• outfit: nyttårskjolen


  Kjole fra B.young, smykke fra lindex, sko fra bianco 

   

  Ønsker dere et godt nyttår! :) 

  Jula - en oppfetningsprosess

  • Publisert 27.12.2013 kl.14:10. Ligger i kategorien: Kosthold

  Hei og god jul til dere alle!

  Beklager fraværet, men jeg har minimal tilgang på data og jeg orker ikke blogge fra mobilen.

  Nå er det ikke mange dagene igjen av dette året og jula har blitt en eneste stor fråtsefest føler jeg. Her har vi kost oss med masse god mat og drikke og jeg har av og til følt at magen har vært på vei til å sprekke, men jeg storkoser meg og har tenkt til å fråtse noen dager til før det er slutt på moroa. Vekta er heldigvis den samme som før jul, bank-i-bordet! Satser på at det holder seg slik og at jeg ikke får et ubehagelig og ublidt møte med vekta når jeg kommer hjem.

  Jeg fikk nylig tilsendt kostholds-og treningsprogrammet jeg har skaffet meg via Obsessed-Vibeke og selv om jeg gleder meg enormt til å ta fatt på programmet så gruer jeg meg en del også, men fra og med nyttår gjelder det å holde tunga rett i munn og bite tenna sammen, dette skal jeg klare! Det er også på grunn av dette at jeg spiser meg opp nå, min egen oppfetningsprosess, jeg trenger å kose meg nå og dytte i meg ganske søtt, salt og surt før det beintøffe programmet så her finnes ikke et fnugg av dårlig samvittighet! Trening har jeg heller ikke fått for mye av, var en tur i akebakken med unga på julaften, men ble fort sliten siden jeg klarte å bli syk på flyet av alle ting -  skikkelig bihulebetennelse og hoste fra helvete, ikke deilig! I dag er formen bånn-i-bøtta og jeg har ikke mye energi til overs føler jeg, det hjelper hellerikke på at det er mørkt døgnet rundt her (satt bittelitt på spissen). Håper jeg snart blir frisk!

  Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nyttår!

  Fravær

  • Publisert 22.12.2013 kl.21:09. Ligger i kategorien: Blogg

  Heihei!

  Beklager fraværet de siste dagene, men jeg har hatt fryktelig mye på tapeten. På fredag fylte jeg 25 år og jeg hadde egentlig tenkt til å oppdatere bloggen med bilder da, men siden vi skulle reise lørdag, altså i går, så hadde jeg mer enn nok å henge fingrene i. Vi tok først og fremst feil av utreisetiden og fikk plutselig mye mindre tid enn vi hadde regnet med, det resulterte i en dag full av stress. Litt av en bursdag. Selve dagen feiret vi med god middag, noen gaver og besøk. Fikk levert en stor fruktkurv på døra på mårran, men jeg måtte be søsteren min komme og ta med seg en del fordi vi ikke kom til å få med oss noe frukt på reisa, dumt å la all den gode frukten gå til spille.

  I går var vi som nevnt på reisefot og nå nyter vi en hvit jul sammen med familien i Tromsø. Det er helt fantatisk å være tilbake, har ikke vært her siden høstferien ifjor og da reiste vi med 3 barn og en på vei, i går var vi 4 barn og 2 voksne som reiste og Liljas første flytur gikk over all forventning, så tommel opp!

  Jeg har dessverre ikke med meg datamaskin så det blir så-som-så med oppdateringer fremover, får ikke lagt inn noe særlig med bilder så får ta igjen det tapte over nyttår når vi kommer hjem.

  Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et fantastisk flott nyttår!

  News from nelly

  Heihei!

  Dagen har bare rast av gårde føler jeg, fra jeg stod opp til det ble kveld har det gått i ett, men det er bare gøy! Jeg har masse energi takket være treningen og jeg kan holde det gående i evigheter. Vi har ligget litt på etterskudd med julegavene og tok det meste av julegavehandlingen idag, godt å ha mesteparten ute av verden nå merker jeg. Fant en god del fint så håper alle blir fornøyde! Hadde tenkt til å investere i noe nytt undertøy, nattøy, sko og sminke, men lommeboka rakk ikke så langt, sånn er det i desember! Burde ha tenkt på det i oktober eller noe, but I'll survive. Sko får jeg mest sannsynlig i bursdagsgave fra kjæresten, viste ham hvilke jeg ønsket meg så satser på at bursdagsnissen overrasker meg på fredag når jeg fyller år, er lov å håpe ;) 

  Det ble fort et par timer på kjøpesenteret, men det gikk overraskende bra. Litt mas ble det, men ikke mer enn forventet. Gadd ikke ta med meg vogna til Lilja så fikk litt trim da jeg bærte henne i bæresela fra Ergobaby som jeg forguder, en av de bedre investeringene vi har gjort som småbarnsforeldre, anbefales på det varmeste! Bar Lilja under hele runden og hun storkoste seg og hadde oversikt hele tiden, sa ikke et kvekk. Faktisk lagde de 3 eldste mer leven enn hva hun gjorde, hun er alltid så blid og fornøyd og har bestandig et smil eller to på lur. En ordentlig blidfis. 

  Selv om jeg ikke fikk med meg noe på denne shoppingsrunden ventet en pakke på meg hos Posten. Bestilte nylig ny bh og en genser fra nelly.com som de hadde på tilbud her om dagen, ble mer enn fornøyd. Nå som jeg har gått så mye ned i vekt må jeg investere i noe nytt undertøy, har ikke så mye som passer eller sitter som det skal lenger, men det er jo også moro når man kan kjøpe mindre størrelser enn tidligere. Det er viktig at man føler seg bekvem i egen kropp og klær.


  Ny genserf fra nelly.com - Love it! 

   

  Q: Har DU unnagjort årets julegaver? 

  Outfits: årets juleantrekk

  En knapp uke igjen til julaften og man merker at jula nærmer seg med stormskritt. Tidligere i høst bestilte jeg årets julekjole fra bubbleroom, synes den er knallfin! Men så er det jo ofte slik at man sjeldent blir fornøyd med hva man skal ha på seg og jeg har flere kjoler som jeg har lyst til å vie min oppmerksomhet til i jula, ingen av de har jeg brukt tidligere så jeg gleder meg til å kunne pynte meg i disse. Vi reiser bort i jula og derfor må jeg plukke ut de jeg synes er finest, kan ikke ha med meg hele garderoben selv om jeg har aldri så mye lyst. Her er mine favoritter, mulig jeg tar med meg enda en hvis det blir en tur ut for å sjekke utelivet. 

  Og så var det dette med sko da, for til en ny og lekker kjole må man jo ha matchende og lekre sko! Jeg lurer på om jeg finner noen på salg eller om jeg har noen liggende bortgjemt i skapet, får vel kanskje gå på skojakt i garderobeskapet før jeg tråler butikkene etter gode tilbud. 

  Q: Har du funnet årets juleantrekk? 
  Q: Hva synes du om kjolene mine?  

