• Alternativ Halloween-feiring

  • Publisert 31.10.2013 kl.20:18. Ligger i kategorien: Blogg

  Uuu-huuu i stua! 

  Det er like greit å innse fakta, Halloween har kommet for å bli selv om veldig mange nok er enig med meg i at det er en utrolig teit og ikke minst pengeslukende tradisjon. Men barna synes det er gøy å kle seg ut og spise godteri på en helt vanlig dag og det skjønner jeg veldig godt. Jeg er ikke en av de som hater Halloween med hvert fiber i kroppen og som kjeppjager ungene i nabolaget langt til skogs om de dukker opp på døra vår, men jeg er ikke storfan av denne tradisjonen heller. Never the less, planen i dag var å ta med de to eldste på Halloweenkonsert på eldstemanns skole hvis jeg fikk barnevakt til de to minste, men det ble ikke slik så det endte med at vi kledde på oss og tuslet en tur til butikken i bekmørket, det var stor stas for ungene særlig da vi fikk se en heks langs veien! Vi handlet inn litt snop og brus og gikk hjemover mens jeg fortalte om troll i skogen, hekser og spøkelser og det falt i god jord hos de små, litt spenning i hverdagen. Da vi kom hjem plukket jeg ut en film, tente stearinlys og slukket lysene og så koste vi oss skikkelig alle mann. Ble helt varm om hjertet da jeg så hvor mye de koste seg, det var tydelig at mamma sitt forslag til en alternativ Halloween-feiring falt i smak og det gledet meg stort. 
  min Halloweenkos, sunt og godt (noen lunde i hvertfall) 
   

  Q: Hvordan har din Halloween vært og hva synes du om denne tradisjonen?  

  Slik ble jeg kvitt babykiloene etter fødsel

  • Publisert 31.10.2013 kl.14:12. Ligger i kategorien: Trening

  God ettermiddag og happy Halloween! 

  Det passet ekstra godt at det er Halloween akkurat i dag for vinden uler som noen spøkelser utenfor husets fire vegger, spoo-oo-key! I kveld er det konsert på eldstemanns skole og barna har veldig lyst til å gå så det er definitivt oppe til vurdering. Jeg er egentlig ikke noe særlig begeistra for Halloween, men hva gjør man ikke for sine søte små? Men nå skulle ikke dette innlegget handle om Halloween og andre rariteter, i dag tenkte jeg å dele hvordan jeg mistet babykiloene etter fødsel, men først vil jeg  presisere at dette fungerte for meg og min kropp og er ikke noe hokuspokus.

  En ny start

  6 uker etter 4.fødsel gikk det opp et lys for meg, det var på tide å føre en sunnere livsstil. Jeg likte overhodet ikke det jeg så i speilet til tross for at fødsel var så kort tid tilbake, vanligvis ville man jo kanskje ha gitt kroppen litt tid på å få hentet seg inn, men jeg var så langt nede etter et svært tøft svangerskap preget av sterk fødselsangst og svangerskapsdepresjon så jeg tenkte ikke i de baner. Jeg fant ut at nok var nok og gikk til verks! Jeg lastet ned en app jeg hadde hørt mye positivt om og som skal hjelpe deg ned i vekt, shape up club- appen. Den ble min beste venn gjennom månedene og den tvang meg til å innse at jeg faktisk spiste mer enn jeg hadde behov for, jeg ante virkelig ikke at man kunne være så uvitende i forhold til hvor mye kcal det er i maten vi dytter innpå, det ga meg et lite sjokk - en fin reality check med andre ord. 

  Jeg noterte ned nøyaktig hva jeg hadde spist og drukket, aktiviteter, trening samtidig som jeg registrerte vekt, høyde osv. Jeg la meg på et daglig kcalinntak på mellom 1200-1500 og ble mye mer aktiv. Jeg trillet turer og trente hjemme i egen stue. Vekta gikk nedover og humøret ble bedre etterhvert som tallene på vekta stupte. Innen 17.mai, ca 2 måneder etter oppstart hadde jeg klart å gå ned 5-6 kg med hjelp av drastisk kutt i sukker, snop, brus, ris, pasta, poteter, brød erstattet jeg med knekkebrød, samtidig som jeg var mer aktiv. Jeg følte meg ikke feit i kjolen jeg kjøpte til 17.mai og det var et stort pluss for meg og min selvfølelse og ga meg mer boost i hverdagen og mer enn nok motivasjon til å holde det gående. 

  Slik kunne måltidene mine se ut 

  • Frokost: 2-3 knekkebrød med kalkunfilet og agruk, 1 gl skummet melk, 1 kopp kaffe/grønn te uten søtning 
  • Lunsj: frukt, havregrøt, salat eller knekkebrød, vann og kaffe
  • Middag: Her gikk jeg etter tallerkenmodellen 1/3 kjøtt, fugl eller fisk, 1/3 ris/potet og 1/3 grønnsaker, vann eller av og til Pepsi max nå og da 
  • Kvelds: 2-3 knekkebrød, melk og grønn te  

  Aktivitet: 

  • Trilletur 5-7 km 
  • Kardio 7-10 km på mølla  
    
  NOKA-dietten


  Etter 17.mai fant jeg ut at jeg trengte litt hjelp for å bli kvitt noen ekstra kilo og jeg samarbeidet med NOKA en liten periode. Jeg testet produktene deres og var veldig fornøyd med resultatene jeg fikk, yndlingen var definitivt banana confect-baren, yummines! Etter noen uker på NOkA-dietten hvor jeg ersattet et par måltider om dagen med en NOKA-shake, bar el. viste vekta at jeg hadde gått ned 5 kiloog jeg var stolt som en hane, men fremdeles ikke helt fornøyd. Jeg aksepterte til slutt at det tar tid å gå ned i vekt og lot det bli med det. En stund.

