP

    ♥ 4 ss glutenfri melblanding
    ♥ 4 ss splenda eller sukrin
    ♥ 2 ss kakao
    ♥ 2 ss sammenvispet egg
    ♥ 3 ss melk
    ♥ 3 ss nytral matolje
    ♥ 1 ts vaniljeessens/ vaniljepulver
    ♥ 50 gram hakket mrk sjokolade 70 %

    Fremgangsmte

    ♥ Bland sammen det trre i en passelig stor kopp
    ♥ Ha i det vte og bland det sammen til du fr en glatt deig
    ♥ Ha i halvparten av sjokoladen og str den resterende delen p toppen
    ♥ Varmes i micro i ca 2 minutter p 1000 w - her synes jeg man burde flge med p kaken, har selv en micro med max 700 w og min kake ble gjennomstekt ved 2 minutter
    ♥ Nytes med god samvittighet


    Hjemmelaget cake in a cup p 1,2,3!

    Glutenfri festkake

    • Publisert 22.05.2014 kl.00:27. Ligger i kategorien: Oppskrifter

    Til rets 17.mai-feiring valgte jeg bake en glutenfri festkake som ogs jeg kunne nyte med god samvittighet. Oppskriften p denne kaken fant jeg p klikk og fant fort ut at denne mtte jeg bare teste ut. Jeg elsker bake og teste ut ferdighetene mine og det gjr meg slettes ingenting st p kjkkenet en dag eller to. Denne kaken er som nevnt fri for gluten og det er minimalt med sukker, den er utrolig saftig og minner litt om Oreokake i konsistensen, men med smak av appelsin og sjokolade noe som er en av mine absolutte favoritter. Enjoy!



    OPPSKRIFT P GLUTENFRI FESTKAKE - MOKKAKAKE


    ♥ 400 g appelsinmarmelade

    ♥ 200 g revet gulrot

    ♥ 100 g olje

    ♥ 150 g lys glutenfri melblanding

    ♥ 2 ts bakepulver

    ♥ 1 ts vaniljesukker

    ♥ 50 g kakao

    Forvarm ovnen p 180 grader

    Bland trrvarene godt sammen i en bolle

    Kjr appelsinmarmelade, gulrot og olje i blender til tykk krem

    Bland trrvarene godt sammen i en bolle

    Hell appelsingulrotkremen over melblandingen og rr forsiktig inn for miste minst mulig luft

    Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er klar. Det skal ikke sitte igjen deigrester p pinnen, jeg mtte selv steke kaken i 10 minutter ekstra.

    KRYDRET KAKESTR

    ♥ 50 g glutenfri havregryn

    ♥ 30 g sukker

    ♥ 20 g mykt eller smeltet kokosfett (varmet selv kokossmr ca 20 sekunder i micro)

    ♥ 1/2 ts kardemomme


    ♥ 1/2 ts kanel


    Forvarm stekeovnen p 220 grader

    Bland alle ingrediensene i en bolle

    Legg bakepapir i en langpanne og spre massen utover

    Stekes i 10 minutter til sukkeret har smeltet og blitt gyllent, er det for lyst steker du massen et par minutter ekstra mens du flger med s det ikke svir seg

    Avkjl og lsne kakestret fra langpannen

    Knus i mindre biter med fingrene


    MOKKAKREM

    ♥ 250 g melkefri margarin evt vanlig margarin om du tler melk

    ♥ 250 g melis

    ♥ 200 g maisstivelse= 200 g sterk kaffe blandes med 25 g maizenna som varmes til kokepunktet, rres kontinuerlig - avkjles


    Rr smr luftig med melis

    Rr inn kald maisstivelse litt etter litt til det blir en luftig og myk krem


    SJOKOLADEGANACHE

    ♥ 200 g 70% mrk sjokolade u/melk evt m/melk om du tler laktose

    ♥ 200 g kokosmelk

    Varm kokosmelken i en liten kjele til kokepunktet

    Ta kjelen av platen og rr inn sjokoladen til den er smeltet

    Ha blandingen i en bolle og avkjl

    Visp opp sjokoladen med hnholdt miksmaster til den blir spass tykk at den ikke renner, men kan spres utover med slikkepott