  Treningsdate med malindus

  • Publisert 16.12.2013 kl.22:50. Ligger i kategorien: Trening

  God kveld i stua! Håper dere har hatt en fantastisk dag alle sammen (: 

  Selv kom jeg nettopp inn etter en skikkelig god treningsøkt med venninna mi, Linn. Begge er medlemmer på FSC og siden vi fikk barn med kun to måneders mellomrom tidligere i år så vi jobber mot samme mål, bikinikroppen 2014! Er kjempekjekt å ha en treningspartner, man føler seg jo ikke lenger alene og tør å kjøre på litt ekstra. Vi kjørte på med styrke idag, helkropp. Jeg kjører vanligvis en dag med overkropp, en dag med underkropp osv, men kjente det var litt godt å variere litt for det kan fort bli kjedelig med samme øvelser uke etter uke etter uke og akkurat idag trengte jeg litt variasjon.

  Slik så programmet ut idag (spontanprogram)

  • Oppvarming på sykkel 
  • Nedtrekk fra oppvarming til 3 x 12 
  • Hantelpress 3 x 10
  • Skråhantelpress 3 x 10 
  • Knebøy  3 x 10 
  • Utfall med vekter 2 x 20
  • Sittende roing 3 x 10
  • Tricepspress m/kabel 3 x 8 - superset1
  • Stående kabelcurl 3x 8 - superset2 
  • Crunch på benk 10 x 2
  • Situps på benk 10x 2 
  • Uttøying 
  Jeg kjenner det faktisk best bak mellom skuldrende etter roingen og litt knoting med knebøyen idag, men det er godt å kjenne at man lever litt! Nå satser vi på å få skvist inn en økt på onsdag, fellestime med instruktør, håper det går i orden for oss begge for det er mye mer moro å trene sammen med noen enn å måtte trene alene.

   

  Q: Har du planer om å trene denne uken?

   

  Blogglista og crossfit

  • Publisert 16.12.2013 kl.17:07. Ligger i kategorien: Trening

  Hei og hopp! Topp å våkne til til 112.plass på blogglista, utrolig moro å se at bloggen min vokser litt etter litt, det motiverer meg til å fortsette! Jeg setter uendelig mye pris på dere som lesere og verdsetter hver og en kommentar, fortsett med det (:    I dag tenkte jeg å skrive et innlegg om crossfit, det er en treningsform som har interessert meg en god stund og noe jeg vurderer å starte med på nyåret en gang. Her i Sarpsborg finnes det en egen crossfit-klubb hvor man kan bli medlem eller kjøpe klippekort til x antall crossfit-timer, man kan også få en prøvetime og det beste med det er vel at man da har muligheten til å finne ut om dette er noe man vil gå videre med eller ikke. Crossfit er skikkelig i vinden for tiden og blir stadig mer nevnt i media, men hva er egentlig crossfit?  Crossfit ble etablert av Greg og Lauren Glassman i USA og den første crossfit-boksen ble etablert i 1995 og i dag finnes det over 2500 crossfit-bokser verden over, kult ikke sant? 

  Crossfit har som mål å trene hele kroppen ved hjelp av konstante varierte fuksjonelle øvelser med høy intensitet. Crossfit kan deles inn i 3 ulike deler: konstant variert betyr at hver og en økt er ulik, variert trening betyr rett og slett en gjennomtrent og allsidig kropp mens funksjonelle øvelser betyr at øvelsene er naturlige, les; knebøy, markløft, armhevinger mm. 

  Crossfit-konseptet består av 10 punkter 

  1. Hjerte/åndedrettsutholdenhet 
  2. Utholdenhet 
  3. Styrke 
  4. Fleksibilitet
  5. Kraft
  6. Hastighet
  7. Koordinasjon
  8. Smidighet 
  9. Balanse
  10. Nøyaktighet 

  Det fine med crossfit er at det passer for absolutt alle! Øvelsene tilpasses ditt utgangspunkt og du konkurrerer ene og alene mot deg selv. Med crossfit blir man veltrent og får en super helse, vinn-vinn! En treningsform som både ser morsom og effektiv ut, what's not to like? Jeg er ganske sikker på at jeg vil teste ut crossfit i løpet av 2014 i hvert fall. Vil du?

  Vinneren av konkurransen er kåret

  • Publisert 15.12.2013 kl.23:21. Ligger i kategorien: Konkurranse

  Jeg bruke random.org til å plukke ut vinneren - GRATULERER til Aidana med 4 stk whiteningsstrips fra smilelab! Send meg en melding her eller på facebook-siden min med din adresse så fort som mulig.

  Tusen takk til alle dere andre som deltok i konkurranse, håper dere liker konkurransene jeg har kjørt den siste tiden. 

  Ønsker dere alle en flott kveld videre! 

  Vektreduksjon: før og etter

  • Publisert 15.12.2013 kl.17:02. Ligger i kategorien: Trening

  Jeg har lenge lekt med tanken på å dele noen bilder her på bloggen hvor jeg var på mitt tyngste sånn utenom å være høygravid eller nettopp ha født barn. Det er en del av prosessen min, det å se tilbake på gamle vaner, hvordan jeg havnet der jeg var og hvorfor, for på den måten å kunne bruke erfaringene mine til veien videre. For det er jo en prosess og for å komme videre dit man vil så er man nødt til å sortere ut tanker, følelser og ikke minst innse hva, hvordan og hvorfor man er ulykkelig. Det er også viktig for meg å være ærlig med leserne mine, hvordan skal jeg kunne inspirere andre hvis jeg ikke er ærlig og holder tilbake info som er relativ ift bloggen? Poenget med en livsstilblogg er jo nettopp å være ærlig, dele erfaringer, opplevelser og bilder. Jeg vil gjerne vise mine blogglesere at jeg er en ærlig person og derfor velger jeg å dele min historie med tilhørende bilder med dere, dette kommer også til å gjenta seg fremover for at jeg på den måten skal kunne vise dere fremgangen min. 

  Jeg håper dere vil ta dere tid til å lese hele innlegget selv om det blir litt langt! 
   

  6 år og 5 graviditeter setter preg på kroppen

  I løpet av de siste 8 årene har kroppen min vært igjennom mange store forandringer, jeg har vært gravid 5 ganger og født 4 barn. Jeg ble gravid som 16-åring og siden jeg ikke visste bedre på det tidspunktet var jeg av den oppfatning at man spiser for to når man er gravid, i tillegg hadde jeg cravings på junk og det sier seg nesten selv at det ikke var noen god match. Jeg var syltynn før graviditeten, en kombinasjon av å være midt mellom barn-og kvinne og derfor ikke ferdig utviklet samt skyhøy forbrenning, det endret seg raskt. Fra å være tynn som en flis eksploderte vekta og kroppen forandret seg mye på kort tid til tross for at jeg var middels aktiv under første graviditet. Det var naturlignok ikke bare magen som vokste i takt med fosteret også brystene og hoftene vokste og med de kom også strekkmerker. Jeg ga blaffen i vekta og tenkte at kiloene ville forsvinne av seg selv etter fødsel, det gjorde de ikke

  Halvannet år etter første fødsel begynte jeg å trene for fullt på nærmiljøets treningssenter, jeg endret litt på kosten etter å ha innsett at kosten ikke var så sunn som den burde være og at jeg undervurderte kaloriinntaket,  vekta og kroppen forandret seg sakte, men sikkert. Jeg var for første gang på lenge, stolt av meg selv! 