  Jeg ble enda mer aktiv på treningsfronten etter en bedagelig sommer og ble også flinkere på matfronten, men det har gått litt i rykk og napp. Jeg prøver pr dags dato å kutte helt ned på sukkerholdige produkter som ikke er nødvendig for oss mennesker samt spise mer ren mat. Jeg er ikke fanatisk, men vet at veien til en god helse og en fin og veltrent kropp går gjennom kosten. Jeg har mye å lære fremdeles, men tar ting med et smil og prøver å tilegne meg så mye kunnskap som jeg kan på området. Det hender at jeg koser meg med litt snop, en bolle, et eller to kakestykker, men jeg er flinkere til å si nei takk når jeg blir tilbudt godbiter og passer på at det ikke blir for ofte, men jeg kan fortsatt bli flinkere. Målet er å bli sterk nok til å kutte det helt ut, så jeg trener på det as we speak. 

  Trening

  Jeg var nok litt grønn til og begynne med og regnet med at jeg ville bli fit as a fiddle ved å løpe, løpe og løpe enda litt til så jeg løp og jeg løp og jeg løp. Det hjalp jo helt klart på at jeg løp, det viste jo vekta også og kondisen ble mye bedre, men jeg begynte å lese mer om styrketrening og savnet å ha litt definerte biceps blant annet så jeg tok kontakt med PT/veileder som laget et program tilpasset mine målsetninger, dette begynte jeg med i begynnelsen av augst før jeg deltok på Bootcamp og kjente etter kort tid at det begynte å gi resultater. Nå har jeg akkurat avsluttet bootcamp-opplegget og har bestemt meg for å trene 3-splitt fremover, jeg har målsetninger og drømmer jeg ønsker å oppfylle innen slutten av neste år så det gjelder å stå på og vise at man kan klare det til tross for at man er mamma! 


  En reise har begynt .. moro å se resultater! 

   

  Nytt design underveis

  • Publisert 30.10.2013 kl.20:29. Ligger i kategorien: Blogg

  God kveld i stua! 

  Har akkurat kommet ut av badet etter en god og varm dusj, ble nemlig en miniøkt på matta for et par timer siden med jentene mine som tilskuere. Fikk ikke dusja før nå siden jeg er alene med barna, da er det kveldsmat, stell og legging som står øverst på lista. Kroppen orket ikke den helt tyngste økta så det ble med en 20-minutters økt bestående av jumping jacks, hoppetau, push ups, burpees, knebøy, hantleflies mm. Er fornøyd med at kroppen godtok litt trening i hvert fall. 
  Spiderboy - like sterk som mamman sin ;) 


  Det er jo ikke mer enn en knapp uke siden jeg startet denne bloggen og den er derfor veldig enkel utseendemessig, på kanten til kjedelig vil jeg si. Jeg er ikke flink på design og synes det er best å gi bort jobben til noen andre som kan det, derfor spurte jeg mammamoen.blogg.no om ikke hun kunne lage design for meg. Vi holder til på samme termingruppe på FB og følger hverandre via Instagram  så jeg var kjent med at hun lager bloggdesign og at hun er dyktig. I skrivende stund venter jeg nå på siste finish og gleder meg til å presentere den "nye" bloggen min for dere, den er sprek! 

   Nå er det på tide å slenge seg ned i sofaen og nyte kveldsroen. Ønsker dere alle en fin kveld! 

  Skadelig å trene under sykdom?

  • Publisert 30.10.2013 kl.16:57. Ligger i kategorien: Blogg

  Jeg vurderer å ta en styrkeøkt på gulvet fordi samvittigheten er så dårlig og rastløsheten så stor, men så lurer jeg litt på om det kanskje vil gjøre vondt verre? Greit nok, formen er bedre idag enn den var i går og dagen før der, men jeg er ikke 100% frisk og er litt bekymra for om det vil slå tilbake på meg selv om jeg tar i for hardt nå. Jeg tenker som så at når man er syk vil ikke kroppen kunne gi 100% og da er kanskje ikke gevinsten så stor likevel, men samtidig tenker jeg at kanskje kroppen har godt av det?   Her er noe jeg fant på nett om trening og sykdom  (hentet fra trening.no)

  • Fortsett med treningen hvis tegn og symptomer er "over nakken" - som for eksempel rennende nese, tett nese, nysing eller sår hals. Vær imidlertid forberedt på å redusere intensiteten av treningen hvis nødvendig.
  • Utsette treningen hvis tegn og symptomer er "under nakken" - som for eksempel brystet, hakkende hoste eller urolig mage. Likeledes, ikke tren hvis du har feber, betydelig tretthet eller omfattende muskelsmerter.
  • Hvis du velger å trene når du er syk, lytt til kroppen din. Hvis tegn og symptomer blir verre med fysisk aktivitet, bør du redusere belastningen eller utsette trening litt til. Gjenoppta treningen rutine etter hvert som du begynner å føle deg bedre.
  • Når du ikke føler deg vel, er det vanskelig å forutse om trening vil du føle deg bedre eller verre. De fleste kvier seg for å slutte å trene når de er syke, fordi det kan være vanskelig å gjenoppta trening igjen. Men det er perioder når du trener ved sykdom som kan være potensielt farlige.
  • Du bør aldri trene når du har en temperatur på 38 grader C eller over. Trening ut når du har feber kan føre til at kroppstemperaturen til å stige enda høyere, kan føre til bla heteslag. En feber er en indikasjon på kroppen slåss et virus. Trening kan føre til et virus å invadere hjertemuskelen eller hjerteposen, posen rundt hjertet.

  Jeg har vært feberfri i hele dag, men er det noen "regler" for hvor lenge man bør ha vært feberfri før man gjennopptar trening? Jeg vil ikke utsette kroppen for unødig stress og ønsker ikke ny runde med sykdom, men jeg er så rastløs at jeg holder på å tørne ;) 


  Q: Pleier du å trene når du er syk? Hvorfor/ hvorfor ikke?  

