• dagens outfit

  • Publisert 30.11.2013 kl.23:30. Ligger i kategorien: Blogg

  Egentlig er jeg ikke så veldig keen på å publisere outfits på bloggen, men siden jeg forleden dag skrev om mitt nyeste tilskudd til garderoben syntes jeg nesten at jeg måtte dele dette bildet med dere. Etter å ha skrubbet og skurt hele 1.etasje (julevask) så var det godt å smette inn i dette lekre treningssettet fra Babalunordic. Herlig passform og god stretch, kommer til å bruke denne masse hjemme! Babalunordic får stort pluss i boka for lynrask levering i tillegg, kommer til å handle mer derfra uten tvil. 


  Todays outfit, gotta love it ♡ sorry for dårlig bildekvalitet, er tatt med mobil 

  Sexy treningstøy

  • Publisert 28.11.2013 kl.20:21. Ligger i kategorien: Konkurranse

  Jeg kom over en side med helt fantastiske treningsklær til en OK pris for ikke lenge siden og falt fort for spesielt et treningssett,  snakk om kjærlighet ved første øyekast. Jeg har alltid vært og kommer alltid til å vært interessert i klær og jeg mener at fresht, sporty og sexy treningstøy er must-haves i alle jenters garderober, det er en booster til selvtilliten og når du føler deg bedre yter du bedre, i tillegg er det jo et stort pluss at treningstøyet er en motivasjon i seg selv. 

  Akkurat nå får du 25% rabatt på kjøpet om du handler på Babalu, jeg gjorde det nettopp og penger spart er som kjent penger tjent, var en liten påskjønnelse til meg selv for alle disse harde månedene, viktig å belønne seg selv underveis. Gleder meg så mye til å få herligheten i posten, kommer nok til å føle meg som en dronning både på gymmet og her hjemme, hehe. 


  S.E.X.Y 

  Innlegget er skrevet på eget initiativ og er ikke sponset

  Q: Synes du det er viktig med fresht og sporty treningstøy? 

  Statusrapport:10 måneder etter fødsel

  • Publisert 28.11.2013 kl.16:55. Ligger i kategorien: Trening

  I går kveld var det 10 måneder siden jeg fødte mitt 4.barn, tiden går jo så utrolig fort! Om 1 måned fyller jeg 25 år og det har ikke gått opp for meg at jeg faktisk er godt voksen nå, at tiden har gått fort siden jeg fødte førstemann som 17-åring i 2006 er et mysterium, men en ting er sikkert og det er at tiden går fortere for hvert barn man får! Minste jenta var på kontroll med pappaen sin igår og målte hele 70,5 cm og 8kg så hun er ei lita jente, lita men god <3 

  Som jeg skrev i går er jeg syk og det betyr null trening, jeg kjenner meg vesentlig bedre i dag og merker at formen kommer seg så det skal bli godt å få trent igjen. Det har blitt litt trøstespising og utskeielser denne perioden, men jeg fikk nylig tanta på besøk for første gang etter fødsel så jeg legger noe av skylda på hu for min svake vilje. Har vært redd for en liten vektøkning som følge av manglende viljestyrke, men heldigvis kunne jeg puste lettet ut etter å ha gått på vekta i dag tidlig. Etter at jeg slutta å amme for en knapp måned siden har vekta beveget seg nedover og ikke oppover som den gjør for mange. Jeg har alltid vært en av de som sparer på "fettet" under amming, så godt å se at kroppen er på vei til å kvitte seg med det nå som jeg er en pensjonert melkeku.


  STATUSRAPPORT 

  - Høygravid/6 uker etter fødses vs 10 måneder etter fødsel 

  • Nåværende vekt: 55 kg

   Høygravid: 82 kg  

   6 uker etter fødsel: 69,9 kg 

  Totalt vekttap:  27 kg 
   

  • Nåværende midjemål: 75 cm

   11.mars 2013: 87 cm  

  Gått inn totalt: 12 cm 

   

  Jeg er langt unna målet mitt enda, men jeg synes jeg har gjort en god jobb til nå (: 

  Syk

  • Publisert 27.11.2013 kl.20:50. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei og hopp! 

  Beklager fraværet mitt de siste dagene, men jeg er fortsatt syk og i laber form. Var hos legen igår, men ble ikke klokere, i følge legen har jeg visstnok virusinfeksjon og må bare la det gå over av seg selv eventuelt ta kontakt igjen dersom jeg blir verre. Jaja, formen har ikke blitt særlig bedre i hvert fall så blir vel kanskje en ny tur i mårra eller fredag.  

  Dagen har gått til å rydde litt her og der, det lille jeg orker i hvert fall og ellers har jeg vel ikke gjort annet enn å kjede meg halvt i hjel, blir ingen trening før formen er bedre og jeg er skikkelig rastløs! Jeg klør etter å komme skikkelig i gang igjen, men jeg vil ikke risikere å gå på en smell så jeg velger å vente og tror at kroppen har godt av litt fri. Nå sitter jeg i den nye sofaen vår som vi fant til en billig penge på finn.no, elsker gjenbruk og ser heller ikke vitsen i å legge ned masse penger i en dyr sofa når man har små barn for det er jo en viss risiko for at ting ikke varer evig med småtasser i hus. Nyter stillheten og slapper av med nyeste IFORM-bladet mitt som datt ned i postkassa i dag, deilig å slappe av når man er syk og i dårlig form. 

  Q: Hva gjør du i kveld? 

  Oppskrift på sunne pannekaker

  • Publisert 25.11.2013 kl.21:14. Ligger i kategorien: Oppskrifter

  Pannekaker er en stor favoritt her i huset, særlig blant de små og når vi har pannekaker til middag spiser de som om de aldri har sett mat før, virker ikke som om det er bånn i dem og det grenser nesten til overspising, hehe. Pannekaker er dessuten veldig enkelt å lage og ganske billig, de fleste ingrediensene er jo noe man har i skapet til en hver tid og det lille man mangler koster ikke mange kronene på butikken. I dag fant jeg ut at det hadde gjort seg med pannekaker til middag, men med en sunnere tvist. Jeg lager sunne og gode proteinpannekaker, to forskjellige varianter fri for sukker og disse har absolutt slått an her i huset. Jeg har delt oppskrifta på min gamle blogg tidligere, men siden jeg blogger fra ny plattform nå ønsker jeg å dele oppskriften på nytt med mine nye lesere. Disse pannekakene er veldig gode, enkle å lage og anbefales på det sterkeste!
  SUNNE PROTEINPANNEKAKER


  Porsjoner: 8

  Ingredienser

  3 eggehviter

  1 helt egg

  250 gram mager vanilje kesam

  80 gram havregryn

  1 dl melk

  1 ts bakepulver

  1 ts vaniljesukker

  1/2 ts kardemomme

  1/2 ts kanel

   

  Ha alle ingrediense i en blender og kjør i 1-2 minutter, hell så røra over i en bolle og la den stå i 10-15 minutter slik at den får rett konsistens. Stek på middels varme med meierismør. Pass på å ikke ha for mye røre i panna, da går de fort i stykker!


  Tilbehør: mager cottage cheese, jordbær/blåbær syltetøy, sirup, skummet melk

   

   

  OPPSKRIFT PÅ SUNNE OG GODE PANNEKAKER - PERSONLIG VRI 

  Porsjoner: 6


  Ingredienser 


  3 egg

  5 dl melk

  2 dl hvetemel

  1 scoop bakeprotein

  1 ts sukrin/splenda 

  1/2 ts salt

  1/2 ts kardemomme

  1/2 ts kanel

   

  Ha alle ingrediensene i en bolle og miks med håndmikser til røra blir klumpfri. Stekes på middels varme med meierismør.

   

  Tilbehør: jordbær/blåbær syltetøy, cottage cheese, sirup, rød saft

   

  Bon apetit!

   

  Anbefaling: gode hudpleieprodukter

  Hei! 

  For en deilig start på uka, knallsol og frisk vinterluft, synd idyllen måtte bli ødelagt av nok en runde med sykdom. Halsen føles ut som en uttørka rosin, rart ikke sant? Ja for rosiner er jo tørka druer så når halsen følese som en uttørket rosin DA er det ille da! Men jeg hadde ikke tenkt til å lage et syteinnlegg om hvor urettferdig det er at jeg for ørtende gang er slått ut av en eller annet lumsk barnehagesykdom, nei for sånn er det å ha barn.  I dag tenkte jeg faktisk å komme med en anbefaling om en veldig god hudpleieserie som jeg bruker selv, serien heter Suki skincare og er helt naturlig, blottet for parabener og ikke testet på dyr. What's not to like? 

  Huden er kroppens største organ og utsettes daglig for ytre påkjenninger derfor trenger den også oppmerksomhet. Det er ingen hemmelighet at en strålende hud vil være en booster for selvtilliten. I løpet av det siste året har jeg vært en vandrende hormonbombe og det har også slått ut på huden i form av tørrhet og urenheter, spesielt i t-sonen. Det sies at det tar ca 9 måneder for kroppens hormoner å gå tilbake til normalen etter et svangerskap, det er straks 10 måneder siden fødsel og hormonene mine er ennå i ubalanse og særlig nå som tanta er tilbake, stadig vekk dukker det opp urenheter og nå er jeg sånn passelig lei. I sommer gikk jeg tom for diverse hudpleieprodukter som jeg egentlig ikke var særlig fornøyd med, og bestemte meg for å satse på Suki-serien Skinlove fører. Serien er naturlig fremstilt, med andre ord rik på rene ingredienser fra naturen og ikke fremstilt i lab.


  Min absolutte favoritt produkter til huden, tommel opp for Suki! 

  Slik velger du riktig produkter til din hud

  For å vite hvilke produkter du bør kjøpe må du først vite hvilken hudtype du har. De aller fleste av oss har kombinasjonshud, dvs en kombinasjon av enkelte hudtyper som f.eks. normal/tørr, tørr/fet osv. Vi har flere forskjellige hudtyper, bla. normal, tørr, fet og moden. Her er en liten oversikt som kan gi deg en pekepinn på hvilken hudtype du har


  Normal hud

  • Jevn hudoverflate
  • Frisk farge (god blodtilførsel)
  • Ingen comedoner og acne (hudormer og kviser)
  • Ingen synlige porer
  • Ingen urenheter eller fete/tørre hudpartier
  • Ingen eller minimalt med couperose (sprengte blodkar)

   

  Tørr hud

  • Tynn hud (kan være lettere gjennomsiktig)
  • Flass
  • En del linjer (f.eks over neserot)
  • Kan ha urenheter (pga overproduksjon av talg som følge av mangel på fukt)
  • Couperose (sprengte blodkar, kan sees på kinn og ved nesevinger)
    

  Fet hud

  • Urenheter
  • Store porer
  • Huden kan synes å være grov (dårlig blodtilførsel)
  • Glinsende hud (pga talg)
  • En del acne og comedoner (kviser og hudormer)
  • Ingen eller lite linjer (pga talg som tilfører huden fukt)

   

  Kombinert hud

  • Vanligste hudtypen
  • Hudtyper som kombineres
  • Normal/uren, normal/tørr, tørr/uren, fet/tørr
  • Normal/uren er den vanligste, her vil personen ha normal hud på hals og kinn, mens t-sonen ofte er uren/fet
  • Normal/tørr er også blant den vanligste kombinerte hudtypen, her kan personen ha normal hud på hals og i t-sone mens kinnene ofte er tørre og/eller normal hud på hals og i kinn, mens t-sone kan se og føles tørr (markerte streker over neserot f.eks.)

   

  De aller, aller fleste hudpleieserier fører produkter beregnet på de forskjellige hudtypene og du må selv se til at du får rette produktet til din hud, ikke la deg lure av dama i kassa på parfymeriet eller på apoteket, du kjenner deg og dine behov best. Jeg er en kombinasjon av normal (kinn), tørr og uren hudtype og velger produkter utifra dette. 

   

  Slik ser du om produktet holder det den lover 

  Hvor mange ganger har vi ikke sett reklame for diverse hudkremer som lover høyt innhold av aloe vera, c-vitamin osv? Hvordan kan man egentlig se om produktet holder det den lover? Dersom du har en krem stående i skapet anbefaler jeg å ta den frem og studere ingrediensoversikten. De 3 første ingrediensene på etiketten er de ingrediensene det er høyest konsentrasjon av i produktet så dersom produktet lover høyest konsentrasjon av f.eks. aloe vera og denne ingrediensen ikke er blant topp 10 engang, vet du at produktet ikke holder det den lover i henhold til markedsføring. 