  Nesten to år etter første fødsel var jeg igjen gravid og selv om jeg gikk på skole og hadde en aktiv hverdag med en sønn på to år, hadde jeg en sterk forkjærlighet for Pepsi Max og sjokolade, ikke nødvendigvis en sunn kombinasjon. Jeg gikk heldigvis ikke like mye opp i vekt under andre graviditet, men jeg hadde jo også et større utgangspunkt enn tidligere. Kiloene forsvant aldri helt etter andre fødsel, men jeg så meg ikke som lubben. Jeg spiste litt for mye på tross av at jeg ammet og pådro meg nok noen kosekilo som følger av litt for hyppige cafèbesøk i løpet av permisjonen.  Jeg begynte å jogge året etter, men ga fort opp, jeg hadde ikke den samme viljen da som jeg har nå. 

   


   

  1 ,2,3,4  barn som perler på en snor! 

  Da andremann var over året fant jeg ut at jeg hadde blitt gravid, uplanlagt. Jeg hadde gått på p-sprøyte og kroppen var i ubalanse, jeg fikk alle mulige bivirkninger, men så ikke helt en ny graviditet komme. Det gikk ikke helt som planlagt, for 3 måneder ut i svangerskapet følte jeg meg dårlig og noen timer etterpå begynte jeg å blø. Undersøkelser dagen etter viste en inkomplett abort, kroppen hadde ikke oppfattet at svangerskapet hadde gått til grunne og morkaka hadde fortsatt å vokse. Jeg hadde en medisinsk abort hjemme og etterkontrollen viste at kroppen hadde ordnet opp, 9 uker etter var jeg gravid på nytt og nr.3 var et faktum. Man skulle tro at man har en god del erfaring når man går gravid for 3.gang, men jeg ble en sofasliter og spiste nok en gang for to. Jeg gikk litt på overtid og fødte en jente på over 4 kg, noe som mest sannsynlig kom av overspisingen.

  Erfaringsmessig innså jeg at jeg måtte komme meg ut og være i aktivitet for å få bukt med mammakiloene og jeg gikk lange turer med jentene mens eldstemann var i barnehagen, halvåret etter fødsel meldte jeg meg inn på FSC (Family Sports Club) og trente en del kardio. Falt ofte av lasset og ga litt F en periode, men i februar 2012 bestemte jeg meg for å prøve psmf-dietten og meldte meg samtidig på bootcamp. Kiloene raste av og selvtilliten økte i takt med de fysiske forandringene. Jeg følte meg flott for første gang på lenge! Men det varte ikke lenge for kun et par uker etter tredjemanns første fødselsdag oppdaget jeg til min store overraskelse at jeg var gravid igjen. 4 barn i løpet av 6 år??! Jeg var i sjokk, jeg var redd og jeg var deprimert. 

  I tillegg til å slite med sterk grad av fødselsangst utviklet jeg svangerskapsdepresjon under mitt fjerde svangerskap. Jeg følte meg helt alene og ville egentlig bare grave meg ned i et hull i bakken og ikke komme frem før etter fødsel, jeg trøstespiste og ga blaffen i vekta. Jeg slet med bekken-og symfyseløsning og alt var bare dritt, jeg gikk raskt opp i vekt og selv om jeg tenkte over årsaken hadde jeg ikke ork eller lyst til å gi opp hverken maten eller coladrikkingen. Resultatet ble opp 23 kilo og vekta viste 82 fuckings kilo ved fødsel. Hvordan skulle jeg bli kvitt alle mammakiloene?

  Vendepunkte

  6 uker etter fødsel stoppet vekta rett under 70 kilo, ikke noe å rope hurra for når man hadde en så stor vektøktning i løpet av svangerskapet. Jeg mislikte det jeg så i speilet og fant ut at jeg måtte ta meg sammen. Jeg grudde meg til sommeren og bikinisesongen, nok en gang skulle jeg føle meg som en stranda hvalross i varmen, lite flatterende og veldig, veldig lite fristende. Jeg så for meg hvordan jeg ønsket å se ut og satte meg som mål å gå ned til 59 kilo innen dåpen i juli. Jeg la om kosten og begynte å aktivisere meg mer i hverdagen, jeg trente på stuegulvet og etter et par måneder tok jeg opp treningen ved FSC. Jeg nådde første delmål innen dåpen og var utrolig stotl av meg selv! Jeg meldte meg på bootcamp igjen og tok opp styrketrening etter sommeren, siden da har jeg stått på og nådd 2.delmål som var 55 kg. Jeg er kun et steinkast unna hovedmålet som jeg hadde håpet å nå før nyttår, men jeg har akseptert at det ikke lar seg gjøre uten sure miner.

   

  En forandring for livet

  Kroppen min har vært igjennom en utrolig reise på godt og vondt og jeg er stolt av at det den har prestert, jeg føler meg mer vel i egen kropp enn på lenge og det er en herlig følelse. Jeg har merker for livet i form av slappere mage, ikke fult så struttende bryster og strekkmerker, men jeg har fått 4 fantastiske barn underveis og hverken ville eller kunne vært de foruten. Det at jeg har gått ned i vekt betyr også at jeg må beholde og føre en sunnere og aktiv livsstil livet ut, ellers havner jeg nok raskt der jeg var igjen. Jeg er komfortabel med mitt nye og aktive liv og har endelig funnet noe jeg liker å gjøre, det hadde jeg ikke trodd vile skje i en alder av snart 25 for de fleste finner jo noe de liker lenge før den tid. Det å akseptere og innse fakta er en del av den store prosessen som en livsstilsforandring er, jeg måtte innse at jeg hadde et usunt forhold til mat og at jeg førte en usunn livsstil, hadde jeg ikke gjort det hadde jeg ikke vært hvor jeg er nå. Det er viktig å ha psyken med på laget ellers havner man fort utpå. Aksepter hvem og hvordan du er and you're halfway there! 
   Q: Har du noen innspill til innlegget? Legg igjen en kommentar! :) 

   