  Årets julekjole

  • Publisert 30.10.2013 kl.14:22. Ligger i kategorien: Blogg

  Bestilte nettopp årets julekjole fra bubbleroom og gleder meg sykt mye til den dukker opp i posten! Den er rålekker! I fjor var jeg jo høygravid i jula og følte meg like tiltrekkende som en flodhest,  da er det ekstra kjekt å kjøpe seg en lekker kjole til årets jul. Det skiller nesten 30 kilo fra jula i fjor til jula i år så jeg mener selv jeg fortjente en liten belønning for strevet, håper den sitter pent på noe jeg tror den vil gjøre. Nå gjenstår det bare å finne noen fine sko til kjolen, men det er lettere sagt enn gjort for en kresen jente som meg så det kommer nok til å bli gøy! Oppdrag skojakt har begynt..


   

  Mandy Dress fra Bubbleroom

  Q: Skal du ha ny kjole til jul? I så fall, hvilken? 

  På bedringens vei

  • Publisert 30.10.2013 kl.13:43. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei hei! 

  I dag merker jeg at formen har kommet seg betraktelig og det er synlig i hjemmet også for jeg klarte å få bukt med oppvaska, støvsuge, rengjøre baderommet og ommøblere soverommet slik at den nye senga til minstesnuppa fikk plass. Hun hadde et lite uhell her om kvelden, stupte rett ut av senga så da var det på tide å bytte seng. Om formen fortsetter å holde seg slik som nå tar jeg nok en liten styrkeøkt på gulvet og avslutter med rockering, er så rastløs! Håper på å bli frisk som en fisk på null komma niks (: 


  Orket til og med å sminke meg i dag, tommel OPP! 
  (bildet er noen måneder gammelt) 


   

  Syk og sliten mamma

  • Publisert 29.10.2013 kl.20:44. Ligger i kategorien: Blogg

  Idag har jeg faktisk ikke gjort noe særlig mer enn å ligge på sofaen og synes synd på meg selv. Hadde høy feber igår, noe jeg svært sjeldent får, og sov ekstremt dårlig i natt. Feberen har gått litt ned, men det brenner i halsen og i brystet og kroppen er generelt i dårlig forfatning. Jeg hadde planer om å få til en treningsøkt idag, men det var det bare å glemme. Det er klart jeg måtte bli syk nå, det kunne ikke skjedd på et mindre passende tidspunkt. Oppvasken hoper seg opp på kjøkkenbenken og det er et tonn klær som må brettes. Det er nå som jeg er syk at ønsket om en au pair melder seg, men er man mamma så er man mamma og det betyr å bite smertene i seg og stå oppreist uansett. Fikk døst på sofaen sammen med yngstejenta mens nestminste sov ettermiddagslur, størstejenta så på tv og eldste var hos en kamerat, det gjorde underverker for en syk og sliten mamma! Det holdt meg gående frem til etter leggetid, så nå skal jeg krype under pleddet og sløve frem til nattan! 

   

  Ønsker dere en god kveld! 

  En liten nedtur

  • Publisert 28.10.2013 kl.20:52. Ligger i kategorien: Blogg

  God kveld i stua

  Jeg hadde egentlig planer om å få trent i dag og så frem til en tung styrkeøkt før kroppsanalysen med PT, men etter å ha vært ute og handlet tidligere i dag fikk jeg verdens verste hodepine. Det verker i nakken, i ansiktet og hodet føles som en bomullsdott, feber har jeg også så det er tydelig at jeg brygger på noe. Styrkeøkte utgikk med andre ord og jeg måtte nøye med med kroppsanalysen, det tok 5 minutter. Det positive er at jeg har gått ned ca 2 kg siden oppstart i august, mens nedturen var at jeg hadde gått litt ned i muskelsmasse etter kroppsanalysen vi hadde midtveis under bootcampen. Søren og, men både jeg og PT regner med at treningspausen jeg hadde nylig pga virus i kroppen er årsaken, da har trening liksom ikke vært første prioritet. Men, jeg depper ikke av den grunn! Jeg er veldig fornøyd med å kun være 6 kg unna hovedmålet, om jeg velger å lande på vekta jeg har sett for meg ,og tar med meg erfaringene videre. I morgen håper jeg formen har kommet seg såpass at jeg kan stikke på trening mens gutten er på skolen, jentene er i barnehagen og papsen er hjemme med minstesnuppa.   Nå tar jeg med meg teppe og slenger meg på sofaen med hodepinen min og ønsker meg selv god bedring.

  Ønsker dere en fin kveld!  

  Bli slank og sterk på 30 dager!

  • Publisert 28.10.2013 kl.14:54. Ligger i kategorien: Blogg

  God dag! 

  Her i huset startet vi dagen kl 07.30, da var det opp og ordne 3 stk som skulle i barnehage og på skole, en ny uke står for døra og det betyr nye muligheter uansett om det er på jobb, skole-eller treningsfronten. I dag tenkte jeg å tipse dere om hvordan man i løpet av 30 dager kan bli både slankere og sterke og det kun noen få skritt unna TV eller PC! 

  Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg begynte reisen mot drømmekroppen allerede i mars, 6 uker etter fødsel.  På tross av at jeg nettopp hadde født, følte jeg meg uvel i egen kropp, jeg mislikte sterkt det jeg så i speilet og en dag fant jeg ut at det var på tide å tørke støvet av "30 days shred" med Jillian Michaels*, den hadde forresten ligget urørt i skapet i 4 år (!) så det var virkelig på tide å teste ut programmet til denne berømte dama. Jeg fikk flere advarsler om at jeg kom til å få et elsk-hat-forhold til dama og treningsprogrammet, men jeg tenkte at trening er trening og satte i gang. Blod, svette og tårer er det som skal til for å se de forandringer man ønsker. 