   

  Litt om Suki-serien 
   

  • Ble etablert i 2002 
  • Er 100 % fri for syntetiske stoffer 
  • Inneholder kun naturlige ingredienser som eple, lakrisrot, gresskar, vitaminer ol, se en fullstendig liste over ingredienser her
  • Inneholder roseekstrakter
  • Ikke testet på dyr 
  • Miljøvennlig emballasje
  • Holder det den lover 

   


  Derfor valgte jeg Suki

  Jeg ønsket å prøve ut en ny serie som var 100 % naturlig og ikke testet på dyr, i tillegg ville jeg være sikker på at produktene holder det de lover og etter å ha undersøkt diverse produktserier tidligere falt valget mitt på Suki-serien. Det er drøye produkter til en OK pris, det lukter himmelsk av produktene og de etterlater en deilig myk følelse på huden, virkelig verdt å prøve! Suki-serien kan du bestille her 

  FYSEN

  • Publisert 24.11.2013 kl.21:04. Ligger i kategorien: Konkurranse

  I dag fikk jeg forklaringen på hvorfor jeg har vært nedfor og tiltaksløs den siste uka og hvorfor jeg har hatt en enorm lyst på salt og søtt, fikk nemlig besøk av en viss tante i dag. Har faktisk ikke hatt henne på besøk mer enn 6x de siste 3,5 årene, sist gang for 20 måneder siden. Selv om de aller fleste misliker denne tanta så var jeg utrolig glad for å få henne på besøk, første gang siden fødsel, men jeg hadde helt glemt hvor vondt og plagsomt det kan være. Antar jeg antakelig har gått bittelitt opp i vekt også som følge av økt ødem, er jo vanlig for de aller fleste kvinner i denne perioden, heldigvis slipper de jo taket når perioden er over. Godt å få avklart at man ikke er gravid og ikke har vært fysen på salt og søtt uten noen som helst grunn i hvert fall, ble 10 kilo lettere bare av det ;) 


  Dette bildet forklarer godt hvordan enkelte dager kan være før man får besøk av en viss tante .. 


  Nå som barna er lagt skal jeg sette meg ned å slappe av litt, kanskje se en film eller noe. Ønsker dere alle en riktig god søndagskveld! :)  

  Vinneren av konkurransen

  • Publisert 24.11.2013 kl.20:43. Ligger i kategorien: Konkurranse

  Det ble litt sent, men jeg fikk ikke tid til å trekke vinner før barna var i seng, er dere spente?! Det var 14 stk som meldte seg på konkurransen noe jeg er fornøyd med ettersom det er min aller første konkurranse her på bloggen. Ønsker å takke dere alle for innsatsen!:) Jeg brukte randomorg.com for å trekke ut en tilfeldig vinner (av de 15 kommentarene som ligger under innlegget er det 14 stk som er med i konkurransen) 

  Vinneren av treningsdagbok fra getinspired er *trommevirvel ....*

  Charlotte Angelion Kolnes - GRATULERER!!!! 

  Charlotte skrev følgende i sin deltagelse: " 
  Jeg synes ikke JEG fortjener denne, men min kjære halvdel som jobber på spreng for å få drømme kroppen hans, og på hele kjøleskapet henger det lapper i hytt å pine med oppskrifter på mat, hva han skal trene den dagen og hva han skal trene de andre dagene, og han klarer selvsakt ikke å holde orden på dette, og det hadde vert med en så utrolig stor glede å fått gitt denne til han i julegave! , han hadde virkelig blitt overlykkelig! :)" 

   
  Håper kjæresten din blir glad for premien! :) Send meg en melding her eller på facebook med din adresse så sender jeg premien til deg førstkommende dag :) 

  Og til dere andre som ikke vant: tusen hjertlig takk for deltagelsen, jeg kommer til å kjøre ny konkurranse på bloggen om ikke altfor lenge :)   

  Yatzy og hyggelig overraskelse

  • Publisert 24.11.2013 kl.14:31. Ligger i kategorien: Konkurranse

  I dag våknet jeg med vond hals og tett nese, merker at jeg brygger på noe for ente gang denne høsten, leeei! Heldigvis fikk jeg sovet litt lenger og stod opp til ferdigdekka bord og fyr i peisen, ordentlig koselig. Spiste en god frokost og drakk kaffe før vi fant frem kortstokken og spilte noen runder vri-8, jeg vant begge gangene til ergelse for andre hehe. Tok frem Yatzy og spilte en runde med de to eldste, nesteldste backet ut halvveis og ville heller tegne, dessverre endte det med tap for min del, men morro var det likevel. Deilig med slike rolige dager, en ordentlig koselig familiestund. Nå har de to eldste gått ut, nestminste ligger og sover mens yngste leker på gulvet, ikke lenge til hun skal ha en ettermiddagsdupp hun heller, virker som om hun også brygger på noe og det er jo typisk. Får bare satse på at vi alle er friske og raske til jul, kjipt å bruke ferien og jula på å være syk. 


  Gutta i sitt ess

  Igår hadde vi besøk av familien min og jeg fikk en kjempehyggelig overraskelse av søstra mi, nemlig Backstreet boys-billetter til konserten de holder i Oslo spektrum neste år! Ble jo kjempeglad og hadde ikke sett den komme! Har vært på 2 BSB-konserter tidligere og det har vært en stor opplevelse å få se barne-og ungdomsheltene opptre på scena, minner for livet så gjett om det gledes til mars!   Resten av dagen tilbringes innendørs for å få sortert vintertøy- og sko - vi har et helt hav av det! Men det er kanskje ikke så rart at det samler seg opp ettersom vi har 4 barn, heldigvis tar jeg godt vare på alt av klær slik at det kan arves av de mindre og det som ikke lenger blir brukt gis bort til andre som trenger det eller selges. 


  The naked truth, leker overalt og jeg tar det helt kuli ;)

  Vinneren av konkurransen trekker jeg i kveld så følg med! :))  

  Q: Hvordan har din helg vært?  

  Konkurranse: siste sjanse!!

  • Publisert 23.11.2013 kl.13:46. Ligger i kategorien: Konkurranse

  I morgen trekker jeg en tilfeldig vinner blant de av dere som har deltatt i konkurransen min, vinneren får tilsendt en sporty og fresh treningsdagbok fra getinspired.  Denne boka er en must have og burde befinne seg i alles treningsbager, i boka finner du ukeplanlegger, aktivitetplan, øktplaner mm. Det er ennå ikke for sent å melde seg på konkurransen, jo flere som deltar jo bedre. Konkurransen finner du HER 

  Premien er ikke sponset.    

  Ikke bruk barna som unnskyldning for din latskap

  En av de dummeste unnskyldningene jeg har hørt for å skippe trening/ fysisk aktivitet kommer fra mødre/fedre som hevder de ikke har tid fordi de har barn. Unnskyldningene er mange, jeg har hørt alt fra at dagene ikke har mange nok timer, at det er vanskelig å få barnepass, det er for dårlig vær, har ikke sovet nok osv, unnskyldningene vil ingen ende ta. Uansett hvordan man vrir og vender på det kommer jeg ofte frem til samme konklusjon og det er at unnskyldningene skyldes latskap. Ta f.eks unnskyldningen om å ikke ha tid, for noe tull! Man får ikke tid, man tar seg tid - det er en vesentlig stor forskjell. Hvordan tror du jeg får tid til å trene med 4 barn og en samboer som jobber skift? Jeg tar meg tid, jeg får ikke tid. 

  Det er vanskelig å få barnepass sa du? De aller fleste treningssentre har barnepass og enkelte steder er det tillatt med barn i studio, dersom dette ikke er en mulighet kan man finne andre løsninger som f.eks. treningsprogrammer som enkelt lar seg gjennomføre innendørs i egen stue eller rett og slett benytte seg av naturen, her er det bare fantasien som begrenser.

  Dårlig vær ute sa du? Har du ikke hørt ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær"? Akkurat denne unnskyldningen må være blant de dummeste jeg har hørt og vitner virkelig om latskap. Jeg må ofte gå til trening, det er ca 3 km hver vei, jeg går uavhengig av vær og vind (satt på spissen, gå ikke ut i snøstorm eller lyn og tordenvær!) 

  Har du ikke sovet nok sa du? Fysisk aktivitet gir deg mer energi og bedre søvn, dessuten kan man ikke ta igjen tapt søvn så å slumre i sofaen er bare bortkastet tid. Du vil oppleve å føle deg mer opplagt etter en god treningsøkt og får dermed ganske mye utbytte av det, en vinn-vinn-situasjon for mor/far-og barn. 

   Noen fordeler med fysisk aktivitet er 

  • Bedre fysisk og psykisk helse - viktig for alle
  • Bedre søvn - viktig for småbarnsforeldre 
  • Mer energi - viktig for alle foreldre
  • Økt sexlyst - veldig kjekt for småbarnsforeldre
  • Mindre stress - viktig for alle foreldre

  Så hva venter du på? Dropp unnskyldningene og sørg for helsen din idag, gi barna dine en opplagt, mindre stressa og sprudlende forelder! 


  meg og min yngste datter på snart 10 måneder

   

  Nb! Dette innlegget er ikke rettet mot foreldre som av årsaker ikke kan være i fysisk aktivitet pga sykdom eller andre tilstander hos seg selv eller barnet/-a

  Nøkkelen til suksess

  • Publisert 22.11.2013 kl.13:05. Ligger i kategorien: Trening

  Jeg har fått flere spørsmål den siste tiden om hvordan jeg klarte å gå ned i vekt og hvordan jeg får tid til å trene i en hektisk hverdag, om jeg kan dele oppskriften min. Vel oppskriften er ganske enkel, hovedessensen er viljen. Har du noen gang opplevd å ha en ordentlig pådriver, noe som gjør at du er fast bestemt på å gjennomføre en ting? Har noen sagt at du ikke kan? Hva følte du da? Mest sannsynlig fikk du et enormt pågangsmot, du ble fast bestemt på å gjennomføre koste hva det koste vil, det er dèt som er viljestyrke! 

  Når jeg så meg selv i speilet etter siste fødsel likte jeg overhodet ikke det jeg så, jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe og for å komme dit jeg ville måtte jeg ta meg sammen. Det er kun jeg som kan gjøre de endringene som er nødvendig for å nå målet mitt, ingen andre. Jeg fant ut at hvis jeg noen gang skulle føle meg vel i en bikini igjen så måtte noe gjøres, drømmekroppen kommer ikke gratis. Dette ble min pådriver og viljen har nok aldri vært så sterk som da jeg bestemte meg for en livsstilsendring. Når det ble tungt, psykisk som fysisk og jeg følte for å gi opp, tok jeg meg sammen og minte meg selv på hvorfor jeg ønsket å forandre livsstilen og det var nok til at jviljen ble sterkere. Jeg har sprukket mange ganger gjennom reisen min, men jeg har reist meg opp og sett fremover i stedet for å dvele ved min dårlige samvittighet. Ønsket om å nå målet mitt er mye sterkere enn å sitte i sofaen og fråtse i sjokolade eller annen usunn mat kveld etter kveld etter kveld. Når det er sagt er jeg overhodet ingen fanatiker, jeg koser meg i blant og tenker ikke at det ødelegger for meg, tvert imot er det bare sunt og kose seg litt og det er jo en del av det å leve er det ikke? 
  Oppskrift på suksess

  • Sett deg et hovedmål og noen delmål 
  • Innse at det er DU som må foreta endringene for å nå målet 
  • Ta grep om livsstilen din 
  • Kutt ned på unødvendige og raske karbohydrater i form av sjokolade, brus, godteri mm 
  • Drikk masse vann, kaffe og grønn te (hvit og svart te er også bra for helsa)
  • Vær fysisk aktiv
  • Sørg for å stresse ned og hvile
  • Sov helst 8 timer hver natt 
  • Le masse og ha det gøy underveis
  • Aksepter at du vil sprekke underveis og ikke la dårlig samvittighet trykke deg ned

     

  Hunger games

  • Publisert 21.11.2013 kl.23:38. Ligger i kategorien: Blogg

  God kveld alle sammen! 

  Takk for mange fine tilbakemeldinger på innleggene mine idag og takk for engasjement rundt forrige innlegg, utrolig moro å se at dere engasjerer dere! Jeg setter virkelig pris på hver og en kommentar og prøver å få svart alle sammen.