    MONTERING AV KAKEN

    Del kaken i 3 lag (jeg delte kaken i 2)

    Legg det tykkeste laget p et kakefat

    Ha springformen kaken ble stekt i rundt kaken

    Str kakestr over kaken

    Spre sjokoladeganachen over kaken

    Legg det andre kakelaget over

    Smr 1/3 av mokkakrem over kakebunnen

    Legg den siste kakebunnen p toppen

    Smr et tynt lag med mokkakrem over hele kaken

    Ha resten av mokkakremen i en sprytepose og lag dekorative mnster p kaken, selv lagde jeg sm roser i utkanten av kaken og inn mot midten

    Ha resten av kakestret i midten av kaken








    Oppskriften er hentet fra klikk.no her

    Oppskrift p sunne og gode pommes frites

    • Publisert 20.01.2014 kl.22:09. Ligger i kategorien: Oppskrifter

    N for tiden er jeg rene sunnheten selv og spiser mye rvarer som grnnsaker, rene kjttprodukter osv, men etter noen uker med det samme blir man jo en smule lei s her om dagen fant jeg ut at jeg skulle lage meg sunne pommes frites som tilbehr til middagen og det ble helt supert! Jeg fant denne oppskriften i bladet IFORM som jeg abonnerer p, den er enkel og veldig, veldig god - br prves!



    OPPSKRIFT P SUNNE OG HJEMMELAGDE POMMES FRITES

    Du trenger

    • 1 stpotet
    • 1 teskje rapsolje pr 100 gram
    • Havsalt og annet krydder du mtte like


    Fremgangsmte

    1. Vask, skrell og del stpoteten i 2 deler
    2. Del hver halvdel i to og skjr en centimeters tykke skiver
    3. Legg skivene i en plastpose og ha rapsolje og krydder i
    4. Knyt posen og rist ls slik at det blandes godt sammen
    5. Ha chipsen p et stekebrett med bakepapir, ha mer krydder p om nskelig
    6. Stekes midt i ovnen p 200C til de er spr
    7. Nyt!




    Siden jeg frst var i siget lagde jeg like s godt dobbelporsjon med glutenfrie ciabatta, de ble utrolig gode! Oppskriften finner du HER



    Lag sunn og god helgekos

    • Publisert 17.01.2014 kl.14:04. Ligger i kategorien: Oppskrifter

    P fredager etter ha inntatt sofaen med teppet godt inntullet rundt seg og en god film p tv melder stsuget seg for fullt. Jeg kjenner meg godt igjen i beskrivelsen, men n som jeg gr p streng diett prver jeg holde meg unna s godt det lar seg gjre, men det finnes jo faktisk flust av alternativer til helgekosen blant annet sunn og god gel laget p 1,2,3. Denne oppskriften fant jeg p google, det finnes mange ulike varianter som gr ut p det samme, denne er bde enkel og god og i tillegg billig og sunn!

    SUNN HELGEKOS - BRINGEBRGEL







    Du trenger

    1 pakke 10 stkgelatinplater
    3 dl valgfri Funlight saft - jeg bruker bringebr
    7d kaldt vann


    Fremgangsmte

    • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter
    • Ha saft og vann i en kjele
    • Legg gelatinplatene i saftblandingen
    • Rres under oppvarming, men ikke til kokepunktet
    • Legg i former, eller i en stor bolle/skl, dekk til og sett den i kjleskap i 5-7 timer evt i fryser om du vil det skal g raskere
    • Serveres med mager vaniljekesam og eventuelt friske br


    Nytes med god samvittighet!