  Du trenger 

  • 30 days shred med Jillian Michaels på DVD eller via youtube 
  • Treningsklær og sko
  • Hantler/vekter med ønsket tyngde, selv hadde jeg 2kilo pr hantle
  • Treningsmatte (veldig kjekt å ha) 
  • Fred og ro ;)  

   *30 days shred med JM er et treningsprogram som deles inn i 3 nivåer, hvert nivå varer i 10 dager og man starter selvsagt på nivå 1.
  Niåva 1, dag 1-10 


  Ved oppstart veide jeg meg og vekta viste 69,9 kg, midjen målte 89 cm. Jeg forventet faktisk at formen ville være elendig, men den var ikke bare elendig, den var superduper elendig! Etter oppvarmingen kunne jeg sikkert ha segnet om om ikke viljestyrken hadde holdt meg oppe, dette skulle jeg gjennomføre uansett! Jeg bet det i meg og tok fatt på treningsprogrammet, svetten piplet og lungene føltes ut som tørre bomullsdotter etter èn økt, hvordan jeg skulle holde ut 30 dager skjønte jeg ikke, men jeg mistet ikke motet av den grunn. Heldigvis var vi flere nybakte mødre som kjempet mot babykiloene og vi støttet hverandre og delte erfaringer via gruppen vår på FB, utrolig flott opplegg og utrolig mange flinker mammaer der inne! 
    
  Øvelser som jumping jacks, hoppetau u/tau, push up, situps, luftboksing, osv er en del av nivå 1. En fin kombinasjon av utholdenthet-og styrke i ett! 
  Det er to hjelpeinstruktører i filmen, utenom JM, hvor man kan velge om man vil følge instruktøren for de viderekommende eller instruktøren for nybegynnere, veldig kjekt. Disse to er med under hele programmet.


  Nivå 2, dag 10-20 

  Etter nivå 1 trodde jeg ikke det kunne bli verre, men det ble det på en positiv måte. Jo tyngre, jo bedre! Uten progresjon vil ikke kroppen forandre seg og det er jo det vi vil. 
  Det morsomme var at jeg så og følte forskjellen fra nivå 1 til nivå 2. Midjen ble smalere og vekta gikk ned, takket være kombinasjon mellom et sunnere kosthold og trening. 

  Øvelsene i nivå 2 er noe hardere enn i nivå 1, men man lærer seg øvelsene fort og selv om det er tungt er det utrolig morsomt.


  Nivå 3, dag 20-30 

  Det hardeste nivået, men igjen må man ha tanken på progresjon i bakhodet. Her er det flere krevende og effektive øvelser som er morsomme å utføre. Jeg var temmelig lei av treningprogrammet i det store og det hele og jeg hadde noen dager "fri" innimellom som egentlig er strengt forbudt! Men, bedre sent enn aldri og jeg fullførte til slutt, har aldri vært så glad for å avslutte et treningsprogram før tror jeg, kunne alle melodiene fra filmen utenat og gikk rundt og nynnet på de dagen lang til stor irritasjon for andre her i huset hehe. Vekta hadde gått ned 2-3 kilo  og midjen hadde minsket med et par cm, moro! 


  Magen ved oppstart, etter 10, 20 og til slutt 30 dager - vekta viste minus 2-3 kg og midjen - 2-3 cm 


  Man behøver i bunn og grunn ikke et dyrt medlemskap på et fancy treningssenter, det finnes utallige muligheter til trening både innendørs i sitt eget hjem og ute i naturen, man kan til og med bli medlem avet  web-gym for en liten sum i måneden hvor man har tilgang på mange aktiviteter. Jeg er ikke noe friluftsmenneske og foretrekker å trene innendørs, derfor er jeg medlem av et treningssenter som har alt av utstyr tilgjengelig, fungerer best for meg slik :) 

  Nå er det på tide å ta fatt på siste rest av klesvask før jentene skal hentes i barnehagen og middagen skal lages, blogges! :) 

  Tusen takk ♥

  • Publisert 27.10.2013 kl.19:21. Ligger i kategorien: Blogg

  God kveld :) 

  Tusen takk for mange fine og hyggelige tilbakemeldinger på forrige innlegg, dere skal vite at jeg setter stor pris på hver eneste èn og at dere motiverer meg til å fortsette! Jeg har laget side til bloggen på facebook som jeg håper dere vil like og dele med andre, samtidig kan dere finne meg på instagram under nicket ellimaf

  Her finner du FB-siden til bloggen   
  Eldstejenta på 4 lekte fotograf for mamma her om dagen, elsker Kari Traa-klærne mine ♥


  Q: Har dere noen spesielle ønsker til hva jeg skal blogge om? :)  

  Kroppen 9 måneder etter fødsel

  • Publisert 27.10.2013 kl.13:51. Ligger i kategorien: Blogg

  God dag! 

  I dag er det 9 måneder siden jeg ble mamma for 4.gang, de månedene gikk utrolig fort og det er rart å tenke på at vesla snart runder året! Dagene er som alltid like travle, men det er jo ikke annet enn å forvente når man har så mange barn, det er slitsomt til tider men også utrolig givende.

  Ettersom dette er en blogg som omhandler min vei mot drømmekroppen tenkte jeg å dele noen bilder med dere før siste graviditet,fødsel og underveis i vektreduksjonsprosessen, det har vært en lang reise som såvidt er begynt og jeg gleder meg til å fortsette. Det gir meg mye glede, energi og ikke minst bedre selvfølelse når jeg trener og det er jo ikke noe annet enn veldig, veldig positivt! JA til mer fysisk aktivitet i hverdagen forelder eller ikke forelder! En ting er sikkert og det er at forandringene ikke kommer av seg selv, stop wishing and start doing! Jeg har ikke sittet på rumpa og ventet på et mirakel, jeg har tatt meg selv i nakken og innsett at det er jeg, ingen andre, som kan gjøre de forandringer som trengs for å nå målet mitt, det handler rett og slett bare om at viljen og ønsket er sterkt nok.   Mai 2012, før siste graviditet var et faktum


  Magen forfra, desember 2012


  Høygravid, januar 2013


  Magen etter fødsel, den brutale virklighet


  Sommer og 6 måneder etter (buksa var et uheldig klesvalg)


  25.10.2013 9 måneder etter fødsel   Super prestasjon

  • Publisert 26.10.2013 kl.20:11. Ligger i kategorien: Trening

  God kveld! 