  Nå har jeg nettopp kommet inn døra etter å ha vært i Fredrikstad med kjæresten, godt med litt alenetid i blant. Mamma kom fra Ski for å sitte barnevakt i kveld slik at vi kunne dra på kino og se "Hunger games - catching fire" - filmen var helt rå og jeg anbefaler virkelig å se den om du likte den første filmen. Føler vi har vært skikkelig heldig som har kunnet dratt på kino 2x i løpet av en uke, det er ikke ofte det skjer gitt. Forrige uke så vi Thor - the dark world  og den var helt utrolig bra, digget filmen. Anbefaler å se disse to på kino om du ikke allerede har vært å sett de. 

   

  Nå skal jeg kaste i meg litt mat før det er kvelden her, er passelig trøtt og gleder meg til en natts søvn. 

  Q: Har du sett eller skal du se Hunger games eller Thor på kino? 

  RESPEKT! what's your excuse?

  • Publisert 21.11.2013 kl.18:55. Ligger i kategorien: Blogg

  Denne dama er virkelig et stort forbilde, ikke bare for meg, men for mange,mange andre mødre der ute! I likhet med meg har hun også travle dager med 3 tette, små barn, men hun finner tid til å trene og har nok også et relativt sunt kosthold etter magen å bedømme. Hvorfor hun fikk så mye kritikk og hatmeldinger etter utsagnet "What's your excuse?" kan jeg hverken fatte eller begripe, man kan ikke ta seg nær av alt og hun mente det nok i beste hensikt. Det er ikke slik at man automatisk kan takke genene sine for en veltrent og smekker kropp, det ligger ekstremt mye hardt arbeid i en slik kropp som denne 3-barnsmoren har og man må ha en viljestyrke av stål for å komme dit. Kanskje jeg blir halshugget nå, men jeg velger å si meg enig i utsagnet hennes for det finnes så utrolig mange rare og dumme unnskyldninger for å ikke fokusere på helsen sin og jeg mener bestemt at hvis hun og jeg med mine 4 barn har tid til å trene, ja så har alle det!


  Creds til denne spreke 3-barnsmoren!


  Q: hva mener du om utsagnet til denne 3-barnsmoren? Er du enig/uenig?

  My everyday makeup

  Det var noen som ytret ønske om et sminkeinnlegg og til tross for at jeg ikke er en rosablogger er jeg utdannet hudpleier og har avlagt eksamen i makeup, jeg har i tillegg alltid hatt en stor interesse innenfor skjønnhet-og velvære, sminke er en selvskreven favoritt. I dette innlegget tenkte jeg rett og slett bare å dele hverdagssminken min med dere, det ser nok mye ut, men når man kan sakene sine så blir resultatet veldig bra, enkelt og naturlig.  Min hverdagssminke, steg for steg

  1. Starter alltid med å rense huden når jeg står opp, bruker toner og avslutter med serum og krem. Makeup sitter bedre på en ren hud! 
    
  2. Jeg bruker glominerals faceprimer for å få en jevn hudoverflate 
    
  3. Jeg påfører alltid suki concealer på små kviser, arr, rødhet, i-og under øynene 
    
  4. Jeg bruker kun glominerals foundation, denne er presset og jeg er veldig fornøyd med den. Av og til bruker jeg solpudder eller pudderet du ser på bildet fra glominerals, den er med solfaktor og beskytter huden godt
    
  5. Jeg børster bryn, tegner opp hvor det må tegnes og avslutter med litt øyenbrynsskygge og gele for å få en mer ryddig look 
    
  6. Jeg bruker som regel duo, eller trippel-øyenskygge og starter med den lyseste, påfører den mørke i globallinjen og duser utover. Av og til bruker jeg en farge ekstra
    
  7. Jeg påfører eyeliner, men dette er ikke så ofte. Bruker blyant og duser den utover for å skape en mykere finish
    
  8. Til slutt påfører jeg mascara, favoritten er Helena Rubinstein, men den er ikke så lett å få tak i lenger og må bestilles over nett. Ellers bruker jeg Diorshow som du ser på bildet. 
    
  9. Av og til avslutter jeg med en myk lipgloss evt bare en lipbalm, men tok det ikke med på bildet. 

   Voila! Klar for en ny dag! 

  Q: Skal jeg lage en video om hvordan man legger dagsminke?  

  fremskritt: før-og etterbilder

  • Publisert 21.11.2013 kl.12:28. Ligger i kategorien: Trening

  Hei alle sammen! 

  Det er alt torsdag og dagene bare flyr av sted, snart helg allerede jo! Jeg har ikke hatt mer enn 1 økt til nå denne uka, lysta har rett og slett bare ikke vært der, jeg tar det som et signal om at kroppen er sliten og trenger litt hvile. Det har vært hektisk til tider, men hva annet kan man forvente når man har 4 barn? Jeg prøver å hente meg inn litt og lade opp til kampstart om et par uker, da er jeg fit for fight! Er en god del trening som står på planen fremover, må faktisk sette meg ned en dag å planlegge dagene litt bedre, finne ut hvor og når jeg har mulighet til å skvise inn økter. Blir bra og jeg gleder meg masse. 

  I løpet av det siste året har kroppen gått igjennom store forandringer og det både synes og merkes. Fra å veie 69,9 kg i begynnelsen av mars veier jeg nå 55 kg og har noen kilo igjen før jeg når hovedmålet mitt. Tidligere i år fokuserte jeg veldig mye på cardio, men det har dabbet litt av og jeg har rettet fokuset mot styrketrening, frivekter er favoritten, apparater er så som så. Jeg meldte meg på bootcamp i sommer som er et 6-ukers treningsprogram med mål om å miste fett og øke muskelmasse, det gikk greit. Det er 1 måned siden jeg avsluttet treningsprogrammet, men jeg har fortsatt på egen hånd. I mai tok jeg noen førbilder, det samme gjorde jeg undeveis i bootcamp-opplegget og i dag tok jeg etterbilder, disse tenkte jeg å dele med dere og jeg håper det kan inspirere andre til å jobbe mot drømmene sine.  YOU CAN DO IT! 

   

  Bilde nr1: tatt mai 2013 - vekt 64 kg 
  Bilde nr2: tatt september 2013 - vekt 58 kg
  Bilde nr3: tatt november 2013 - vekt 55 kg  

  I'm just getting started!  

  Kjære julenisse, jeg ønsker meg nye pupper til jul

  • Publisert 20.11.2013 kl.20:42. Ligger i kategorien: Blogg

  Kjære julenisse, i år har jeg vært snill jente. Tror jeg. Jeg har oppført meg pent og gjort som snille jenter gjør. Jeg har satt en ny verdensborger, og derav også en ny fremtidig skattebetaler, til verden. Jeg har innsett at for å nå målene sine må man jobbe hardt. Jeg har begynt å trene, spiser sunnere og stjeler ikke lenger av lørdagsgodtet til barna, er ikke det god nok grunn til å høre mitt juleønske?

  Fra spøk til alvor. Jeg har sluttet å amme og etter 4 svangerskap og like mange ammerperioder, hvor siste varte i hele 9 måneder mot tidligere 5,6 og 7 har nok puppene sett bedre dager. Å være et vandrende melkeapparat 24/7 med et konstant behov for å tømme brystene gjør noe med fysikken og dessverre ikke i en positiv retning. Jeg ble mor som 17-åring og allerede den gang måtte jeg si farvel til de spretne og faste brystene jeg en gang hadde i mitt korte liv som "voksen" (les; 16 år) Jeg vil ikke lyve å si at jeg har godtatt endringene med et smil om munnen, men jeg har akseptert at det kan bli sånn, for noen uheldige slik som meg selv. Å romantisere det hele med "hva gjør man ikke for barna sine"-BS er ikke min stil, for når man snubler i brystene sine og må lete for å finne niplene eller kan bruke brystene som skjerf om vinteren (satt på spissen), ja da er det ikke kult lenger.
  I 2008 bestemte jeg meg for at jeg ville og skulle operere brystene, både løft og innlegg. Jeg begynte å spare, men noen måneder etter var jeg blitt gravid, og så fikk jeg et barn og et til og enda et. Bankkontoen minsket og pengene jeg satte til side var long gone. Det var jo like greit å vente med operasjon til jeg var ferdig med barn, jeg er 100% sikker på at jeg er ferdig med barneproduksjon til tross for min unge alder. Nå har jeg bestemt meg for at operasjon er det neste steget for meg.Jeg har aldri dømt noen som har ønsket brystoperasjon og kommer nok aldri til å gjøre det heller, jeg har selv innsett at at brystene er det mest feminine ved den kvinnelige anatomi og at misnøye på dette området kan gi svært uheldige psykiske plager som dårlig selvtillit, nedsatt sexlyst, angst mm. Er det galt å ønske seg et lykkeligere liv?

  Når jeg har nådd hovedmålet mitt, som jeg forøvrig er 5 kilo unna, og har begynt å føle fornøyd med meg selv vet jeg at tiden er inne for nettopp denne prosessen. Jeg tror jeg kommer til å bli en mye lykkeligere person når jeg har gjennomført operasjonen for etter snart et tiår med dårlig selvtillit vet jeg at det er dette som skal til. Jeg er en pensjonert melkeku og jeg fortjener å føle meg vel i egen kropp, koste hva det koste vil. Så nå gjelder det vel bare å begynne å spare for fullt, alle monner drar sies det.


  Bildet er hentet fra google.no


  Q: Har du operert brystene eller kjenner du noen som har gjort det?

   

  Hvordan bli kvitt cellulitter

  I likhet med strekkmerker kan nok også cellulitter kategoriseres som kvinners verste fiende, lite flatterende og det er med gru man tenker på kommende bikinisesong. Hva kommer egentlig cellulitter av og hvordan blir man kvitt problemet? Her kommer et innlegg med tips, råd og fakta om appelsinhud.

  Hva er cellulitter?

  Cellulitter, eller appelsinhud som det ofte kalles, er opphopninger av avfallstoffer i og rundt fettcellene i underhuden. Dette problemet oppstår ofte ved vektøkning og dårlig blodsirkulasjon, men det er også viktig å påpeke at selv slanke/tynne mennesker kan ha synlig appelsinhud. De mest utsatte områdene er  lår, bakende, legger, mage og armer. Ved vektoppgang vokser fettcellene og blir synligere etter hvilken type grad cellulittene har.  Det finnes 4 grader av cellulitter: grad 1-4.  Alle mennesker er født med et visst antall fettceller, hvor kvinner har et større antall fettceller enn menn og dermed er mer utsatt for cellulitter.


  Hvordan oppstår cellulitter?

  Dårlig blodsirkulasjon kan medføre cellulitter rett og slett fordi blodet frakter avfallsstoffer til lymfesystemet. Alle næringsstoffer fra blodet til cellene passerer gjennom lymfen, også de avfallsstoffer som cellene avgir. Lymfesystemet er dermed vårt  transport-og dreneringssystem. Lymfesystemet består av små lymfeårer og lymfekjertler/knuter som filtrerer avfallstoffene videre ut til de dypere venene for deretter å bli transportert til nyre,  lever og tarmer. Lymfekjertler/knuter finner vi bl.a  i lysker/lår, bak kneet, bak rumpeballene osv. Avfallsstoffene blir skilt ut som svette, urin og avføring. Lymfesystemet er et tregt systemt fordi lymfeårenes klaffer kun går èn vei, dette gjør transporteringen atskillig tregere enn selve blodsirkulasjonen. For at lymfesystemet skal fungere slik vi vil er man avhenig av at kroppen er i bevegelse slik at musklene i kroppen trykker mot lymfekarene (årene) og dermed øker lymfedreneringen. Dersom lymfesystemet ikke klarer å filtrere alle avfallsstoffene kroppen danner blir det opphopninger i og rundt fettcellene i underhuden - fettcellene vokser og disse blir synlig på utsiden. Alle kan få cellulitter, barn, voksne, gamle, tynne, normalvektige og overvektige.
  Kan man forebygge cellulitter?

  Mange lurer på om det finnes enkle tiltak for å forebygge mot cellulitter, svaret er ja. Dersom man er i aktivitet og har et sunt og fornuftig kosthold som består av masse frukt og grønt, fiber samt drikker rikelig mengder vann kan man enkelt forebygge cellulitter. 1-3 kopper kaffe daglig er også med på å forebygge da koffein er med på å øke sirkulasjon i blodet.