  Fokus

  • Publisert 14.12.2013 kl.22:37. Ligger i kategorien: Trening

  I løpet av den siste uka har jeg trent 3x og jeg føler at jeg er tilbake til gode, gamle rutiner igjen. Jeg hadde en ufrivillig treningspause som følger av sykdom og diverse, i 3 uker hadde jeg ikke ork eller sjans til å komme meg ned på trening og jeg fikk meg en liten knekk, mentalt sett. Jeg lurte ofte på om jeg i løpet av disse ukene hadde lagt på meg, om all tiden jeg hadde brukt på trening tidligere iår var bortkastet, om kondisen var på bunn igjen osv. Alle disse tankene forverret bare situasjonen, jeg ble så skuffet over meg selv og brukte all energien min på å tenke over det negative at jeg ikke maktet å ta meg sammen og komme meg opp på hesten igjen, det virket som om fallet var for høyt. Inntil forrige helg, da klarte jeg endelig å ta meg sammen etter å ha tygd litt på hvorfor jeg hadde det som jeg hadde og hvordan jeg skulle komme meg ut av denne onde sirkelen. Jeg tok meg sammen og prøvde å fokusere på målet mitt og på hvorfor jeg jeg begynte denne reisen til og begynne med, det hjalp og jeg føler meg mer sprudlende og energisk enn på lenge. Det er helt utrolig hvor mye fysisk aktivitet påvirker den psykiske helsa så vel som den fysiske, man får mer energi og overskudd, man blir lykkeligere/gladere, takler stress bedre, sover og spiser bedre and the list goes on. Jeg er så glad for at jeg endelig har fått opp øynene for fysisk aktivitet i hverdagene og at jeg prøver å belønne meg selv med en god helse, både fysisk og psykisk. Min nye livsstil har kommet for å bli, det gjelder rett og slett bare å holde fokuset. 

   

  6 TIPS TIL Å HOLDE FOKUS 

  • Sett deg mål med en tidsfrist, lag gjerne 1-2-3 delmål og 1 hovedmål - belønn deg selv underveis når delmålene er nådd
    
  • Tilrettelegg hverdagene for å nå målene dine
    
  • Prøv å tenke på helsegevinstene og godene ved å være fysisk aktiv når det står på som verst 
    
  • Ha det gøy 
    
  • Husk på å hvile nok og lytte til kroppen din 
    
  • Aksepter at du av og til vil feile og/eller gå på en smell, det er menneskelig og ingen grunn til å gi opp når veien blir kronglete 

   


  Dagens treningsøkt; rask trimtur i deilig vær, fikk opp pulsen (:   Hvordan få tid til å trene i tidsklemma

  Du har kanskje tenkt tanken på å starte et nytt og sunnere liv og kanskje også gått til det skrittet å melde deg inn på nærmeste treningssenter, du føler deg lettet og glad for nå skal ting skje og kanskje er du i toppform innen sommeren, men så kommer hverdagene som et slag i fjeset. Barn skal leveres i barnehage og på skole før jobb eller skole venter, arbeidet venter og krever sitt, barn skal hentes på skole og i barnehage, du skal hjem og lage middag og kanskje kjøre barn til diverse aktiviter etter å ha hjulpet til med lekser,husarbeidet venter og innen klokka er 18 innser du at du ikke har hverken ork eller tid til å trene før kvelden er omme. Du mister motet og innser at det kanskje var naivt å bli medlem på treningssenteret for når skal du egentlig få tid til å trene i denne tidsklemma?? 

  Jeg kjenner meg godt igjen i ovennevnte situasjon, jeg har selv 4 barn i alderen 0-7 år og med en samboer som jobber 3-skift tar jeg meg selv i å ofte ønske at døgnet hadde flere timer, det er fullt kjør fra vi står opp til vi legger oss, no kidding. Jeg føler dagene går slag-i-slag og av og til må jeg klype meg selv i armen for å sjekke at jeg faktisk lever. Jeg bestemte meg tidligere i år, etter å født mitt 4.barn, at jeg måtte ta meg sammen og skape rom og tid til trening. Jeg var i elendig form og hadde noen kilo for mye på kroppen, noe som ikke akkurat gjorde min fysiske form noe bedre. Jeg bestemte meg for å bli mer aktiv, trille turer oftere og trene hjemmefra. Mens minstejenta sov eller satt i vippestolen sin og fulgte med på meg trente jeg for harde livet med Jillian Michaels som PT og ofte trillet vi lange turer mens de største var i barnehagen og på skolen, passet på å få gjort dette når jeg hadde litt tid til overs, dvs jeg tok meg tid.  Husarbeidet kan godt vente en halvtime eller to uten at man skal være nødt til å få dårlig samvittighet, dette er noe jeg har lært etter noen år som mamma og husmor. 

  Jeg tok opp treningen på det lokale treningssenteret i mai og det var utrolig godt å komme igang igjen! Jeg passet på å få trent mens de største var i barnehagen og på skolen, minstejenta hadde jeg i barnepassen mens jeg trente og det gikk veldig fint. De aller fleste treningssentre har gratis barnepass og det er et supert tilbud til alle foreldre, det finnes både på dagtid og kveldstid. Nå er det jo ikke alle som er i permisjon og som kan trene på dagen, det er jo ikke slik at jeg kan trene på dagtid bestandig heller og ettersom jeg har en samboer som jobber skift er jeg avhengig av å kunne planlegge dagene litt, men alt går med litt kløktighet og sunn fornuft. Jeg prøver å rydde tid til trening i ukedagene enten på dagen eller kvelden, alt ettersom hvordan samboeren min jobber osv. Det er ikke alltid jeg får tid til å trene og det er greit, slik er det bare og jeg tar det ikke så tungt. Det går fint an å være i aktivitet på dager man ikke får trent, det holder å gå en rask tur eller kjøre et enkelt program hjemme på stuegulvet, alle monner drar sier de. Her er mine tips til hvordan man får tid til å være i aktivitet i en hektisk hverdag:
   
  TRENING I TIDSKLEMMA 


  • Lag en oversikt over ukedagene; avtaler, møter, aktiviteter osv - samkjør uka med din partner om du har en 
    
  • Ha treningstøy og utstyr klar dagen i forveien, på den måten sparer du litt tid 
    
  • Har du ikke mulighet for barnevakt book time i barnepassen, på den måten binder du deg til trening selv på de dagene du egentlig ikke har lyst 
    
  • Legg hviledagene til dager du har mye på tapeten; avtaler, møter ol. 
    
  • Skaff deg en treningspartner, det er gull verdt på dager man egentlig ikke har lyst til å trene 
    
  • Har du ikke tid til å trene utenfor hjemme let etter et passende treningsprogram du enkelt kan bruke hjemme på stuegulvet, gjerne med egen kroppsvekt som motstand 
    
  • Gå en rask tur, det holder med 30 minutter - pass på å få opp pulsen 
    
  • Vær aktiv med barna, lek med de inne som ute; dans, ha putekrig, hopp på trampolina med de, vær med i akebakken, stå på skøyter - her er det uendelig muligheter! 
    
  • Prøv å tenk på trening som egentid og en pause i en hektisk hverdag, på den måten kan man unngå å lage tåpelige unnskyldninger ovenfor seg selv 
    
  • Ikke få dårlig samvittighet over husarbeid som skulle vært gjort, husarbeid kan vente en halvtime eller to
    
  •  Husk at trening gir overskudd og enerig, det hjelper utrolig mye for travle småbarnsforeldre
    
  • Ikke gå i kjelleren eller få dårlig samvittighet hvis du faktisk ikke har tid til å trene den eller den dagen   


   
  Tips til tema

  • Publisert 12.12.2013 kl.21:21. Ligger i kategorien: Blogg

  Heisann! 