  Nå nytes en deilig og rolig lørdagskveld etter en ganske aktiv dag. Barna koser seg med film og godteri mens jeg har muligheten til å blogge. Når man har 4 barn har man stort sett alltid noe på tapeten, men idag ble det litt ekstra noe jeg syntes var ganske kjekt. Barna sov lenger enn vanlig og vi spiste ikke frokost før rundt kl 10, det er rene luksusen for en sliten 4-barnsmor når man faktisk har tid til å sitte og nyte en kopp kaffe i steden for å styrte den på vei ut døra med en unge eller to under armen.

  Rundt kl 12 var jeg klar for en treningsøkt, denne gangen var det retest i forbindelse med bootcamp og jeg var mildt sagt litt smånervøs. Da vi kjørte testen ved oppstart i slutten av august kom jeg ut på en tid på 12:44 og hadde myee pauser underveis og siden jeg har fått høre at det ikke er mange, om enn noen i det hele tatt, som har slått sin egen tid trodde jeg ikke jeg ville være noe bedre, men jeg slo min egen tid med fantastiske 6:44!! Det er lenge siden jeg har vært så stolt av en prestasjon! Ny kroppsanalyse skal tas på mandag og jeg er spent på resultatene, ser tydelig at jeg har fått mer muskler og det er så gøy når man ser resultater etter uker med hard trening! 

  Retesten så slik ut (målet er å være raskest mulig) 

  • 25 push ups (på tær) 
  • 50 knebøy u/belastning 
  • 25 dips 
  • 50 situps 
  • 50 stående roing med 20% av egen kroppsvekt som belastning
  • 25 bicepscurl med 20 % av egen kroppsvekt som belastning  
  • 25 push ups (på tær) 


  Ferdig trent og med god samvittighet

  Det ble med den retesten i dag, jeg hadde ikke noe særlig mer å gi etter den for å si det slik, men jeg fant ut at jeg skulle gå hjem og det er snakk om 3 km og flere krappe oppoverbakker så da slang jeg baggen over skulderen og gikk hjem. Ellers har dagen bestått av opprydning i yttergangen og utendørs, er helt utrolig hvor mye dritt som samles opp i løpet av få år uavhengig av antall barn/medlemmer av husstanden! Gleder meg stort til vi endelig kan se oss ferdig med oppussing og har massevis av skapplass, da blir det storopprydning! 

   
  Q: Hva har du gjort idag? :) 

  Obligatorisk fredagskos

  • Publisert 25.10.2013 kl.21:18. Ligger i kategorien: Blogg

  Etter noen harde dager med et strengt matregime så er det godt å kunne kose seg med fredagstaco, for slanking eller ei taco er fredagsmat. To tacoskjell med masse fargerik mat, kjøtt, ost og saus gikk ned på høykant og magen føles som en oppblåst ballong as we speak. Det er faktisk rart å tenke på at jeg for et par år tilbake fikk plass til 3 hele fajitas, det skjønner jeg ikke den dag i dag, i hvert fal ikke nå som jeg blir stinn etter knappe to tacoskjell. Det verste med overspisingen for et par år siden var vel at jeg innbildte meg at det var sunt, godt jeg vet litt bedre idag.


  Snadder, obligatorisk fredagskos


  Ettersom jeg ikke fikk trent på treningssenteret idag tok jeg like så godt en økt på stuegulvet etter trilleturen mens minstejenta sov ettermiddagsluren sin. Det ble en rimelig kjapp, men effektiv økt og svetten rant godt. Øvelsene gjorde jeg etter hverandre med kort tid i mellom og gjentok så programmet 3 ganger.

  Oppvarming: 

  Tøye hofteleddsbøyere
  Squat to stand 
  Jumping jacks 

  • 10 x 3 push ups 
  • 10 x 3 utfall med vekter 
  • 20 x 3 situps på ball 
  • 8 x 3 "roll in" på ball  
  • 10 x 3 burpees 
  • 75 knebøy u/belastning (øver på teknikk)  
  • 5 minutter med rokcering m/vekter  (første gang på lenge)


  Nå er alle barna lagt for kvelden så nå skal stumpen plantes godt i sofaen og kvelden tilbringes i selskap med kjæresten og Prison Break på tv-en. Ønsker dere alle en god helg! :) 

  Trilletur i motbakker

  • Publisert 25.10.2013 kl.15:08. Ligger i kategorien: Trening

  Hei hei!

  Tidligere idag tok jeg med meg jentene mine på en lengre trilletur, det gjorde godt for både store og små. Deilig høstvær med behagelig temperatur og masse solskinn, det gjorde noe med humøret, man blir jo så rastløs av å sitte inne. Størstejenta fikk ha med seg en dukke som hun trillet i dukkevogna si så hun trippet stolt avgårde, morsomt å se på. Mellomste stod på brett på vogna mens minste lå og sov søtt, litt frisk luft slo henne fullstendig ut så hun sovnet tvert. Vi gikk godt over 1 time, riktignok i barnetempo, men sånn er det når man har med småtasser på tur, de små føttene bruker litt tid. Underveis møtte vi på en liten pus som var utrolig oppmerksomhetssyk, den fulgte etter oss et stykke og så ikke ut til å ville gå hjem igjen, jentene syntes det var stas og joda, den var jo søt, men jeg måtte jo passe på at den ikke ble påkjørt så litt stress var det, heldigvis tok den hintet til slutt og tuslet sakte hjem med halen mellom bena.

  Rolig tempo eller ei, det merkes godt at jeg har trillet 2 barn i barnevogn i flere oppoverbakker idag, deilig!Så enkelt kan det altså gjøres, kle barna, knyt skolissene og kom deg ut på en trimtur, frisk luft gir deg og barna masse utbytte og er en energiboost uten like, så hva venter du på? :)


  Ut på tur, aldri sur (:


  Make changes, not excuses

  • Publisert 25.10.2013 kl.10:31. Ligger i kategorien: Blogg

  God morgen! 