  Cellulittenes 4 grader

  Som nevnt ovenfor finnes det 4 ulike grader cellulitter; grad 1-4. Her er noen enkle kjennetegn på de aktuelle gradene

  • Grad 1 - ingen cellulitter, fettcellene er normale
  • Grad 2 - fibrøs cellulitt; fettcellene er større enn vanlig og kan knapt synes dersom man klyper sammen litt hud rundt problemområdene. Kan forebygges mot videre utvikling av cellulitt.
  • Grad 3 - vanncellulitt; fettcellene er større enn ved grad 1 og kan sees når man ligger og dersom man klyper sammen huden rundt problemområdene. Kan forebygge mot grad 4.
  • Grad 4 - fettcellulitt; fettcellene er store og man ser disse både når man står og når man ligger. Vanskelig å bli kvitt.
  Hudpleierens anbefaling

  Først og fremst er det viktig for meg som hudpleier å informere om at man aldri helt blir kvitt cellulitter. Hverken kremer, kroppspeelinger, behandlinger osv. vil kunne fjerne cellulittene fullstendig, men det går absolutt an å forebygge problemene. En god balanse mellom et sunt kosthold og jevnlig mosjon er med på å øke blod-og lymfesirkulasjonen og dette vil ha en positiv effekt på problemområdene så vel som helsen ellers. Som hudpleier vil jeg anbefale behandlinger som kopping og lymfedrenasje.I innlegget om strekkmerker skrev jeg litt fakta om koppe-behandling og lymfedrenasje: kort fortalt er disse behandlingene med på å øke sirkulasjonen i blod - og lymfesystemet slik at avfallsstoffene lettere blir filtrert og transportert til nyre, lever og tarmer og deretter skilles ut av kroppen som svette, urin og avføring. Jevnlig kroppspeeling vil også være med på å øke blodsirkulasjonen og kan ha positiv effekt på problemområdene. Behandlingene kombineres med et sunt kosthold og jevnlig mosjon for best mulig resultat.


  Q: Hva synes dere om innlegget? Var det nyttig?

  Klump i halsen

  • Publisert 19.11.2013 kl.20:49. Ligger i kategorien: Blogg

  Idag hadde jeg time til øre,nese,hals-spesialist pga vedvarende klumpfølelse i halsen, som kommer og går litt. Ble henvist tidligere i sommer, men somla meg aldri til å få sendt den henvisningen videre, ikke før inntil begynnelsen av oktober da jeg fant ut at dette måtte sjekkes opp grundig. Det har vært en nervepirrende tid for å si det mildt, slitt på psyken. Grudde meg som faen til timen idag,  er ikke spesielt glad i undersøkelser av noen sort og tenkte med gru på hva jeg eventuelt måtte igjennom idag, heldigvis var det bortkastet energi for timen gikk mye bedre enn forventet. Vi gikk igjennom symptomer, varighet ol før spesialisten tittet i halsen med et skop, fantes ikke ubehagelig i det hele tatt. Jeg har lenge vært redd for at det skulle være noe alvorlig, men det kunne legen avfeie med en gang. Fant ikke noe unaturlig og fikk beskjed om at jeg rett og slett plages med magesyre og at det er dette som gir klumpfølelsen i halsen som kommer og går, fikk beskjed om å bruke en spesiell medisin i 3 måneder og se de an. Inntil videre kan jeg senke skuldrene, det har vært noen grusomme måneder med usikkerhet rundt dette. Føler at jeg har hatt mye de siste to årene; i januar i fjor oppdaget jeg en kul i armhulen som måtte undersøkes for å avkrefte kreft, var til både ultralydundersøkelser og mammografi , heldigvis uten funn av noe galt. Det ble konkludert med en naturlig forstørret lymfeknute utenfor faresonen, men jeg fikk beskjed om å følge med på den. Etter denne hendelsen ble jeg slått ut i flere uker av et heftig magevirus, jeg var sikker på at jeg var døden nær flere ganger og var inn-og ut hos legevakta uten funn av noe som helst. Rett etter fant jeg ut at jeg var blitt uplanlagt gravid og det satte meg fullstendig ut av spill, jeg fikk mild svangerskapsdepresjon i tillegg til at jeg slet med sterk fødselsangst. Nå føler jeg at begeret er fullt og at det snart må begynne å gå OPPOVER.

  Jeg velger vel egentlig å fortelle dette fordi det er en del av det psykiske som følger med på livets bumpete vei og at dette er med på å definere hvem vi er og hvordan vi oppfatter oss selv. Sist men ikke minst må jeg poengtere hvor viktig det er å undersøke fysiske forandringer slik jeg har nevnt ovenfor, for dersom det skulle være noe alvorlig så er det større sjanse for å bli frisk hvis man oppdager det på et tidlig stadie.

  Etter timen stakk jeg på trening, måneder med venting og psykisk stress måtte få utløp og jeg kjørte hardt på cardio idag, hardere enn jeg har gjort tidligere. Det var godt og jeg følte meg virkelig tømt for frustrasjon og stress etter økta. Det er noe i det med at trening gjør deg lykkeligere, man føler seg så mye bedre etterpå og det er rett og slett en suveren måte å få utløp for innstengte følelser!


  NB! Vet ikke hvorfor, men alle bildene jeg prøver å laste opp blir liggende i stedet for stående?! Derfor ble det ikke noen bilder i innlegget, beklager dette.
  en ny sjanse

  • Publisert 18.11.2013 kl.22:57. Ligger i kategorien: Kosthold

  Dagen ble ikke helt som planlagt, den økta jeg hadde planer om måtte utsettes og som om det ikke var nok merket jeg en sviktende tendens i viljestyrken. Jeg har skeid ut idag, men prøver å ikke ta det for tungt, I'm only human after all. Satser på en bedre dag imorgen, har en treningsdate med venninna mi og ser frem til den. Skal også til øre,nese,hals-spesialist imorgen og gruer meg litt merker jeg, men det må gjøres og jeg som har født 3 barn uten bedøvelse burde ta dette på strak arm, piece of cake! Prøver å psyke meg opp før natta merker jeg, haha. 

  Nå er det snart natta, satser på en natt med god søvn! Good night peeps! 

   


  Meg og min aller første vellykkede fiskebensflette, på meg selv vel og merke ;) 

  Munnen full

  • Publisert 18.11.2013 kl.18:40. Ligger i kategorien: Blogg

  .. av pepperkaker! Planen var å trene idag, men nå har jeg altså spist litt lakris, et par vingummibiter, en kakemann og noen få pepperkaker i stedet. Fader heller, men gjort er gjort og spist er spist. Jeg merker at jeg er litt mer avslappet til mat nå som jeg snart skal i gang med en ny trening-og kostholdsplan, jeg koser meg litt ekstra rett og slett! I løpet av et par uker nå så blir det ikke rom for slike utskeielser så greit å ta det nå. Det smakte i hvert fall litt godt med en pepperkake eller to til kaffen. 

   
  Oh temptation in a box...

  test din kondisjonsalder

  • Publisert 18.11.2013 kl.12:13. Ligger i kategorien: Blogg

  Jeg kom over et innlegg på fitnessbloggen hvor man kan finne ut kondisjonsalderen sin ved hjelp av en formel hos NTNU, utrolig morsomt! Jeg måtte selvsagt teste det ut og klikket inn på linken i innlegget. For å finne din kondisjonsalder må du oppgi kjønn, alder, midjemål, hvilepuls, antall mosjonsøkter per uke, hvor lenge du trener og hvor hardt du trener, testen finner du her

  Jeg kom godt ut av testen med dette resultatet

   
  Ikke verst til en (snart) 25-åring! Hadde jeg tatt denne testen i mars hadde jeg sikkert fått en kondisjonsalder på 60+ 


  Q: Hvilket resultat fikk DU?  Snart skal jeg stikke på trening, det kribler i hele kroppen etter å kickstarte uka på en skikkelig badass måte - go hard or go home! 

  Muskuløse menn, yea or ney?

  • Publisert 17.11.2013 kl.18:00. Ligger i kategorien: Blogg

  Jeg kom over et bilde  på facebook her om dagen av 6 muskuløse menn i ulike grader og synes i grunn innlegget var morsomt og interessant. Det var vel hovedsaklig rettet mot oss jenter med spørsmål om hvilken kropp vi fant mest attraktiv, og ikke overraskende dominerte alternativ A og B. Etter min mening er alternativ B mest attraktiv av de 6 på bildet, akkurat passe muskuløs og velproposjonert, men smaken er som kjent forskjellig og det er jo egentlig bare morsomt å se hva andre ville ha valgt. Det var tydelig at mange mente at less is more også her og at kjempestore og massive muskler ikke nødvendigvis er det mest attraktive. Uansett kropp og fasong er det viktigste at man trives i egen kropp og er fornøyd med seg selv :) 

  Q: Hvilken kropp synes DU er mest attraktiv? 

     KONKURRANSE!

  • Publisert 17.11.2013 kl.15:17. Ligger i kategorien: Blogg

  Føler du at treningen går litt i stå? At du mangler både motivasjon og fremgang? Da er treningsdagboken fra getinspired noe for deg! Dagboken inneholder ukeplan, styrke-og kondisjonsplan slik at du enkelt kan følge med på din egen fremgang, målsetninger og øktplaner, i tillegg har dagboken et fresht og sporty design som gjør det moro å ha den med seg på trening - what's not to like?!   Hmm, ja en slik har du nok lyst på tenker du nå, da kan jeg tipse deg om konkurransen på bloggen min hvor du kan vinne en treningsdagbok fra getinspired! For å komme til konkurransen trykk her  

  Lykke til! 

  Blant topp 200

  • Publisert 17.11.2013 kl.13:03. Ligger i kategorien: Blogg

  Utrolig moro å se at bloggen har klatret og ligger på topp 200-lista idag, tusen takk til dere lesere! Håper dere vil fortsette å lese bloggen min fremover og så vil jeg at dere skal vite at er jeg åpen for innspill og forslag til tema (:  Følg meg gjerne på facebook også, siden min finner du her  

     GIRA

  • Publisert 17.11.2013 kl.12:39. Ligger i kategorien: Blogg

  Rart hvor fort denne helgen kommer og går altså, ikke før det har blit fredag er det jammen meg søndag. Jeg er egentlig ikke særlig begeistret for søndager, synes det er kjedelige dager, men det blir vel til hva man gjør ut av det ikke sant? 

  Jeg skrev et innlegg igår hvor jeg fortalte at jeg hadde inngått et spennende samarbeid og som jeg håper dere vil følge med på, det er ikke en sponsoravtale eller noe slikt, men noe som er relevant i forhold til bloggingen min og målene jeg har satt meg. Etter 8 år, 5 graviditeter og 4 fødsler som har satt preg på kroppen skal jeg nå fokusere på å bli den beste versjonen av meg selv. Jeg har begynt å elske treningen og liker å se resultatene jeg får av hardt arbeid, det driver meg fremover og forsterker ønsket om å nå målene mine. Jeg regner med at det blir mye hardt arbeid fremover både på trening-og kostholdsfronten, men det er jo bare gøy. Dette er noe jeg brenner for, som snart 25-åring har jeg endelig funnet noe jeg liker å gjøre! Jeg føler meg ... GIRA! Dere får vite mer når jeg har kommet i gang i slutten av måneden (: 
  Vil også takke for responsen på forrige innlegg om strekkmerker, utrolig givende for meg å se engasjement rundt temaet. Vil dere at jeg skal fortsette å lage innlegg om hud-og kroppspleie? 

   

  Strekkmerker er stygt og ødelegger selvtilliten

  • Publisert 16.11.2013 kl.22:46. Ligger i kategorien: Blogg

  Jeg høres kanskje bastant ut i overskriften, men jeg lurer faktisk på hva dere mener om strekkmerker? Som jeg har nevnt i tidligere innlegg er jeg utdannet hud-og kroppspleier og jeg brenner virkelig for skjønnhet og velvære, det kommer stadig vekk nye ting på markedet både behandlinger og produkter og man blir derfor aldri utlært. Bloggen min handler for det meste om min livsstilsendring, men jeg ser ingenting galt i å dele min kunnskap på skjønnhet-og velvære-fronten med dere, faktisk mener jeg det er nyttig kunnskaper som bør og skal deles med andre. Hva tror dere? 


  Hva er strekkmerker?