  Jeg har i det siste lurt litt på hva jeg skal skrive om dagen rett og slett fordi jeg lurer på hva som kan være interessant å lese om, sliter litt med skrivesperre for tiden så noen tips og råd til diverse tema hadde vært supert! Hva ønsker dere å lese mer om? Kom gjerne med ønsker til diverse tema! :) 

   

  Et smil er alt som skal til

  • Publisert 11.12.2013 kl.21:11. Ligger i kategorien: Trening

  Igår fikk jeg endelig somla meg ned på trening selv om hodet var full av unnskyldninger for ikke å trene. Jeg gikk ned til trening og fikk ekstra mosjon, deilig med frisk og varm vinterluft i lungene. Hadde en sykt bra økt som jeg virkelig kjente, det var temmelig merkbart at det hadde gått en stund siden siste styrkeøkt. Passet på å få tøyd armene skikkelig etter økta og er faktisk minimalt støl i dag, det er da enda godt i hvert fall. 

  Jeg ble ekstra glad da en bekjent kom bort og hilste på meg mens jeg holdt på å trene, det er faktisk ikke mer enn et smil eller en hyggelig kommentar som skal til før hele dagen blir ti ganger bedre, det gjør virkelig noe med humøret! Tenk hvis alle kunne vært sånn, smilt til hverandre og kanskje til og med slengt ut et "Hei!" i forbifarten, det hadde nok lyst opp dagen til de aller fleste og kanskje man faktisk kunne forhindret depresjon og andre psykiske plager ved å være litt mer hyggelig mot hverandre? Jeg tror det er noe i det jeg da, så jeg prøver å ikke henge med leppa når jeg er ute blant folk selv om jeg føler for det enkelte dager, man får så mye mer utbytte av å smile selv også og hvem vet? Kanskje du forandrer et helt liv bare ved å smile litt?  Et smil koster deg ingen verdens ting, husk på det (: 


  Noe å tenke på .. 

  #duckface

  Heihei! 

  Deprimerende tilstand utendørs i dag, tittet ut av vindet på all den fine snøen som for et kort øyeblikk ga et snev av julefølelse bare for å oppdage at den nesten er borte Typisk, når den snøen først kommer så forsvinner den omtrent like raskt som den kom. Det er mildt og lyst ute til tross for tåka, men jeg vet ikke om jeg har samvittighet til å gå meg en tur for alle barna hangler og er syke, er vel bare et tidspørsmål før jeg også må heise det hvite flagget. Hadde tenkt meg ned på trening, men vet ikke om pappaen takler 4 stk grinete, sure og syke barn på en gang. 

  Til tross for syke barn og en natt med minimalt med søvn er jeg ved god mot, enn så lenge. Mens to av fire sov fikk jeg tid til å ordne håret og sminke meg litt, er blitt en racer på sånt etter at jeg fikk barn, man blir mer og mer dreven og kan virkelig kunsten å multitaske når man har flere enn to barn. Nestminste jenta synes det er moro å få være med når mamma ordner seg, låner noen sminkekoster og later som at hun sminker seg. Vi knipset noen bilder etter å ha ordnet oss, lærte henne kunststykket å lage trutmunn på bilder, man skal tidlig krøkes haha. Hun er så søt og god, rett og slett til å spise opp! 

  Ønsker dere en fin dag videre! 

   

  tannhelsa er viktig, inn med egenandelsordning idag!

  • Publisert 09.12.2013 kl.20:07. Ligger i kategorien: Konkurranse

  Denne dagen startet tidlig, var oppe kl 7 etter knappe 5 timers søvn, var temmelig trøtt i øya for å si det mildt. Hadde time hos tannlegen kl 09 så det var bare å komme seg opp og gjøre alt og alle klare til å dra, rakk det med et par minutters margin sett bortifra kø i trafikken, gikk som en lek med andre ord og det til tross for syke barn.

  Det var over to år siden sist jeg oppsøkte tannlegen sist så vi kan konkludere med at det var på tide. Timen gikk ut på en grundig tannrens samt bilder og var unnagjort på litt over en halvtime. Jeg gikk ut med et stort glis, var så godt å få renset tennene og få pusset/slipt de litt! Hadde en god del tannstein som i tillegg hadde blitt misfarget pga bruk av munnskyllevann, mild form for tannkjøttbetennelse og to små hull, mine første hull faktisk! Til tross for rask behandling kostet timen 1300,- (!!), ser med gru på at jeg må tilbake på nyåret for å borre.  Det er nesten litt tragikomisk at noe så viktig som tannhelse skal være så dyrt, hadde det ikke vært for prisen hadde jo langt flere (meg inkludert) dratt oftere til tannlegen! Tannhelsa er viktig og kan forbygge en god del sykdommer så tenk så mye sykdomsfravær som kunne vært unngått om tannlegen var en del av egenandelsordningen, dette er noe som virkelig burde komme innunder denne ordningen så snart som mulig (og ja, jeg vet at enkelte tilstander går innunder egenandelen, slik som div. sykdommer, kreft, stort behov for regulering mm)

  På nyåret må jeg som sagt tilbake for å ordne opp i de to hullene som ble avdekt idag, fikk et prisanslag på 2400,- og det er ikke småtteri for to små hull! Men må man så må man, helsa er viktig og det innebærer jo også tennene.


  En smule glad etter å ha fått fjernet tannstein, følte meg brått som et nytt menneske! 

   

  Q: Synes du tannlegen burde gå innunder egenandelsordningen?

  Få rævva opp av sofaen for faen

  • Publisert 08.12.2013 kl.20:00. Ligger i kategorien: Trening

  Etter uker med sykdom og andre teite unnskyldninger som ikke lot vente på seg, fant jeg ut i går at det var på tide å få rumpa ut av sofaen før man gror fast i den og selv om jeg aller helst hadde lyst til å ligge nettopp der på sofaen så pakket jeg treningsbaggen og gjorde meg klar for første økt på aldri så lenge. Jeg har en litt lei tendens til å finne på unnskyldninger sånn innimellom, bare for å slippe å dra ned på trening selv om jeg egentlig har lyst. Det kan være alt fra at det for kaldt ute til at jeg mistenker at jeg har hodpine, vel sistnevnte dukker vel kanskje opp fordi pønsker ut unnkskyldninger så det knaker i topplokket. I går brukte jeg beina for å komme meg ned på trening, sånn sett merker jeg ar jeg savner å ha lappen og egen bil så jeg burde virkelig ta den lappen snart, er jo mye kjekkere å komme seg til og fra når man kjører, for selv om det absolutt er best å bruke beina så er jeg litt avhengig av været når jeg går for jeg går jo ikke akkurat ut i 25 minusgrader og snøstorm. I går var været helt knall så jeg koste meg i eget selskap og musikk på øret på vei ned, balsam for sjela og den ekstra mosjonen var heller ikke å forakte. 