  Siden mars i år har jeg stått på for å endre livsstil og bli en sunnere versjon av meg selv, det har vært knalltøft. Jeg gikk opp 23 kilo i siste svangerskapet og var deppa og lei, det ble heller ikke mye bedre etter fødsel for ting tar jo tid,  men jeg bestemte meg for å ta meg sammen og innså at hvis jeg virkelig ønsket å forandre meg så var det bare en ting å gjøre; komme seg opp av sofaen Det har vært en lang reise og jeg har følt for å gi opp mange ganger, men jeg gir ikke opp. Jeg har klart å gå ned 25,5 kg siden fødsel (alle graviditetskiloene + litt til) og skal jammen klare å gå ned de siste også! Det er vanskelig å få tid til alt i en hektisk hverdag med 4 barn og en samboer som jobber skift, men på et eller annet vis så går det og det er jeg et bevis på. Jeg har ikke latt noe komme i veien for meg, jeg har tilpasset meg og gjort de endringer som måtte gjøres om det være seg å flytte treningsøkta til kvelden i stedet for på dagen og omvendt eller bare tatt en økt hjemme på stuegulvet. Trikset er å bestemme seg for det, hvis det er noe du virkelig ønsker så finner du tid til det.


  Den siste tiden har vært preget av sykdom for både liten og stor og jeg datt litt av lasset en liten periode og i løpet av denne perioden følte jeg meg ikke bra. Men, nå har jeg tatt meg sammen og er kanskje mer fokusert på å nå målet mitt nå som nyåret nærmer seg, så nå skal jeg ta med meg jentene mine ut på en lengre trilletur, barnepassen stenger tidligere i dag så morgenøkt rekker jeg ikke, men da tar jeg heller en god styrkeøkt på matta hjemme etter turen ;) 


  Magen min etter 5 svangerskap i løpet av 6 år


  Ønsker dere en strålende dag! :)

   

  Litt er bedre enn ingenting

  • Publisert 24.10.2013 kl.21:26. Ligger i kategorien: Blogg

  God kveld!

  Nå sitter jeg mutters alene og nyter stillheten, barna er lagt for natten og sover søtt alle sammen, ingenting er som litt egentid så den nytes til det fulle. Søsteren min har akkurat reist hjem etter å ha vært barnevakt mens jeg var på trening i kveld. Det begynte å bli en stund siden forrige treningsøkt og det merket jeg på formen, tok litt tid før kroppen kom ordentlig igang igjen. Det ble litt over 1 times trening idag, cardio- og styrke, det gjorde godt for kropp og sinn.

  Slik så programmet mitt ut i dag

  Cardio:

  • 4x4 intervall på mølla: 5 minutter oppvarming, 4 minutter løping, 3 minutter rolig jogg/rask gange gjentatt 4x. Nedtrapping 5 minutter

  Styrke:

  • Pec-dec 6-8 x 2
  • Nedtrekk 10 x 2
  • Situps på ball med vekter på magen 20 x 3
  • Sittende roing 10 x 2

  Egentlig hadde jeg tenkt til å trene lenger og fokusere litt mer på styrke, men slik ble det ikke idag. Er fornøyd med dagens innsats og tenker at litt er bedre enn ingenting, i morgen er en ny dag så da tenker jeg at jeg bruker formiddagen på en god styrkeøkt. Booker time i barnepassen til jentene og triller ned til trening, målet er å trene 3-4x pr uke så på søndag tenkte jeg å sette meg ned og lage en oversikt over hvordan  neste uke ser ut og hvor jeg skal få skviset inn trening og de dagene jeg evt ikke får trent på treningssenteret tenker jeg å trene hjemme, det er jo så mye man kan gjøre hjemme på stuegulvet! Litt er som sagt bedre enn ingenting og man kan komme langt bare man har bestemt seg for det. 


  Et stk fornøyd mamma etter dagens treningsøkt, bildet er fra Instagram/ ellimaf

  Q: Hva har du trent idag? :) 

  En ny start

  • Publisert 24.10.2013 kl.11:13. Ligger i kategorien: Blogg

  God morgen!

  Først må jeg bare få takke for alle fine tilbakemeldinger på bloggen de siste dagene, så utrolig snille og gode dere er! Det er utrolig hyggelig å høre at jeg motiverer og inspirerer dere og det motiverer meg enda mer til å fortsette kampen min mot mammakiloene og drømmekroppen, så tusen hjertlig takk :) 

   

  Kostholdet de siste ukene har slått store sprekker og det har blitt altfor mye boller og kaker samt en god del annet. I helgen var intet unntak da jeg fant ut at jeg skulle bake skoleboller etter en oppskrift jeg fant på nett, bollene ble sykt gode, så saftige og deilige at jeg får vann i munn bare av å skrive om det. Det ble både boller, godis og junk i helga ettersom vi var hos familie både her og der, da koser man seg som regel litt ekstra, men det ble i meste laget for meg og magen min.Jeg får jo litt dårlig samvittighet ovenfor meg selv når jeg sprekker, men jeg prøver også å tenke positivt og ikke grave meg lenger ned når feilen er begått. Man må bare reise seg opp og se fremover når uhellet først er ute, å ikke gi opp.


  Skoleboller og sunn (!) kakao - I did something right! 

  Godis og junk var ikke det eneste jeg fikk med meg hjem på søndagskvelden, magen slo seg totalt vrang og jeg vred meg i smerter på sofaen, magekramper og ryggvondter er ikke en god kombo, antakeligvis ble jeg smittet av noe magevirus så jeg har frem til i går levd på Pepsi Max og Coca Cola, salt chips og mariekjeks nok en gang, det eneste som gikk ned uten at magen begynte å protestere heftig i etterkant. Gikk til innkjøp av Aloe Vera-juice fra helsekosten og ble frisk på null komma niks så i går begynte jeg nok en gang på NOKA-dietten. Erstatter et par måltider om dagen i håp om å nå målet mitt før nyttår, det er jo tross alt ikke lenge til så det gjelder å stå på og være standhaftig. Har allerede begynt å tenke på nyttårsforsetter, men det kan jeg skrive om i et annet innlegg. 