  Først og fremst kan jeg begynne med at strekkmerker er veldig, veldig vanlig. Ikke bare blant kvinner, men også blant menn. De aller fleste av oss misliker disse merkene fordi vi synes det er sjenerende og lite pent, greit nok det er vel kanskje ikke så mange som synes at strekkmerker er direkte pent, men hvordan og hvorfor oppstår de og finnes det behandlinger eller produkter som fungerer? 

  Strekkmerker er sår, rifter og arr i underhuden som ofte oppstår i forbindelse med at kroppen er under en vekstfase; f.eks. under pubertet, under graviditet, man legger på seg eller har ødemer (vann) i kroppen. Huden klarer ikke alltid å strekke seg fort nok når kroppen vokser i høyde eller bredde og man kan få strekkmerker. Strekkmerker kan også skyldes hormoner, ofte ser vi dette under pubertet og gravidtet når hormonene er i ubalanse. Ved svangerskap skyldes strekkmerker som oftest følge av hormoner og ikke selve vektøkningen, dette er ofte genetisk betinget. 


  Høygravid med nr.3, februar 2011 

  Kan man forebygge strekkmerker?

  Man kan ikke forebygge strekkmerker ved hjelp av såkalte vidunder-kremer, rett og slett fordi molekylene i produktet  ikke er små nok til å trenge igjennom til underhuden. Huden vår er delt inn i 3 lag: epidermis (overhud), dermis (lærhud) og subcutis (underhud) hvorav de to første lagene selv er delt inn i 5 (overhud) og 2 lag (lærhud). Mellom lagene ligger et såkalt skille, en membran som sørger for at stoffer som f.eks. keratin, melanin, elastin osv. kan passere fritt igjennom til de ulike lagene. Produkter som f.eks. ansiktskremer, peelinger og masker inneholder mindre molekyler som er ment til å fungere i de to øverste lagene, ikke i underhuden hvor strekkmerker oppstår.

  Finnes det behandlinger som hjelper mot strekkmerker?

   

  Ettersom såkalte vidunderkremer har svært sjeldent synlig effekt på strekkmerker blir vi som er hudpleiere ofte spurt om det finnes behandlinger som kan hjelpe mot problemet, men det er vanskelig å svare konkret på dette. Det finnes ulike behandlinger som sies å ha synlig effekt på strekkmerker, bl.a. laserbehandling, muskelstimulerende behandlinger og lymfedrenasje. Da jeg ikke har erfaring med laserbehandling er det vanskelig å svare på om denne type behandling kan funke, men bl.a kosmetiske kirurger og hudleger er ikke enige, så hvorvidt dette fungerer på problemet er jeg ukjent med. Derimot kan jeg svare på om behandlinger som muskelstimulerende (eks. bailine, massasje) og lymfedrenasje vil ha en synlig effekt på problemene. Disse behandlingene er med på å øke blodsirkulasjonen og ved en god blodsirkulasjon vil huden starte en regnereringsprosess (reperasjon) som kan ha en positiv innvirkning på strekkmerker og cellulitter fordi huden begynner å reparere seg selv. Hvorvidt effekten er synlig eller hvor lenge den vedvarer varierer veldig fra person til person.


  Når strekkmerkene ødelegger selvtilliten

  Dette er selvsagt veldig individuelt, men jeg har selv opplevd å gå litt i kjelleren pga strekkmerkene jeg fikk da jeg gikk gravid som 17-åring. Man vil så gjerne at huden skal være plettfri og det er også noe som blir forventet som følger av et enormt kroppspress fra media. Dessverre er det svært lite å gjøre med strekkmerker og det beste man kan gjøre for sin egen del er å akseptere at de er en del av deg og din kropp og leve med det. Faktumet er at strekkmerker er så vanlig at det egentlig burde hylles litt i media, hvorfor retusjere bort noe som er så naturlig? Selv om det ikke finnes vidunderkremer eller behandlinger av strekkmerker er det forventet at de vil blekne med årene, det vil ta tid men det skjer etterhvert. I mellomtiden vil fysisk stimuli av områdene blant annet med kopping, peeling el samt et sunnere kosthold og fysisk aktivitet hjelpe huden med å reparere seg selv. 

   


  Magen min i mars 2013, 1,5 måned etter 4.fødsel 


  Magen medio september 2013, strammere mage og mindre synlige strekkmerker
  som følger av et sunnere kostholdt og mye fysisk aktivitet


  Hudpleieren anbefaler

  Som nevnt ovenfor har jeg selv opplevd å få en del strekkmerker og på de mest utsatte områdene som bryst, mage, hofter, lår og bakende. Disse oppstod under min første graviditet for snart 8 år siden og skyldes i hovedsak hormoner i ubalanse og ikke selve vektøkningnen. Ca 7 måneder etter fødsel tok jeg kontakt med en homeopat/akupunktør etter å ha lest om behandlingen kopping. Kopping er en form for lymfedrenasje hvor man benytter seg av oppvarmede glasskolber slik at det oppstår vakuum i kolbene. Disse blir satt på områdene man ønsker å øke blodtilførselen, altså på områdene som er berørt av strekkmerker. Etter behandlingen blir man ofte lilla og rød på områdene hvor koppene har vært på grunn av økt blodsirkulasjon, men dette går over etter et par dager. Etter 4-5 behandlinger var strekkmerkene mine på bak, mage og forside lår omtrent ikke synlig lenger. Innside lår er vanskeligere å behandle og effekten kan variere mye ettersom huden her er tynnere enn andre steder. Jeg har også prøvd ut ulike kremer for å teste om disse har hatt noen synlig effekt, uten hell hver gang. Min anbefaling er derfor å prøve lymfedrenasje hos en hudpleier eller andre som utfører dette, men husk likevel at effekten av behandlingen varierer fra person til person og at det som oftest må flere behandlinger til før man kan forvente å se noen synlig effekt. Jeg vil også anbefale å peele huden med jevne mellomrom og tilføre fuktighet samt spise sunt og være fysisk aktiv i hverdagene.

   

  Til slutt vil jeg nok en gang minne om at strekkmerker både er vanlig og naturlig og bør ikke under noen omstendigheter ses på som en skavank, selv om disse ofte medbringer psykiske så vel som fysiske påkjenninger.


  Q: Hva synes dere om innlegget? Skal jeg fortsette å lage innlegg om hud-og kropp, skjønnhet-og velvære?    - Deler av innholder er kopiert fra min tidligere blogg www.hudpleietjenesten.blogg.no -  

  8764

  • Publisert 16.11.2013 kl.15:46. Ligger i kategorien: Blogg

  .. skritt har jeg gått idag, det kjennes godt. Gikk en tur ut i solskinnet med jentene mine mens eldste var hos en klassekamerat og vi gikk ca 7,5 km i bedagelig tempo, det er jo grenser for hvor fort små barneføtter kan gå. Det var deilig å gå seg en tur, det trengte jeg. Frisk luft slår aldri feil, man føler at man lever når man er ute og nyter naturen og det deilige været. Jentene oppførte seg eksemplarisk og det var ingen sutring eller gråt på noen av dem, tommel opp for det. Vi avrundet det hele med tacosalat til lunsj, kjekt med middagsrester altså.  Idag har jeg også inngått et spennende samarbeid som kommer på bloggen senere, det vil bli en helt vanvittig opplevelse som jeg gleder meg til å dele med dere. Håper dere vil følge meg videre! 
  Minner forøvrig om konkurransen jeg kjører på bloggen nå hvor du kan vinne en treningsdagbok fra getinspired, innlegget finner du på bloggen. Lykke til! 

  Q: Hvilke planer har du idag?    

  Et ønske

  • Publisert 15.11.2013 kl.21:24. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei og hopp! 

  Jeg opprettet denne bloggen for å kunne inspirere og motivere andre til å endre livsstil, til å ha fokus på helsen. Jeg er ikke som alle andre mammabloggere, for meg og mitt vedkommende er det lite interessant å gjenfortelle leserne mine hvor jeg spiste lunsj, nyeste innkjøp, interiørdill, hva ungene spiste til kvelds eller hva de sa til naboen osv, jeg regner med at det sikkert er mange andre der ute som tenker det samme. Jeg er en travel småbarnsmor, men jeg har satt meg noen mål og har ambisjoner om å nå disse målene samtidig har jeg et stort ønske om å inspirere andre der ute til å følge drømmen sin, våge å satse! Jeg tenker at hvis jeg klarer det, med så mange barn i en kaotisk og hektisk hverdag hvor jeg stort sett er alene med barna mine, ja da kan hvem som helst klare det. Det handler rett og slett om viljen, enten er den der eller så er den ikke det, men jeg har tro på at med et forbilde eller en inspirasjonskilde så kan man nå langt og jeg kunne godt tenke meg å være den som motvierer andre til å være sin egen lykkes smed. You can do it! 
  Siden jeg er ganske fersk på blogg.no setter jeg stor pris på å vite hva leserne mine ønsker å lese mer/mindre om. Jeg kan også ta med at jeg er hudpleier så om noen ønsker tips og råd om produkter, makeup osv er det bare å si i fra, jeg elsker å lære bort kunnskapene mine og synes skjønnhet-og velvære er et spennende felt, det kommer alltid noe nytt så det er allitd noe å lære. Jeg kan også blogge om diverse innenfor familie-barn-graviditet osv, jeg har lang fartstid og mye erfaringer på området, men dette er ikke noe jeg kommer til å legge for stor vekt på. 


  Ønsker dere en superduper kveld! 
   

  KONKURRANSE: Vinn treningsdagbok fra getinspired

  • Publisert 15.11.2013 kl.18:31. Ligger i kategorien: Blogg

  Jeg tenkte å kjøre en konkurranse her på bloggen, min aller første faktisk. Spennende?

  Hvis du føler at du trenger motivasjon er treningsdagbok gull verdt, der kan du føre inn øktene dine og følge med på din egen progresjon, alle burde ha en treningsdagbok! Jeg personlig bruker treningsdagboken til getinspired og synes den er oversiktlig og har et sporty utseende noe som gjør det ekstra moro å ha den med på trening. 

  Treningsdagboken til getinspired inneholder ukeplan, tester, målsetninger, oversikt over styrke-og kondisjonstreningen din slik at du enkelt kan følge med på fremgangen din mm. Jeg er superfornøyd med min og ønsker derfor å dele ut en slik dagbok til en av mine lesere.


  Bildet er lånt og hentet fra getinspired.no


  For å delta i konkurransen må du

  • Like og dele siden min på facebook, den finner du her
  • Dele dette innlegget på facebook og egen blogg (hvis du har blogg) 
    
  • Fortelle hvorfor akkurat DU fortjener en treningsdagbok fra getinspired
    
  • Legge igjen en kommentar om at du har deltatt med link til innlegg i egen blogg (om du blogger) 


   Konkurransen avsluttes om 1 uke, 24.11. Jeg trekker en tilfeldig vinner i løpet av neste helg. Lykke til! 

  - Dette innlegget er ikke sponset - 

  Svar på spørsmålsrunden

  • Publisert 15.11.2013 kl.12:54. Ligger i kategorien: Blogg

  I dag kommer svarene på spørsmålsrunden, fikk ikke tid til å lage innlegg i går så derfor kommer svarene nå Fikk ikke så mange spørsmål så det blir jo et relativt kort innlegg. 

  Hva gjør du på fritiden?  

  • Det er begrenset med fritid for min del, jeg er hjemme i mammapermisjon fremdeles og dagene går stort sett til barna, tid for meg selv får jeg først når barna er i seng og da går det litt tid til å se på tv, oppdatere meg på hva som skjer i verden eller gjøre mer husarbeid. Av og til leser jeg en bok og ellers skviser jeg inn trening i løpet av ukedagene. 


  Hvor mange år er barna dine?

  • Barna mine er født i 2006, 2009, 2011 og 2013 så eldste er 7, neststørste fyller snart 5, nestminste er 2,5 og yngste er 9 måneder 


  Kan du legge ut et innlegg om hvordan du sminker deg?

  • Ja, det kan jeg gjøre en dag. Kan kanskje vise med video om jeg finner en modell om dette er ønskelig. Jeg har tatt eksamen i 2 forskjellig makeup-kurs og har ellers vært så heldig at jeg kom inn på norges beste makeup-artistskole for noen år siden.  


  Kan du beskrive kostholdet ditt?