  Selve økta gikk unna på 40 minutter, jeg trente kun intervall på mølla igår og det var til dels hardt. Hardere enn sist gang, så best å skjerpe seg fremover. Det ble ingen styrkeøkt rett og slett fordi jeg klarte å overbelaste venstre skulder, som jeg allerede sliter med, for et par dager siden. Fikk en glimrende idè om å teste push-ups fra stol og det var jo ikke videre smart når man faktisk ikke har varmet opp på forhånd! Så oppvarming er virkelig alfa og omega. I hvert fall tenkte jeg å vente med styrke til uka, passe på å få dratt ned tidligere på dagen slik at jeg får trent uten å måtte vente i evigheter for at hvert enkelt apparat skal bli ledig, det er så kjedelig å måtte vente og vente og vente når man trener, men.

  Over nyåret setter jeg i gang med programmet jeg nevnte i et tidligere innlegg, jeg gleder meg utrolig mye! Det er et 3-måneders treningsprogram med skreddersydd kostholdsplan i tillegg for et optimalt resultat, gjett om jeg gleder meg! Sommerkroppen 2014 here I come! 


  " I may not be there just yet, but I am  closer than I was yesterday"

  2. søndag i advent

  • Publisert 08.12.2013 kl.16:11. Ligger i kategorien: Konkurranse

  Heihei! 

  I dag våknet nok hele østlandet opp til et hvitt teppe av snø på bakken og vi var intet unntak, jeg våknet av eldstemann som kom løpende og oppstilte inn på soverommet for å fortelle at det snødde ute! Morsomt at så lite skal til for å glede de små, man glemmer nok ikke den følelsen man fikk når man oppdaget den aller første snøen som liten, kan til dels kjenne igjen den følelsen selv den dag idag. Jeg  var så heldig at jeg fikk ligge å dra meg en times tid ekstra mens samboeren min og barna fyrte i peisen og gjorde klart til frokost, i dag ble det amerikanske pannekaker. Utrolig godt! Oppskriften kan jeg godt dele med dere senere. 

  Etter å ha inntatt dagens første måltid bar det ut i snøen, ungene fant frem kjelke og rumpeakebrett og det ble mer enn èn tur på meg opp og ned den bitte lille bakken i hagen vår. Nabobarna og klassekameraten til eldstemann var også med og det var tydelig at de hadde det moro. Minstejenta syntes også det var gøy å ake, men ble utålmodig og litt sint når hun falt av akebrettet og fikk snø på nesa og og truten, et herlig syn uansett. Jeg måtte kapitulere med nesteminste etter knappe halvtimen utenfor, hun syntes det var for kaldt så da måtte jeg gå inn med henne. Vi satte i gang med å lage pepperkaker som forresten ikke ble verdens beste resultat, sånn utseendemessig i hvertfall, men smaken var upåklagelig. Nå ser barna på julefilm mens jeg tenkte å dele litt bilder her på bloggen før middagen skal påbegynnes. 

   

  Q: Hvordan har din 2.advent vært? :)  

  Vippe-extensions og konkurranse

  Heihei! 

  I sommer som var satte jeg for første gang på vippe-extensions og jeg likte det så godt at jeg ville prøve det igjen. Hadde et gratis påfyll fra første påsett i sommer, men har ikke funnet et tidspunkt som har passet for både meg og hun som setter på vippene så ikke før idag passet det for oss begge så da var jeg bortom og fikk satt på vipper til jul. Det ble utrolig fint og naturlig og så er det jo ganske praktisk å slippe å bruke så mye mascare i tillegg! Kosta meg 500,- i sommer og denne gangen fikk jeg som nevnt gratis, tommel opp for det! Nå mangler kun brunfargen så er jula reddet for min del, kommer til å kjøpe Sunspa sine produkter, teste og se om de virkelig duger. 
  Fikk også en etterlengtet pakke i posten idag, nemlig en premie fra Top toys som jeg har ventet på siden november. Deltok i en konkurranse på Babyverden i oktober en gang og regnet ærlig talt ikke med å vinne, men jeg fikk mail i begynnelsen av november om at jeg var blitt trukket ut som heldig vinner blant flere tusen og det ble jeg jo selvsagt kjempeglad for! Vant en eske med Lamaze-leker til yngstejenta mi så nå slipper vi å finne på noe lurt til henne til jul og bursdagen hennes på nyåret, har jo en eske full med fine leker som vi kan gi :) Utrolig moro! 

  Nå skal jeg hoppe i dusjen og så skal jeg se film, i morgen skal jeg dra rumpa mi ned på trening. Gleder meg! 

   

  Q: Hva synes du om vippe-extensions? 

  Q: Hva er dine planer for i kveld? :) 

   

  Make the changes you want to see

  • Publisert 05.12.2013 kl.23:17. Ligger i kategorien: Kosthold

  Det er 10 måneder siden jeg fødte mitt 4.barn og 9 måneder siden jeg tok opp kampen mot mammakiloene. Som jeg skrev i et av mine første blogginnlegg hvor jeg fortalte min historie, gikk jeg veldig mye opp i vekt i siste svangerskapet. Jeg hadde svangerskapsdepresjon og led av sterk fødselsangst og ville i grunn bare grave meg ned i bakken og aldri komme opp igjen, i hvert fall ikke før etter fødsel, en typisk "vekk-meg-når-det-er-over"-følelse. Det var fælt og fordi jeg slet psykisk og ikke hadde så mange å støtte meg til, følte jeg meg veldig alene og det resulterte i at jeg faktisk ga blanke F i kosten. Jeg trøstespiste og vekta økte i takt med kaloriinntakene. Det ble raskt en eller to sjokolader i løpet av dagen og en god del Coca Cola, av en eller annen merkelig grunn klarte jeg ikke Pepsi Max til tross for tidligere avhengighet av nettopp denne brusen under andre og tredje svangerskap og Coca Cola ble en erstatter, litt dumt siden den er stappfull av sukker. Jeg husker jeg angret etter at jeg hadde gomset i meg en eske smarties og tenkte at dette kom jeg til å få svi for senere, men det hjalp ikke for jeg fant en slags trøst i å spise. Det er egentlig en litt absurd følelse, det å trøstespise. Jeg har aldri opplevd denne følelsen tidligere, men den er sterk og kan sikkert sammenliknes med en slags form for rus, man blir jo avhengig og det er vanskelig å kutte ut noe som man vet lindrer kaotiske tanker og opphopninger av vonde følelser. De som lider av det eller som har kjent på nettopp denne følelsen vet hva jeg vil frem til. 