  Nå skal litt husarbeid unnagjøres før jeg pakker sakene og stikker på trening, en deilig styrkeøkt etterfulgt av cardio står på planen idag, det gledes! :) 


  Kloke og sanne ord ;) 

  Q: Hva skal DU trene i dag?

  Where my story begins

  • Publisert 23.10.2013 kl.14:45. Ligger i kategorien: Blogg

  God ettermiddag! 

  For å dele reisen min mot drømmekroppen med dere er jeg nesten nødt til å starte fra begynnelsen, hvor og når jeg bestemte meg for å begi meg ut på veien mot en slankere og sunnere versjon av meg selv. So here it goes ..

   

  16 år og gravid 

  I november 2005 fant jeg ut at jeg var gravid med mitt første barn, det kom som et sjokk og jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle takle situasjonen. Det er veldig lett å sette seg inn en tenkelig situasjon før man faktisk befinner seg i den, hva utfallet vil bli osv, men når man først sitter i situasjonen så er det ikke så enkelt som først antatt. Jeg og pappaen bestemte oss for å beholde og jeg fortsatte skolen og livet som før, men med et lite liv voksende i meg. Jeg var bare 16 år og tynn som en flis, type 47 kg fordelt på 160 cm og nesten uten kvinnelige former. Vel formene og kiloene kom som lyn fra klar himmel og i løpet av svangerskapet gikk jeg opp 25 kilo. Jeg ga vel egentlig blaffen i kostholdet mens jeg gikk gravid og hadde den oppfatning at jeg spiste for to, det ble mye usunn mat i løpet av de 9 månedene jeg gikk gravid, men jeg var ung og dum og tenkte at disse kiloene kom til å forsvinne like raskt som de kom etter fødsel. Så feil kan man ta. 

  Etter fødselen gikk jeg ned 14 kilo i løpet av de første 14 dagene, deretter tok det litt lenger tid før kroppen ville gi slipp på mammakiloene. Jeg begynte å trene hos fysioterapeut 2-3x pr uke i 6 måneder etter fødsel og gikk mye turer med sønnen min, kostholdet var likevel ikke det beste og på kanten til usunt og vekta stoppet til slutt på 58 kg, 11 kilo unna startvekt. Jeg begynte å trene for fullt da sønnen min fylte 1 år og gikk ned til 56 kilo etter å ha innsett at kosten måtte endres. Målet mitt var å bli både slankere, strammere og sunnere, men brått fant jeg ut at jeg var gravid igjen, denne gangen riktignok planlagt.

  Sommeren 2005 - før graviditet 

   

  20 år og tobarnsmor 

  I januar 2009 kom mitt andre barn til verden og jeg var en utrolig stolt og lykkelig mor til en gutt og en jente. Jeg hadde i løpet av svangerskapet kombinert barn og graviditet med skole og var kanskje mer aktiv under dette svangerskapet enn det første og til tross for min avhengihet og forkjærlighet for Pepsi Max la jeg på meg et sted mellom 12-16 kilo, det var jeg fornøyd med. Etter fødsel gikk jeg ned til 60 kilo, men det ble nok litt for mye kos og cafèturer gjennom permisjonen og vekta gikk opp til 63 og der ble den stående uten at jeg helt så meg selv som lubben. 

  Men, året etter 2.fødsel, våren 2010 fant jeg ut at jeg måtte begynne å røre på meg og få bukt med mammakiloene som virket å sitte som støpt fast til kroppen min. Jeg begynte å gå turer og noen ganger slo jeg til med en kort joggetur, jeg begynte på kosttilskuddet Bio-T og gikk ned et par kilo i løpet av kort tid. Jeg fikk blod på tann og begynte å bokse utendørs, i uthuset hvor vi hadde en boksesekk hengende. I slutten av april fant jeg ut at jeg hadde blitt gravid igjen, denne gangen uplanlagt. Kroppen var i ubalanse etter ammeperiode og p-sprøyta så en ny graviditet kom som et lite sjokk på oss, men jeg tilpasset meg situasjonen og ble fort vant med tanken på et nytt barn. Formen var dårlig i begynnelsen, men etter uke 8 merket jeg at symptomene avtok og da jeg kom overt til de magiske 12 gikk det galt, det viste seg at jeg hadde hatt en MA i svangerskapets begynnelse, men kroppen hadde ikke fått dette med seg og fortsatte graviditeten. Jeg fikk piller med meg hjem fra sykehuset og hadde en vellykket med. abort hjemme. Tiden etter var grusom både psykisk og fysisk, men jeg kom meg igjennom det og etter 9 uker satt en ny spire. Jeg skulle bli 3-barnsmor! 


  Gravid med nr.3, august 2010 

   
  3.gangsgravid og fremdeles uviten 

  Man skulle tro at etter flere svangerskap og fødsler sitter man igjen med en viss kompetanse slik at man unngår å gå i samme fella som tidligere. Den gang ei. Selv om jeg var mer bevisst på kostholdet under mitt 3.svangerskap klarte jeg likevel ikke å gi helt slipp på den Pepsi Maxen, den ble min beste venn og verste fiende. Jeg var ikke særlig aktiv under svangerskapet, bekkenet verket og vi bodde kronglete til ettersom vi holdt på med totaltrennovering av huset vårt. I løpet av siste måneden av svangerskapet begynte leddene å verke, jeg hadde et tonn med  vann i kroppen og hadde store smerter som følger av det. I motsetning til mine tidligere svangerskap hvor jeg fødte 4 og 6 dager før tiden, gikk jeg denne gangen 5 dager over termin noe som resulterte i en større baby. Fødselen gikk fint og jeg var raskt ute og trillet turer med barna mine. Kosten ga jeg blaffen i, dvs jeg trodde jeg spiste normalt og variert, men jeg manglet kunnskapene om hva som var sunt og normalt. 