  • Jeg er ingen fanatiker, langt i fra. Jeg spiser normalt og selvsagt sunnere enn tidligere, men det ligger ingen magi bak. Hva jeg spiser varierer veldig fra dag til dag og hvordan matlysta er, men jeg prøver å spise renere og mye mer proteiner. 


  Interesser?

  • Jeg er som jenter flest vil jeg tro, har stor interesse for klær og mote, interiør er jeg også opptatt av selv om lommeboka ikke er enig ellers er jeg glad i musikk, se gode filmer og lese gode bøker. Elsker å trene og oppleve ting generelt. 


  Hvis du kunne endre på en ting i verden?

  • Vanskelig å si, det er så mye som er feil i verden og som jeg skulle ønske hadde vært annerledes. 


  Hjertesak?

  •  Inspirere og motivere andre til å ta grep om hverdagen, leve sunnere og være mer aktiv. Kanskje jeg burde satset på en karriere som PT? 


  Hva er en helt vanlig dag for deg?

  • Det varierer, men hovedsaklig starter dagen rundt 07.30 da skal eldste gjøres klar til skolen som starter 08.30, han går hjemmefra rundt 08. Så skal jentene ordnes for en ny dag i barnehagen eller hjemme og stell, klesskift og frokost står på planen, deretter er det min tur. Første lur på minste rundt 10-11, gjøre husarbeid mens hun sover, lunsj rundt 12, gå tur evt. trene men det varierer fra gang til gang. Eldste kommer hjem rundt 1330-1430, hjelpe eldste med lekser, hente i barnehagen, minste sover andre duppen, middagslaging, husarbeid eller trening, barnetv, husarbeid, kveldsmat, kveldsstell, legging, husarbeid, slappe av på sofaen.   Takk for spørsmålene, håper på større respons neste gang! :)

  Spørsmålsrunde

  • Publisert 13.11.2013 kl.21:41. Ligger i kategorien: Blogg

  For litt siden skrev jeg et innlegg om tips til tema og innlegg her på bloggen og jeg fikk forslag om spørsmålsrunde, derfor tenkte jeg å kjøre en runde nå så er det noe dere ønsker å vite om meg og mitt så legg igjen en kommentar under innlegget. Ingen spørsmål er for dumme og jeg lover å svare på de spørsmål som måtte komme etter beste evne. 

  Så, hva vil du vite om meg? :)   Julegavetips til den treningsglade

  • Publisert 13.11.2013 kl.16:31. Ligger i kategorien: Blogg

  Siden det er så mange som lager innlegg om diverse julegavetips til svigermor, søsken, barn, venninner osv tenkte jeg å komme med inspirasjon til julegaver til den treningsglade. Tipsene er hentet fra min egen ønskeliste for julen i år, jeg har blitt bitt av denne fitness-bølgen og alle mine ønsker i år er relatert til trening, samt skjønnhet-og velvære som også er viktig og som jeg setter høyt som hudpleier.

  1. Sunspa Fitness selvbruningsspray fra sunspa.no
  2. Kari Traa Rose Roundneck fra getinspired.no
  3. Abilica wheel  fra x-life.no 
  4. Better Bodies camo tights fra x-life.no 
  5. Iron Yym Xtreme fra x-life.no 
  6. Kari Traa Rose Pant fra getinspired.no
  7. 2XU Compression tights svart/lilla fra x-life.no 
  8. Sunn og sterk med proteiner, mat for muskler av Kristine Weber  

      1. Philips SHB4000 trådløst headset hos clasohlson.no
  2. Suki Intensive Nourishing Cream fra skinlove.no 
  3. glominerals Rednes Relief Powder fra blivakker.no 
  4. Belkin Slimfit armholder for Samsung G S3/S4 hos clasohlson.no 
  5. Touch Screen-hansken fra getinspired.no 
  6. Suki Bio-C 10% Formula Face Serum fra skinlove.no 
  7. glominerals gloPressed Base Powder Foundation Natural Fair fra blivakker.no   
  8. Suki Tinted Active Moisturizer Porcelain fra skinlove.no 

   

  Q: Hva synes du om inspirasjonslisten min? 
  Q: Hva ønsker du deg til jul?  

  Dilla på speltlomper

  • Publisert 12.11.2013 kl.19:15. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei og hopp! Har dere hatt en fin og effektiv dag? Det har jeg! 

  I likhet med alle andre dager så startet denne dagen rundt 07.30, eldstemann skal opp og gjøre seg klar til en ny skoledag. Det er ganske rart å være 24 år og mamma til en 2-klassing, tror ikke det har gått helt opp for meg enda. Skolen starter 08.30, så frokost må spises og sekkens gjøres klar før klokka er 08, heldigvis bor vi ikke langt unna skolen så det tar ikke lange tiden å gå. Jeg tuslet i dusjen etter å ha sendt eldstemann til skolen, mens pappaen gjorde klar jentene for en ny dag i barnehage, det gjorde seg med en oppkvikkende dusj! Kastet i meg frokost og gjorde unna litt husarbeid før jeg pakket baggen og dro på trening. I dag var det legday og egentlig også cardio som stod på planen, men jeg var så dum at jeg tok styrkeøkta før og mistet følelsen i beina, haha. Say no more. Jeg hadde gangsperre i en hel uke etter forrige legday, så er litt spent på hvordan det kommer til å bli i morgen. Venter i spenning! 

  Nå for tiden spiser jeg mye speltlomper, det er jo så godt og absolutt ikke det verste man kan dytte innpå! Favoritten er speltlompe med philadelfia m/sort pepper og vårløk og røkt kalkunskinke, slenger på litt tomater eller agurk og kaster i meg et glass skummet melk til, så godt! Mye næringsrike proteiner i det også og det likær vi! Jeg er litt sånn på eksperimenteringssiden for tiden så hvis du har noen gode forslag til hva jeg kan putte i speltlompene legg gjerne igjen en kommentar under innlegget! 


   

  Nå skal jeg mekke meg litt kveldsmat og slappe av på sofaen etter en effektiv dag, kanskje kommer det et innlegg litt senere i kveld også, time will show ;) 

  Min kropp, mitt valg

  • Publisert 11.11.2013 kl.20:08. Ligger i kategorien: Blogg

  Det er en ting jeg har grublet litt over på min vei mot drømmekroppen og det er hvor fort noen skal mene noe om hvor mye man skal veie, hvordan man skal se ut/ ikke se ut og hvor mye man trener/ ikke trener, hva man spiser/ ikke spiser and the list goes on and on. Jeg funderer på om det er ren misunnelse som ligger bak eller om det ment i beste hensikt?

  Jeg begynte min reise allerede i mars, da hadde jeg sett meg lei av føle meg som en stranda hvalross, jeg følte meg stygg, feit og rett og slett ekkel. Jeg undervurderte alt jeg puttet i munn og innbilte meg at jeg hadde et normalt forhold til mat, et variert og passelig sunt kosthold. Jeg tok feil, men jeg innså problemet mitt og tok tak i det. Jeg begynte å trene hjemme, kuttet ut sukkerholdig mat og drikke og spiste generelt mye sunnere. Noe av det verste var å kutte ut godsakene til kaffen, det slet jeg litt med, men med en vilje av stål gikk det. Det tok ikke lang tid før både jeg og andre så at endringene ga resultater og det var moro, men allerede da følte jeg at jeg ble motarbeidet. I sosiale sammenheng kom det stadig vekk kaffe og kaker på bordet med spørmålet "skal ikke du ha kake?", jeg la merke til at det lå en utfordring i det spørsmålet. Som oftest trengte jeg ikke svare ettersom vedkommende avfeide spørsmålet med et "nei, du slanker deg jo du så", hørte jeg et snev av sarkasme? Er det virkelig så galt å ønske seg et sunnere liv?  Jeg fortsatte min kamp mot mammakiloene og vekta fortsatte nedover, det ble mer enn synlig og jeg fikk stadig vekk bemerkninger om at jeg ikke måtte gå ned så mye mer for da ville jeg bli for tynn. Jeg tok opp treninga igjen i mai og har siden da trent aktivt. Jeg har trent alene hele veien og har ikke hatt andre til å pushe meg, det har vært ene og alene opp til meg selv. Jeg merket jo etterhvert at enkelte kanskje syntes at jeg hadde for stort fokus på trening og kropp. Jeg fikk spørsmål om hva jeg trente og plutselig fikk jeg det ene rådet etter det andre om hva jeg burde trene og hva jeg burde droppe, hva jeg burde spise og ikke spise osv. Jeg tok det meste som velmenende råd og har tatt det med meg videre, men det fikk meg også til å tenke, skal jeg la andre bestemme hva jeg føler og hvordan jeg skal se ut eller skal jeg være herre over egen kropp? 

  Jeg begynte med styrketrening på sensommeren og trener styrke 2-3x pr uke nå, vekta fortsetter nedover og det er noe jeg er fornøyd med. Jeg har hele veien fått høre at jeg kommer til å bli for tynn, men jeg er liten av vekst og vet at det ikke kommer til å skje, jeg har ikke satt meg et absurd mål og for min del handler det ikke om å bli så tynn som mulig, men at jeg skal  trives i egen kropp. Det er flere år siden jeg følte meg vel i eget skinn, faktisk har jeg ikke følt meg bra siden før jeg ble gravid og det er snart et tiår siden. Fortjener jeg ikke da å sette meg selv i fokus og jobbe med selvtilliten? Hvorfor skal andre mene noe om hvordan jeg skal se ut?   På min vei mot drømmekroppen har jeg møtt mye motgang, både egne psykiske sperrer og sosial motgang. Jeg tror at det ligger misunnelse bak min fremgang, det er vel kanskje også normalt om man ikke er fornøyd med seg selv og har sine egne komplekser å slite med, da er det lettere å la det gå utover andre. Når det er sagt tror jeg også at enkelte vil mitt beste og mener det i aller beste hensikt. Jeg vil uansett ikke la meg stoppe av hva andre måtte mene om meg, min kropp og min nye livsstil, jeg er meg og kroppen min er min. Min kropp, mitt valg!   Q: Har du opplevd å føle deg motarbeidet under din livsstilsendring? Hva gjorde du i så fall med det? 

  Konkurranse?

  • Publisert 11.11.2013 kl.14:00. Ligger i kategorien: Blogg

  God mandag alle sammen! 

  Det er et par uker siden jeg opprettet denne bloggen og jeg lurer litt på hva leserne mine synes så langt? Hva har dere lyst til å lese mer om? Kunne dere tenkt dere spørsmålsrunder? Videoblogging? Er det ønske om konkurranser her? Jeg er relativ ny her på blogg.no og tar mer enn gjerne imot tips og råd for å gi dere lesere interessant lesestoff. Foreløpig har jeg hatt en konkurranse i bakhodet, hva synes dere om det? 

   

   

  Supermamma

  • Publisert 10.11.2013 kl.22:16. Ligger i kategorien: Blogg

  Denne søndagen har bare flydd av sted, det er ikke ofte søndagene går like fort, men idag har jeg hatt mye på tapeten. Startet dagen allerede rundt kl 08, sjarmen med å ha småbarn right? Eldste satt ved senga til yngste og skravla i vei og da ble det jo baluba fra den kanten, jeg var trøtt som en dupp etter å ha vært oppe x antall ganger i løpet av natta, men opp må man jo når barna er våkne og klare for en ny dag. Spiste frokost og gjorde meg klar for en tidllig treningsøkt, brukte bena og gikk både ned og opp fra trening, vanligvis blir jeg kjørt, men i dag var det så fint vær at jeg ville bruke bena og samtidig få litt tid for meg selv før og etter treningsøkta. 

  Jeg brukte gåturen ned til trening som en del av oppvarminga, det gjorde underverker med litt frisk luft i kroppen! Idag stod overkropp på øktplanen og jeg kjørte på HARDT! Er deilig når man kjenner at kroppen får kjørt seg. Jeg hadde tenkt til å øke belastningen på vektene idag, men dèt var ikke kroppen helt enig i så jeg forholdt meg til forrige øktplan, får heller satse på å øke på i løpet av neste uke. Var i hvertfall fornøyd med egeninnsatsen idag så tommel opp for det. 