  Som høygravid og under fødsel viste vekta over 80 kilo fordelt på mine små 160, noe var nok vann mens det meste selvsagt var overflødig fett. Jeg følte meg som en stranda hvalross og så med skrekk og misnøye mitt eget speilbilde, en god del cellulitter og altfor store lår. Jeg hadde lyst til å gråte og særlig når vekt ble et tema inne på termingruppene jeg holdt til på, de fleste gikk jo ikke opp mer enn de anbefalte 10-16 kiloene mens jeg, selveste tjukkebollafeita, hadde prestert å slå rekordene med 23 fuckings kilo! Hvordan i huleste hadde jeg klart å gå opp så mye i løpet av svangerskapet og hvordan i all verden skulle jeg kvitte meg med kiloene etter fødsel? 


  Det var hardt å innse hvor mye jeg veide og at det var et usunt kosthold som hadde ført meg dit til tross for gravditet som i seg selv er en naturlig forklaring på vektøkning. Vendepunktet ble vel da jeg 27.januar var innlagt på fødeavdelingen i Fredrikstad og fødselslegen som avgjorde at jeg fikk innvilget keisersnitt forhørte seg om vekta mi i forhold til bedøvelse, jeg husker at hjernen skrek at jeg skulle lyve og si et par-og sytti, men jeg bet det i meg og svarte som sant var, over 80. Det hørtes mye ut i ørene mine og det var jo nettopp fordi det var for mye! Jeg gledet meg stort til å se hvor mye vekta ville gå ned etter forløsning, om jeg hadde mye vann i kroppen eller om det rett og slett bare var fett. Vel, i løpet av de første to ukene etter fødsel gikk jeg ned ca 12 av 23 kilo! Trekk i fra baby, morkake,fostervann og litt ødem så hadde jeg i realiteten ikke gått ned så fryktelig mye. 

  6 uker etter fødsel landet vekta på 69,9 kilo og jeg følte meg som en feit ku med tilhørende jur og melkespreng. Jeg var ikke fornøyd med det jeg så i speilet, dissende lår, cellulitter, slapp mage og det som verre var. Det var der og da at jeg bestemte meg for at noe måtte gjøres og det IDAG! Jeg lastet ned shapeup-club appen og hev meg i gang med hjemmetrening, ikke pokker om jeg ville vise meg i den tilstand jeg var i på treningssenteret, det var flaut med tanke på hvor slank og aktiv jeg hadde vært året før. Jeg kuttet drastisk ned på alt av sukkerholdige produkter og tok grep om kosten min. Vekta gikk sakte, men sikkert nedover og motet økte, dette skulle jeg klare! I mai begynte jeg å trene på treningssenteret og selv om det har vært en pain-in-the-ass å dra ræva ned på trening så har jeg fortsatt og treningen har blitt en del av meg, jeg liker faktisk å trene! Jeg blir rastløs når jeg ikke får trent og treningen gjør meg glad.  

  Jeg har møtt motstand på veien og jeg har hatt lyst til å gi opp flere ganger, men ønsket om å føle seg vel i egen kropp har vært sterkere og jeg har stadig reist meg opp, tørket skitt av klærne og sett fremover mot målet. For selv om målet er langt, langt unna så er hver eneste lille endring et skritt nærmere målet. Tenk på det! Make the changes you want to see .. 

   


  april 2013 vs desember 2013 

  Oppskrift på lavkarbo lasagne

  • Publisert 05.12.2013 kl.22:09. Ligger i kategorien: Oppskrifter

  Her kommer oppskriften på nydelig lavkarbo lasagne, denne oppskriften er hentet fra fotballfrue, men jeg har gjort noen små justeringer selv. Utrolig god lasagne som uten tvil kommer til å bli anvendt flere ganger her i huset, verdt å prøve (: 

   

  Oppskrift på lavkarbo lasagne 

   

  Ingredienser

  • Kokosolje til steking
  • 2 bokser cottage cheese
  • 2 bokser tomatpuré
  • 2 pakker kjøttdeig
  • 2 gulrøtter
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 løk
  • 1-2 squash
  • revet ost
  • hjemmelaget salat

   

  Fremgangsmåte 

  • Vask og tørk squashen, skjær så squashen med en ostehøvel 
  • Salte squashen og la den ligge ca 15 minutter for å unngå at lasagnen får en vannaktig konsistens
  • Tørk av squashen på begge sider 
  • Stek kjøttdeigen og tilsett tomatpurè
  • Skjær og hakk gulrøtter, løk og hvitløk før dette tilsettes kjøttdeigen 
  • Fordel kjøttdeigen i en ildfast form, legg deretter et lag med squash og topp det med 1 boks cottage cheese, gjenta prosessen til det er fritt for ingredienser/formen er full og topp det hele med revet ost
  • Stekes midt i ovnen på 200 C i 30-40 minutter (avhengig av ovn) 
  • Serveres med hjemmelaget og enkel salat og mager kesam/seterrømme som dressing om ønskelig


   

  Lavkarbo og sunn kveldsmat

  • Publisert 05.12.2013 kl.21:42. Ligger i kategorien: Kosthold

  Hei og hopp! 

  I dag er jeg skikkelig glad for at jeg og jentene gikk oss en lang tur i det fine vinterværet igår og at vi ikke utsatte det som jeg hadde tenkt til, det er nesten full storm utenfor og snøfokken står overalt, skikkelig innedag med andre ord. Vi har fyrt i peisen idag og bare slappet av, gjort bittelitt husarbeid og tatt livet med ro, det er godt å ha slike dager innimellom. Jeg så en video med fine sminketips i går og prøvde på en av teknikkene i dag, utrolig moro! Jeg elsker å prøve og lære nye ting så det var virkelig en morsom fritidssyssel, jeg kan godt lage en sminketips-video om det er ønskelig, bare moro for min del (: 

  Er litt matlei for tiden og føler jeg har vært litt altetende de siste ukene så i dag følte jeg for å lage en sunnere lasagne til middag, denne oppskriften har jeg testet tidligere og det ble en stor slager her i huset. Jeg kan dele oppskriften i et annet innlegg. Selv om det ble sen middag så begynte magen å rumle etter knappe to timer og søtsuget meldte seg så da måtte jeg bare spise før uhellet var ute. Jeg lagde en deilig kopp te med sukketter som søtning og mekket i stand to speltlomper med mager vaniljekesam og en dæsj jordbærsyltetøy, godt og så enkelt! Det enkle er ofte det beste ;) 

   


  Dagen min i bilder, mer eller mindre 

  Minner om konkurransen jeg kjører hvor du kan vinne witheningstrips fra det kjente merket smilelab, er ikke altfor mange påmeldte så vinnersjansen er STOR! Se innlegget litt lenger ned på bloggen (: 
   

  8 tips til en aktiv juleferie

  • Publisert 03.12.2013 kl.21:05. Ligger i kategorien: Trening

  Jula nærmer seg med stormskritt og med den er det naturlig å kose seg litt ekstra og god mat, drikke, julebakst og julemarsipan er en selvfølge. Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke gleder meg eller at jeg ikke kommer til å kose meg litt ekstra i jula, men etter 10 måneders kamp mot kiloene hvor jeg fremdeles ikke er 100 % i mål, så er jeg litt engstelig for å legge på meg. Jeg abonnerer på bladet IFORM og koser meg gløgg i hjel når jeg leser magasinet med en rykende fersk kopp kaffe og det er ikke til å komme bort ifra at jeg nylig trålte bladet etter tips til å holde meg aktiv i juleferien. Vi skal feire jula i nordens Paris så jeg får ikke trent på samme måte siden de ikke har FSC der, jeg har tenkt på muligheten for drop-in på nærmeste treningssenter og kommer nok også til å benytte meg av det, men jeg kan ikke bruke en formue på drop-in heller så derfor har jeg laget en liten liste med tips over diverse aktiviteter som hjelper deg med å forbrenne juleribba på en morsom måte som i tillegg er gratis! 