    Oppskrift p lavkarbo lasagne

    • Publisert 05.12.2013 kl.22:09. Ligger i kategorien: Oppskrifter

    Her kommer oppskriften p nydelig lavkarbo lasagne, denne oppskriften er hentet fra fotballfrue, men jeg har gjort noen sm justeringer selv. Utrolig god lasagne som uten tvil kommer til bli anvendt flere ganger her i huset, verdt prve (:

    Oppskrift p lavkarbo lasagne

    Ingredienser

    • Kokosolje til steking
    • 2 bokser cottage cheese
    • 2 bokser tomatpur
    • 2 pakker kjttdeig
    • 2 gulrtter
    • 4 hvitlksfedd
    • 1 lk
    • 1-2 squash
    • revet ost
    • hjemmelaget salat

    Fremgangsmte

    • Vask og trk squashen, skjr s squashen med en ostehvel
    • Salte squashen og la den ligge ca 15 minutter for unng at lasagnen fr en vannaktig konsistens
    • Trk av squashen p begge sider
    • Stek kjttdeigen og tilsett tomatpur
    • Skjr og hakk gulrtter, lk og hvitlk fr dette tilsettes kjttdeigen
    • Fordel kjttdeigen i en ildfast form, legg deretter et lag med squash og topp det med 1 boks cottage cheese, gjenta prosessen til det er fritt for ingredienser/formen er full og topp det hele med revet ost
    • Stekes midt i ovnen p 200 C i 30-40 minutter (avhengig av ovn)
    • Serveres med hjemmelaget og enkel salat og mager kesam/seterrmme som dressing om nskelig


    Oppskrift p sunne pannekaker

    • Publisert 25.11.2013 kl.21:14. Ligger i kategorien: Oppskrifter

    Pannekaker er en stor favoritt her i huset, srlig blant de sm og nr vi har pannekaker til middag spiser de som om de aldri har sett mat fr, virker ikke som om det er bnn i dem og det grenser nesten til overspising, hehe. Pannekaker er dessuten veldig enkelt lage og ganske billig, de fleste ingrediensene er jo noe man har i skapet til en hver tid og det lille man mangler koster ikke mange kronene p butikken. I dag fant jeg ut at det hadde gjort seg med pannekaker til middag, men med en sunnere tvist. Jeg lager sunne og gode proteinpannekaker, to forskjellige varianter fri for sukker og disse har absolutt sltt an her i huset. Jeg har delt oppskrifta p min gamle blogg tidligere, men siden jeg blogger fra ny plattform n nsker jeg dele oppskriften p nytt med mine nye lesere. Disse pannekakene er veldig gode, enkle lage og anbefales p det sterkeste!




    SUNNE PROTEINPANNEKAKER


    Porsjoner: 8

    Ingredienser

    3 eggehviter

    1 helt egg

    250 gram mager vanilje kesam

    80 gram havregryn

    1 dl melk

    1 ts bakepulver

    1 ts vaniljesukker

    1/2 ts kardemomme

    1/2 ts kanel

    Ha alle ingrediense i en blender og kjr i 1-2 minutter, hell s rra over i en bolle og la den st i 10-15 minutter slik at den fr rett konsistens. Stek p middels varme med meierismr. Pass p ikke ha for mye rre i panna, da gr de fort i stykker!


    Tilbehr: mager cottage cheese, jordbr/blbr syltety, sirup, skummet melk

    OPPSKRIFT P SUNNE OG GODE PANNEKAKER - PERSONLIG VRI

    Porsjoner: 6


    Ingredienser


    3 egg

    5 dl melk

    2 dl hvetemel

    1 scoop bakeprotein

    1 ts sukrin/splenda

    1/2 ts salt

    1/2 ts kardemomme

    1/2 ts kanel

    Ha alle ingrediensene i en bolle og miks med hndmikser til rra blir klumpfri. Stekes p middels varme med meierismr.

    Tilbehr: jordbr/blbr syltety, cottage cheese, sirup, rd saft

    Bon apetit!

    Lillian

    25 r gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drmmekroppen.

    workoutmom Matbloggtoppen

    Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Designmalen er kodet og designet av KvDesign
    hits