  Da jeg kom hjem så huset like bomba ut som før jeg gikk, så jeg tok fatt på klesvasken, brettet og tørket nyvasket tøy, satte på oppvaskmaskina og tok ut søpla. Det hadde ikke gjort meg noe å hatt en vaskehjelp en gang i uka eller noe, det blir fort mye rot og ikke minst klesvask av å ha 4 små i huset. Kort tid etter at jeg kom hjem fikk vi besøk av faren og broren min, han hadde med en sen dåpsgave til minstejenta, avstøpningen av tottelottene hennes. Resultatene ble utrolig bra og det er moro å ha like avstøpninger til alle barna, fine og dyrebare minner i en ramme. Det ble også en på-sparket-tur på kino med de to eldste barna. Vi så "Jul i Flåklypa" og den falt i god jord hos både liten og stor, en herlig familiefilm i denne førjulstida, absolutt verdt å se med barna.

  Nå kjenner jeg at jeg er litt spent på hvordan denne natta vil bli og jeg belager meg på en natt med minimalt med søvn. Minstejenta fikk feber i løpet av ettermiddagen og er ikke helt i form naturlig nok, nestminste har begynt å hoste og jeg bare venter på at de to eldste skal begynne med "et eller annet" hvert øyeblikk, det virker som om sykdommene kommer i tur og orden på denne tiden av året. Satser på at det blåser fort forbi og at natten ikke blir like ille som jeg frykter. 


  Q: Hvordan har din helg vært?  
   

  Kjekt å vite om vektnedgang og amming

  • Publisert 09.11.2013 kl.13:43. Ligger i kategorien: Blogg

  - Dette innlegget er kopiert fra min gamle blogg, skrevet og publisert i mai, jeg har gjort noen endringer i innlegget for at det skal matche dagens situasjon-

  Etter å ha vært gravid 5 ganger i løpet av en periode på 6 år har kroppen min forandret seg mye. Før jeg ble gravid første gang var jeg veldig tynn, type 47 kg. Jeg la på meg en del da jeg ble gravid og har generelt lagt lett på meg i alle mine svangerskap, alt fra 16-25 kg, et resultat av et noe mindre sunt kosthold og for lite fysisk aktivitet. Jeg har pr dags dato gått ned alle svangerskapskiloene samt noen kilo utenom som totalt blir -27 kilo. Jeg valgte å endre livsstil og gikk aktivt inn for å gå ned i vekt mens jeg ammet minste barnet mitt. For noen stuper vekta rett ned under ammeperioden mens for andre vil den enten gå opp eller stå på stedet hvil, jeg var blant sistnevnte. Jeg leste mye om slanking under ammeperioden og var bevisst på at det måtte foregå gradvis, det er anbefalt å ikke gå ned mer enn -0,5 - 1 kg pr måned for normalvektige under denne perioden. Men hvor mye bør man spise når man ammer og hvor hardt kan man egentlig trene? 

   

  Amming og vektnedgang 

  Etter et svangerskap sitter de fleste igjen med noen kilo for mye på kroppen, disse kiloene fungerer som reservelager i forbindelse med amming. Noe av fettet på kroppen vår blir brukt til å produsere melk. Når man ammer vil man ha noe høyere forbrenning enn ellers ettersom kroppen forbruker en del energi på å produsere melk, dette gir som oftest et utslag i form av vekttap for den ammende. Studier viser at en ammende vil etter noen måneder etter fødsel ha et vekttap på -0,5- 1kg pr måned, det anbefales å ikke gå ned noe mer enn dette for å unngå nedgang i melkeproduksjonen. De som er overvektige kan likevel gå ned mer enn det anbefalte uten at det går veldig hardt inn på melkeproduksjonen.

  Under ammeperioden vil de fleste føle seg mer sulten enn til vanlig, dette er et velkjent fenomen og oppleves av de aller fleste. Kroppen trenger påfyll for å kunne produsere nok og næringsrik melk, derfor bør det daglige kaloriinntaket ikke ligge under 1500 kcal i denne perioden. Å legge seg under det anbefalte daglige kaloriinntaket for en ammende kan føre til nedgang i melkeproduksjonen og vil også kunne frigjøre miljøstoffer fra mors fettvev som vil tas opp i melken. Det er forøvrig viktig å tenke på både barnet og seg selv når man går aktivt inn for å slanke seg under ammeperioden, se an barnets tilstand og husk også på deg selv! Å sulte seg ned i vekt er ingen lur idè, men en livsstilsendring i form av fysisk aktivet og et sunnere kosthold er godt både for mor og barn.

   

  Amming og trening 

  Mange lurer på hvor hardt og hvor ofte man kan trene når man er et vandrende melkeapparat, I følge ammehjelpen.no kan man trene så ofte man vil og så hardt man vil uten at det skal ha noe å si for melkeproduksjonen, så fremst man får nok næring i seg og nok hvile ellers. Av og til kan det hende barnet ikke vil ta brystet etter trening dersom mor har trent på seg melkesyre i kroppen, dette fordi melkesyren går over i melken og kan gi en noe syrlig smak. Fulle bryster ved trening vil lettere kvitte seg med melkesyren enn tomme bryster, dersom du har tomme bryster før trening og trener på deg melkesyre anbefales det å melke ut 3-5 ml før barnet legges til eller eventuelt venter en liten stund med å amme. Dette ses selvsagt an i forhold til barnets reaksjoner.

  De som sliter med melkeproduksjoen bør være obs på bruk av sports-bh ettersom disse ofte gir falsk brystspreng og kan redusere produksjonen. Brystvortene bør heller ikke bøyes til sidene i bh-en.

   


  Se mer på ammehjelpen.no for mer info

   

  Et valg

  For min del handlet det ikke bare om å slanke seg og å miste babykiloene, men å endre livsstil. Alle burde føre et sunt/normalt kosthold og ha en livsstil som innebærer en del fysisk aktivitet i hverdagen, det er en investering i egen helse. Fremtidig helse så vel som nåværende helse. Det er hardt å endre kosthold og livsstil og det er ikke gjort over natten, Rom ble ikke bygd på en dag, men ved å gradvis gjøre endringer, store som små vil man både føle seg bedre og ikke minst se fremgang. Som ammende skylder man også barnet sitt å spise sunnere, dette gjaldt før fødsel og det gjelder så visst også etter fødsel. Så lenge man setter seg grundig inn i kosthold, slanking, trening og amming så er det ingen fare for melkeproduksjonen, barnets eller mors helse.


  Q: Hva synes du om slanking og trening under ammeperioden?

   

  Fredagsdigg

  • Publisert 08.11.2013 kl.21:17. Ligger i kategorien: Blogg

  Goood fredagskveld! 

  Tusen takk for mange søte og fine kommentarer på det forrige innlegget mitt, dere er skjønne :-)

  Etter å ha knipset ørten bilder tidligere i dag sendte jeg de to eldste barna mine ut for å leke mens jeg begynte på gulvvasken, tok kjøkkenet og halvparten av stua før samboeren min overtok. Jeg er fortsatt utrolig sår og støl i rumpa og i beina etter økta her om dagen så jeg klarer såvidt å bøye meg, haha for et liv! But I love it. Etter å ha shinet huset kom ungene inn for å fortelle om det nye kjæledyret sitt, forrige uke var det mark så vi var jo nesten litt spent, men de hadde funnet verdens søteste pusekatt som nektet å gå hjem. Til tross for at vi dro for å handle og var borte i 1 time så ventet altså denne pusen på trappen vår da vi kom hjem, vi lot den komme inn litt siden den nektet å gå hjem. Barna elsket å ha den lille pelsdotten her og koste seg masse alle sammen, pusen koste seg like mye om ikke mer. Vi fikk tak i eierne som kom innom for å hente pusen sin og det ble noen tårer på de to eldste barna gitt, men moro med besøk var det. Kanskje den kommer på besøk igjen? 

  Nå har vi akkurat sett "Reisen til julestjernen", fjorårets julefilm. Vi så den på kino den gang og ungene elsket den så den ble med hjem på handleturen idag. Nå har ungene lagt seg og det er på tide med voksentid, godis og film på skjermen.   En bedre middag idag, biff, dampkokt brokkolig, mais, fløtegratinerte poteter og bearnaise - NAM! 


  Tjuvstart på jula, så koselig film for store og små


  Ønsker dere alle en fin helg! 

   

  Outfit: årets julekjole

  • Publisert 08.11.2013 kl.15:25. Ligger i kategorien: Blogg


  Meg i årets julekjole, litt blek, men ingenting ikke en selvbruningskrem kan fikse ;)

  Midja krymper

  • Publisert 08.11.2013 kl.13:47. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei og god fredag alle sammen! Regner med at denne dagen er like etterlengtet hos dere som hos meg? ;) 

  Idag var jeg trøtt som en dupp da jeg våknet og var klar for å duppe på sofaen når minste la seg for formiddagsluren sin. Alle planer om å vaske gulvene og shine huset utgikk, men gud hvor godt det var! Det tar på å gå årevis uten sammenhengende søvn, av og til lurer jeg på hvordan jeg klarer det. Jeg føler meg i det minste litt mer våken nå og kommer til å gjøre litt husarbeid senere, har også planer om å trene idag. 

  Jeg leste en artikkel om kroppsmåling igår, hva som var best av å veie og måle seg (midjen, armer, lår osv). I artikkelen fremkom det at sistnevnte var best og kunne fortelle om fremgangen din mens vekta forteller helheten, altså hva hele du veier, men ikke hvordan du ser ut. Midjemålet for kvinner bør ikke overstige 80 cm for da begynner det å bli farlig med tanke på bukfett som omkranser organene våre. Det stod også at det beste var å måle seg om morgenen etter å ha vært på do, så da testet jeg det ut da. Frem med målebåndet, sannhetens time var kommet! Hadde midja krympet noe særlig siden sist? Jeg ble positivt overrasket for siden august har midjen krympet med 4 cm! Fra 80 til 76 cm, det er jeg fornøyd med. Egentlig burde jo midja vært smalere, men magen har ikke gått helt tilbake etter fødsel, det kan ta alt fra uker til et par år. Jeg jobber i hvert fall med saken og håper at magen blir stram innen sommeren, er lov å drømme ;) 

  Bilder av meg i julekjolen kommer i løpet av dagen, må bare knipse noen bilder først ;) 

   

  Julekjolen har ankommet!

  • Publisert 07.11.2013 kl.20:47. Ligger i kategorien: Blogg

  Endelig! Etter en uke med venting i spenning kom hentelappen fra Bubbleroom, kjolen var ankommet! Jeg kunne ikke vente til imorgen så jeg tok med mann og barn ut i høstmørket etter en god middag, da fikk vi samtidig en luftetur og mosjon. Barna syntes det var stas å få gå tur i mørket og jeg synes det var forfriskende med kjølig høstluft og samtidig få rørt på den støle kroppen. Vraltet vel som en høygravid gås, men sånn kan det bli etter en heftig rumpe/beinøkt dagen før. 

  Prøvde kjolen på med en gang vi kom hjem, den satt pent på og blir nok smashing med høyhælte sko. Gleder meg til å få brukt den til jul. 

  Q: Vil dere se kjolen på meg? :) 

  Støl

  • Publisert 07.11.2013 kl.09:10. Ligger i kategorien: Blogg

  Idag er jeg så sår og støl etter gårsdagens økt at jeg knapt kan sette meg ned. Det er vondt, men det er godtvondt hvis dere skjønner? Godt og vondt på samme tid, godt fordi jeg vet at økta var effektiv, vondt fordi musklene er såre.

  Jeg ser endringene på kroppen nå, ikke bare at jeg har blitt slank, men jeg ser at kroppen har blitt strammere og dét er jeg glad for! Det er helt klart at styrketrening er tingen og at jeg kommer til å fortsette med det resten av livet. Det motiverer så mye ekstra når man ser resultatene. 

  Beklager lite bilder for tiden, men jeg blogger fra mobil og har ikke verdens beste bilder på telefonen.

   

  Ass to the grass

  • Publisert 06.11.2013 kl.18:08. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei hei! 

  Så var det tid for en kort oppdatering fra meg. Det ble en treningsøkt idag, var litt spent på om jeg rakk det ettersom barnepassen stenger litt tidligere på onsdager, men det ble 1 times økt. Vi dro rett fra barnehagen og ned til trening, aldri gått så fort før tror jeg. Prioriterte rumpe-og bein idag siden jeg hadde overkropp sist. Begynte med knebøy, lenge siden sist merka jeg! Klarte ikke å komme langt nok ned med rumpa så tok av litt vekter og kjørte på. Ble med ett myee bedre så teknikken må terpes! Ass to the grass! 