   

  SLIK HOLDER DU JULEFLESKET UNNA SIDEFLESKET

  ♥ Ta med deg barn, familie eller venner i akebakken og ha det gøy!  

  ♥ Lek og ha det moro å snøen! Lag snømenn, engler, ha snøballkrig eller hva med god gammeldags basing? 

  ♥ Gå på ski, husk å sjekke værforholdene (fjellvettreglene)
   
  ♥ Stå på skøyter, husk å ta med hjelm :) 
   
  ♥ Gå en tur, en halvtime i frisk luft gjør vidunder og kurerer det meste i tillegg er det jo sunt
   
  ♥ Ta deg en styrkeøkt på stuegulvet med din egen vekt som motstand 
   
  ♥ Lag en treningsavtale med deg selv eller en venn/partner, 1 treningsøkt er bedre enn ingenting 
   
  ♥ Ha sex, sex forbrenner en god del kalorier i tillegg er det en booster for velværefølelse og en investering i helsa 


   


  Q: Har du tenkt til å være aktiv i jula? :) 

  pain

  • Publisert 03.12.2013 kl.15:36. Ligger i kategorien: Konkurranse

  Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg har klart det, men idag har jeg grusomt vondt i bekkenet! For et kunststykke. Har så pass vondt at jeg knapt kan røre meg idag, tenker jeg gikk på en smell i helga med julevasken, jeg tok den kanskje litt vel langt. Jeg har vært plaget med bekkenløsning og symfyseløsning i alle mine svangerskap, i større eller mindre grad og selv om det har avtatt noe etter fødsel får jeg lett vondt hvis jeg står/går for lenge. Ligger som et slakt i sofaen og prøver å avlaste bekkenet noe, håper det gir seg til imårra. 

  Q: har du kjennskap til bekkenløsning? Hva er dine beste tips mot bekkensmerter? 

  SISTE SJANSE: vinn tannbleking

  • Publisert 02.12.2013 kl.21:05. Ligger i kategorien: Konkurranse

  Siden det er desember og jula nærmer seg med stormskritt har jeg lyst til å gi bort 4 stk tannblekingsstrips til en av leserne mine. Stripsen er fra det kjente merket smilelab og  er med på å gjøre tennene hvitere, tannbleking til hjemmebruk med andre ord. Jeg har selv brukt disse stripsene og kan gå god for produktet, resultatet blir selvsagt ikke som behandlingen hos tannlegen, men hvis hensikten er et hvitere smil og et hakk eller to bedre selvtillit så er disse verdt å prøve!  Resultatene er ikke evigvarende og varierer fra person til person. 

  Dette må du gjøre for å delta i konkurransen

  • Like siden min på facebook, den finner du her ( 1 lodd) 
  • Dele dette innlegg på facebook og instagram - repost og tagg bildet med #workoutmomgiveaway @ellimaf (1 lodd pr deling) 
  • Skrive et innlegg om konkurransen på egen blogg dersom du har en (2 lodd) 


  Legg igjen en kommentar med navn når du har deltatt slik at jeg kan sjekke det opp og legg ved e-postadressen din :) 

  Vinneren trekkes 15/12 :) 

  Lykke til! :) 

  - Innlegget er ikke sponset -  

  Mat er som drivstoff

  • Publisert 02.12.2013 kl.14:36. Ligger i kategorien: Kosthold

  Hei og hopp! 

  Endelig er jeg så godt som frisk igjen etter en helsikkes uke med virusinfeksjon, sitter bittelitt i enda, men ikke i nærheten av så ille som det var. Helga bar med seg litt for mye god mat, drikke og snop så i dag begynner jeg på nytt, ingen vits i å grave seg ned og gi opp. Jeg har blitt litt mer avslappet i forhold til mat og tenker at det finnes ikke usunn mat bare usunne mengder (og hyppighet), det er jo en mye bedre tankegang ikke sant? I stedet for å bli helt fanatisk på matfronten og kutte ut både det ene og det andre er det bedre å tenke på mat som drivstoff, for vi trenger jo mat for å ha energi til våre daglige gjøremål og energien får vi jo fra maten vår.  Nå mener jeg ikke at det er greit å fråtse i såkalt junkfood x antall ganger i uka eller spise sjokolade og drikke brus hver dag, men at man tenker på maten vi putter i oss som energipåfyller og at vi unner oss selv å spise slikt av og til uten å få dårlig samvittghet. Jeg har hatt mye dårlig samvittighet fordi jeg har spist ditt eller datt og har holdt på å havne litt på feil kurs, men etter å ha lest en artikkel på fitnessbloggen om mat nylig endret jeg litt syn på saken og jeg slapper litt mer av og har faktisk blitt litt gladere av det også, det gjelder å ha psyken med på laget! 

  I går våknet vi opp til storm utenfor så det ble automatisk en kose-oss-.inne-dag, det var jo tross alt første søndag i advent så vi tente lys, kokte egg og dekte bordet for en skikkelig julefrokost, det ga skikkelig julesteming på tross av manglende snø og den typiske vinterstemningen. Senere på dagen fikk vi besøk av familien min og vi koste oss masse med familiens nyeste tilskudd, to herlige tvillinggutter. De er uten tvil verdens skjønneste og fineste guttebabyer og tante sine gullklumper! Vi bestilte pizza til kvelds og koste oss i godt selskap, en ordentlig koselig 1.advent!  Men nå har jeg altså fråtset litt for mye og ofte i god mat og snop i det siste så nå har jeg bestemt meg for å børste støv av joggeskoene og komme meg ut for å trimme. Det er nydelig vær ute og så fort Lilja våkner fra formiddagsluren sin så tenkte jeg vi kunne gå oss en tur, vi skal spise julemiddag senere i dag så litt mosjon trengs før et tung fordøyelig måltid skal fortæres. I morgen blir det en tur ned på trening for å komme skikkelig igang igjen, gleder meg for jeg har vært temmelig rastløs mens jeg har vært syk. Det blir nok bra! 

  Q: Hvordan har din helg vært? 
   

  Lillian

  25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

  workoutmom Matbloggtoppen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Designmalen er kodet og designet av KvDesign
  hits