  Uke 34 med nr.3, februar 2011 

   

  Bootcamp, PSMF, sykdom og graviditet

  I løpet av høsten 2011 hadde jeg sett meg lei av å være smålubben og ikke minst mislike meg selv, så jeg meldte meg inn på nærmeste treningssenter og begynte å trene. I begynnelsen gikk det mye i kardio og jeg trente jevnlig, men plutselig forsvant motivasjonen og jeg kunne ha en treningspause på flere uker før jeg kom i gang igjen. I mars 2012 meldte jeg meg på bootcamp, et treningsprogram som holdes av PT og går over 6 uker hvor fokuset er å gå ned i fettprosent og samtidig øke muskelmassen, jeg gikk samtidig på PSMF-dietten etter tips fra en venninne og vekta gikk nedover. Midt i treningsprogrammet ble jeg slått ut av et heftig magevirus hvor jeg ikke klarte annet enn å ligge på sofaen og vri meg i smerter, noen annen form for mat enn marie-kjeks, ritz , farris og coca cola klarte jeg ikke og i løpet av de 3 ukene jeg var syk gikk vekta nedover. Det ble brått helt stopp på treningen, egentlig ufrivillig, men kort tid etter mageviruset fant jeg ut at jeg var blitt gravid igjen, uplanlagt nok en gang. Jeg ble deprimert og ville helst forsvinne i et sort hull i bakken, men tanken på abort klarte jeg ikke å leve med og jeg bestemte meg for å beholde. Jeg så alt jeg hadde kjempet for etter 3.fødsel forsvinne mellom fingrene mine, hvordan skulle dette gå??


  28 uker på vei med nr.4, november 2012 


  24 år og 4-barnsmor! 

  Mitt fjerde svangerskap var langt i fra planlagt og jeg ble rett og slett deppa ved tanken på en nytt svangerskap og fødsel, jeg slet med sterk fødselsangst og var ganske langt nede psykisk. Jeg trøstespiste og ga blaffen i vekta, det resulterte i en vektøktningen på 23 kilo og jeg veide brått 82 kg som høygravid. I januar i år ble jeg mor til mitt 4 barn og på tross av 9 måneders helvete så har jeg aldri vært lykkeligere! Jeg følte meg komplett da yngstejenta ble lagt i armene mine, verdens beste følelse uten tvil. 

   

  Endringen 

  6 uker etter fødsel bestemte jeg meg for at nok var nok og 11.mars begynte jeg den lange reisen mot en slankere og sunnere versjon av meg selv. Jeg satte meg mål, to delmål og et hovedmål, kuttet ned på sukker, hvete, ris, pasta og poteter samt brus og annet junk og lastet ned shape up club-appen som forøvrig er genial når man skal ned i vekt. Jeg fullammet så jeg måtte passe på at jeg ikke gikk for fort ned i vekt for det kan frigjøre miljøstoffer som kan komme over i morsmelken og det er uheldig for barnet. I tillegg til å endre kosten begynte jeg å gå turer og kastet meg på 30 days shred med Jillian Michaels som PT. Formen var elendig til å begynne med, men den kom seg sakte men sikkert samtidig som kiloene gradvis forsvant. Jeg så resultater tidlig og det ga mersmak så i mai tok jeg opp treningen på treningssenteret mitt. 1.3 x pr uke trente jeg cardio, jeg løp nesten 1 mil hver gang og kjente formen kom seg gradvis, men cardio er ikke nok alene så jeg fikk utviklet et styrkeprogram av PT tilpasset meg og mine mål og skulle da fokusere på dette med mål om å trene 3x pr uke. Jeg hadde noen uker i forveien meldt meg på en ny runde bootcamp og fikk tildelt plass her så da måtte det andre programmet vike i en periode på 9 uker. Jeg har nå fokusert på dette programmet og forsøkt å henge med til tross for hektiske hverdager, jeg skal ikke lyve å si at jeg har fulgt programmet til punkt og prikke for det har jeg ikke hatt muligheten til med syke barn og sykdom selv i denne perioden, men jeg har fått synlige resultater og kommer til å forsette med programmet en stund fremover, prøve å luke ut de mest effektive og beste øvelsene og kjøre de sammen med noen av øvelsene fra det andre programmet mitt. Kosten var jeg flink med til å begynne med, men så har den slått sprekker inni mellom og nå må jeg ta meg sammen og bli flinkere, jeg er ennå noen kilo fra hovedmålet mitt som jeg skal nå før nyttår så fremover gjelder det å fokusere og ha en viljestyrke av stål. 


  69,9 kilo vs 58 kilo 

  Q: Har du noen mål du har satt deg og hva gjør du for å holde motivasjonen oppe? 

  En annerledes mammablogg

  • Publisert 22.10.2013 kl.18:45. Ligger i kategorien: Blogg

  Hei og velkommen til en annerledes mammablogg! 

  Litt lei av rosa mammablogger som handler om nyeste interiørinnkjøp, babyoutfits og cafèbesøk? Da har du kommet til rette bloggen! 

  Jeg er en 24 år gammel 4-barnsmor som blogger om min vei mot drømmekroppen i en hektisk hverdag som småbarnsmor. 4 tette svangerskap i løpet av de siste 6 årene har naturlig nok satt preg på kroppen, både i form av vektøktning-og nedgang samtidig som kroppen ikke er fullt så stram som den en gang var, men dèt er noe jeg akter å gjøre noe med!

  Denne bloggen handler om trening, kosthold, slanking, opp- og nedturer, ja generelt om det meste som har å gjøre med en livsstilsendring og jeg håper DU vil følge meg på veien videre! 

   

  Høygravid vs 6 måneder etter 4.fødsel    

  Lillian

  25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

  workoutmom Matbloggtoppen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Designmalen er kodet og designet av KvDesign
  hits