  Gikk rett over til strake markløft og det gikk bedre enn forventet selv om teknikken her også må terpes. Viktig teknikk er alfa og omega når det kommer til styrketrening!

  Legday-programmet mitt idag 

  • Knebøy 12x3 
  • Strake markløft 12x3
  • Utfall med vekter 20x3
  • Beinpress 8x3 
  • Lårcurl 10x2 superset 1
  • Leg extension 10x2 superset 2 
  • Crunches på benk (måtte skvise inn litt magetrening også) 

   

  Var temmelig gelé i beina etter dagens økt, men vi måtte jo trille hjem også. Det gikk greit etter en kort lunsjpause på café og litt shopping ;) For utenom teknikkterping er jeg fornøyd med dagens innsats, føler meg freshere enn på lenge! 

  Q: Hva synes du om programmet mitt? Er du nøye med teknikk? 

   

  En god start

  • Publisert 06.11.2013 kl.09:11. Ligger i kategorien: Blogg

  God morgen! 

  En god start på dagen er å våkne uthvilt! Minstejenta sov nesten gjennom hele natta, kun en flaske som måtte til. Det er deilig å ha stor baby i hus som endelig har skjønt at man skal sove på natta.

  Nå leser jeg nyheter og sladder mens de to største jentene ser på tv. Vi skal straks rusle til barnehagen og så skal jeg og minstejenta på trening, det blir godt å komme seg ut! 


  Frokosten idag, litt påfyll før trening

   

  Q: Hvilke planer har du for dagen? 

  Tipp topp

  • Publisert 05.11.2013 kl.12:59. Ligger i kategorien: Blogg

  God formiddag! 

  I natt fikk jeg nesten 7 timer sammenhengende søvn, var bare oppe en gang for å lage flaske til minstejenta, så føler meg både uthvilt og groggy på samme tid. Er jo ikke vant til å sove sammenhengende så er nok et lite sjokk for kroppen. På toppen av det hele forsov vi oss idag så det ble en litt travel morgen, men barna kom seg på skolen og i barnehagen likevel. 

  Planen idag var å møte en venninne i byen, men slik ble det ikke så da ble det hjemmedag på meg og minsta. Har til nå sløvet sammen på sofaen med musikk og spist, deilig med slike slappe dager også. 

  Som dere kanskje ser så er designet 100% i orden nå, ble det ikke fint? Skikkelig sporty og fresht just the way I like. Apropos sporty så ser jeg frem til en skikkelig beinøkt idag, lei av å sitte på rumpa selv om formen ikke er tipp topp, rastløs.no! 

  Sleepyhead

  God kveld i stua

  Her sitter jeg med øyne som jeg så vidt klarer å holde oppe, har akkurat tatt kveldsstellet; fjernet make up og renset ansiktet, det er et must! Har jeg nevnt at jeg er hudpleier? Jeg tenkte å lage innlegg om tips og råd om hud, sminke og produkter fremover, både fordi jeg synes det er gøy og fordi jeg synes at det er viktig at vi som innehar kompetansen på området deler kunnskapene med andre. Det er deilig å få bort skitt, fett og svette fra ansiktet etter en lang dag, man føler seg freshere med en gang etterpå! Jeg personlig klarer ikke å sove med sminke på, det er kun i "nødstilfeller" slik som i helga da vi alle lå rett ut med oppkast og magesmerter, da må jeg innrømme at å fjerne sminken var langt i fra tankene mine og jeg la meg uten et fnugg av anger.

  I morgen begynner uka for fullt her i huset, ungene var hjemme fra skole og barnehage i dag for å være sikre på at de er sikre og ikke lenger vandrende smittekilder. Må være det verste jeg vet om, foreldre som sender barna i barnehage og på skole mens de fremdeles er syke uten å tenke lenger enn til sin egen nesetipp, det er jo slik rundansen med sykdom starter og det er noe herk. Nå skal jeg tusle til sengs hvert øyeblikk, er utrolig trøtt etter en helg med særdeles lite og dårlig søvn.

  Q: Sover du med sminke på? 
  Q: Hadde det vært interessant med innlegg om hud-og kroppspleie?   Ønsker dere alle en god natt!  

  Spis sjokolade med god samvittighet

  • Publisert 04.11.2013 kl.18:04. Ligger i kategorien: Blogg

  Ja, dette innlegget kom i grevens tid tenker du nok nå som du er mett etter en god middag og kanskje er fysen på noe søtt og godt.

  I går kom jeg over en artikkel på nett som handlet om å spise sjokolade og samtidig gå ned i vekt. Ja, jeg vet du nok tenker det samme som meg "det høres for godt ut til å være sant", men hva om jeg forteller at det faktisk er noe i det? 

  Sjokolade lages av kakaobønner som inneholder rikelig med flavonoider, disse  virker som et antioksidant og er med på fjerne frie radikaler i cellene våre. I en undersøkelse hvor 1500 ungdommer fra ni forskjellige europeiske land var med fant forskerne ut at de ungdommene som spiste mest sjokolade hadde mindre fettprosent enn de som ikke spiste like mye sjokolade. 

  Nå tenker du sikkert "Ja, særlig. Betyr det at jeg kan dytte innpå all melkesjokoladen, snickersen og stratosen jeg bare vil og fortsatt ha en lav fettprosent/ gå ned i vekt?" Nei, så enkelt er det ikke. Sjokolade er sunt, men det avhenger av hvilken type sjokolade du velger. Det er den mørke sjokoaden som er den sunne,den inneholder mye kakao som igjen er rik på disse flavonoidene mens melkesjokolade inneholder mye mindre av dette stoffet. Ergo, velg den mørkeste sjokoladen når du skal kose deg! Personlig liker jeg Premium sine mange varianter, det finnes et utall utvalg over grensa så jeg kjøper stadig vekk flere typer mørk sjokolade når vi er på harrytur, billig og sunt (sunnere).  Kos deg med litt mørk sjokolade med god samvittighet, helsegevinstene er mange i følge forskere 


  Andre helsegevinster ved å spise litt mørk sjokolade hver dag er

  • Økt sexlyst 
  • Man blir lykkeligere
  • Sjansen for å få slag reduseres 
  • Sjansen for å få hjerteprobemer reduseres


   Hovedartikkelen om sjokoladen finner du her 

   

  Q: Spiser du mye sjokolade og hvilken er din favoritt? 

  Kontakt meg

  • Publisert 04.11.2013 kl.13:01. Ligger i kategorien: Blogg

  Dersom du som leser har noen spørsmål eller forslag til temaer jeg skal skrive om kan jeg kontaktes på lillian.forsmo@gmail.com evt send meg en melding via min FB-side eller her på bloggen 
  FB-siden til bloggen finner du her 

  Forespørsler om samarbeid /sponsoravtale kan sendes til lillian.forsmo@gmail.com

  Om meg

  • Publisert 04.11.2013 kl.12:53. Ligger i kategorien: Blogg

  Jeg heter Lillian og er en 24 år gammel jente fra Oslo som har bosatt meg i Sarpsborg. Jeg er ikke som alle andre 24-åringer, jeg har i løpet av 6 år fått 4 barn, tatt to utdannelser og kjøpt hus.
  Jeg er utdannet hud-og kroppsterapeut og advokatsekretær, drømmen er likevel å ta høyere utdanning, gjerne innen økonomi-og admin.

  Denne bloggen handler om å kvitte seg med mammakiloene og komme tilbake til toppform etter tette svangerskap og fødsler. Her vil jeg blogge om tanker, meninger, erfaringer, oppskrifter, treningsøktene mine, målene mine osv. Du vil også finne innslag om min hverdag som ung 4-barnsmor, hvordan jeg takler å ha mange baller i luften samtidig samt tips og råd om hudpleie og produkter, sistnevnte er jeg veldig opptatt av og synes det er viktig at de som har kunnskaper deler disse med andre.

  Dersom det er noe du ønsker at jeg skal blogge om er jeg mer enn åpen for forslag, send meg en melding i innboksen ;) 

   

  Nytt bloggdesign

  • Publisert 04.11.2013 kl.12:35. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei hei! 

  Som dere ser har jeg fått et nytt og ganske sprekt design som passer til bloggen jeg driver, jeg synes den er sporty og med freshe farger! Det er mammamoen som har laget designet og vi har hatt god dialog på hvordan designet skulle se ut. Hun er veldig dyktig og har tilpasset designet slik jeg ville ha det, nå gjenstår det kun noen småting før bloggen er helt ferdig. Mammamoen designer på bestilling og jeg anbefaler å ta en titt på bloggen hennes, den finner du her 

  Q: Hva synes du om mitt nye design? 

  Ikke helt etter planen

  • Publisert 03.11.2013 kl.13:50. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei og god søndagsettermidadg! 

  Jeg startet denne dagen kl 11.30,  idag var det min tur å få sovet ut litt. Helga ble ikke helt som planlagt, vi skulle egentlig ta med barna på den store kinodagen igår og selv dra ut senere på kvelden, men alt måtte avlyses da over halve husstanden ble slått ut av omgangssyken. Ingen fin måte å tilbringe helga på, innendørs foran doskåla. Jeg som vanligvis aldri kaster opp, det er sikkert 7 år siden sist, måtte heise det hvite flagget å overgi meg og er selv i laber form. Det er nesten for  typisk til å være sant, her hadde jeg blitt nesten frisk og så må man altså gi etter for nok en runde med sykdom, æsj. 

  Vi er alle en smule bedre idag enn vi var i går så nå satser vi på at vi er på bedringens vei alle mann og at det blir med denne runden. 

  Q: Hvordan har din helg vært?  

  Fredagsøkt

  • Publisert 01.11.2013 kl.14:58. Ligger i kategorien: Blogg

  God ettermidddag! 

  Er det ikke herlig å tenke på at det endelig er helg igjen? Selv om jeg er i mammapermisjon må jeg si at jeg setter pris på fredagene, vissheten om et par dager fri hvor vi kan være sammen som familie og slappe av og kose oss er bare helt herlig. 

  Idag våknet jeg av et voldsomt blitzregn, bulder og brak utenfor soveromsvinduet vårt, først trodde jeg det var mobilen min som lyste i mørket, men jeg fant fort ut at det var lyn og torden utenfor husets fire vegger. Det er både sykt og sjeldent med tanke på at det er 1.november, forrige gang vi hadde liknende vær på denne årstiden var for to år siden mens det snødde faktisk, utrolig fascinerende! Det holdt oss våken en god stund, alle barna våknet og det var ikke noe poeng i å forsøke å sove videre så jeg har holdt det gående siden før kl 06 i dag, jeg! Kommer nok til å bli passe trøtt i trynet utover kvelden tenker jeg.

  Formen min har kommet seg betraktelig de siste dagene så idag stakk jeg på trening med planer om en hard styrkeøkt. Det var så deilig å endelig være i gang igjen, har kviet meg for å komme tilbake til treningsrutinen i det siste, men det gikk som smurt! Formen må sies å være nesten bedre nå enn før sykdomsperioden/-e. Jeg Lagde meg en øktplan hvor hovedfokuset var overkropp, er veldig fornøyd med dagens innsats og har god samvittighet, en herlig følelse! Får jeg tid til en økt imårra mellom alle planene mine så er det beina og rumpa som skal få gjennomgå så holder en knapp på at jeg får, eller rettere sagt, tar meg tid til en økt imårra.

  Dagens økt

  • Hantlepress 12x3
  • Skrå hantlepress 7x3 
  • Nedtrekk 10x3
  • Pecdec 3x4
  • Brystpress 6x4
  • Sidehev med kabel 10x2 
  • Tricepspress med kabel 12x3 
  • Stående kabelcurl 10x3
  • Sittende bicepscurl 6x3  


  Fredagsøkta unnagjort, god helg! 

  Etter treninga kjøpte jeg meg en Gainomax-drikk som skal være bra for kroppens restitusjon og muskelvekst, smakte helt ok. Tuslet innom Sport1 på jakt etter gode tilbud og fikk med meg en pakke med elastisk bånd/strikk til 79,- som skal gjøre enkelte øvelser hardere, tenkte å bruke den hjemme f.eks til knebøy eller glute bridge, håper den er effektiv! Nå skal jeg brette noe klær og få unna litt husarbeid før vi skal kose oss meg fredagstaco og film. 

  Q: Har du trent idag?  

  Lillian

  25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

  workoutmom Matbloggtoppen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Designmalen er kodet og designet av KvDesign
  hits