• Kjapp update

  • Publisert 28.05.2014 kl.16:25. Ligger i kategorien: Kosthold

  Heihei


  Det har vært litt stille fra min side de siste dagene, men tenkte å komme med en kjapp oppdatering på mat-og treningsfronten. 
  Det er 4 uker siden operasjonen og jeg føler at formen begynner å komme seg tilbake til normalen, jeg gjenopptok treningen forrige uke og har trent jevnlig siden, da kun cardio. Siste økt var på mandag hvor jeg gikk 1 time på mølla i rask gange og for det meste kun i oppoverbakker, merket det på pulsen ja! Jeg dør nesten etter å komme igang med styrketreningen igjen, savner å virkelig yte max på trening, men det er kun 1,5 uke igjen så jeg får bare bite tennene sammen.

  Siden sommeren nærmer seg med stormskritt har jeg tatt meg kraftig sammen på kostholdsfronten og jeg jobber beintøft med meg selv for å komme dit jeg vil. Som jeg nevnte i et tidligere innlegg testet jeg jo ut dette med kosthold ift midjemål, hvor lite som skal til før man faktisk ser og merker forskjellen - vel jeg har foreløpig gått fra 78 cm til 72 cm rundt magen, målt 1 cm over navlen som man skal gjøre når man måler midjen. Jeg er utrolig imponert over forskjellen, tenk så mye mat kan påvirke kroppen over en kortere periode?! Det går for det meste forsatt i glutenfri mat for min del og humøret er på topp. Nå for tiden tester jeg ut oppskrifter fra boken til Kristine Weber og det anbefales! Ellers tester jeg ut litt av hvert, egentlig er det jo kun fantasien som setter begrensninger. 
   

  Jeg er forøvrig mye flinkere til å oppdatere Instagram-kontoen min, følg meg gjerne der for tips og inspirasjon : ellimaf 

  Glutenfri festkake

  • Publisert 22.05.2014 kl.00:27. Ligger i kategorien: Oppskrifter

  Til årets 17.mai-feiring valgte jeg å bake en glutenfri festkake som også jeg kunne nyte med god samvittighet. Oppskriften på denne kaken fant jeg på klikk og fant fort ut at denne måtte jeg bare teste ut. Jeg elsker å bake og teste ut ferdighetene mine og det gjør meg slettes ingenting å stå på kjøkkenet en dag eller to. Denne kaken er som nevnt fri for gluten og det er minimalt med sukker, den er utrolig saftig og minner litt om Oreokake i konsistensen, men med smak av appelsin og sjokolade noe som er en av mine absolutte favoritter. Enjoy!  OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRI FESTKAKE - MOKKAKAKE


  ♥ 400 g appelsinmarmelade

  ♥ 200 g revet gulrot

  ♥ 100 g olje

  ♥ 150 g lys glutenfri melblanding

  ♥ 2 ts bakepulver

  ♥ 1 ts vaniljesukker

  ♥ 50 g kakao

  Forvarm ovnen på 180 grader

  Bland tørrvarene godt sammen i en bolle

  Kjør appelsinmarmelade, gulrot og olje  i blender til tykk krem

  Bland tørrvarene godt sammen i en bolle

  Hell appelsingulrotkremen over melblandingen og rør forsiktig inn for å miste minst mulig luft

  Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er klar. Det skal ikke sitte igjen deigrester på pinnen, jeg måtte selv steke kaken i 10 minutter ekstra.

   

  KRYDRET KAKESTRØ

  ♥ 50 g glutenfri havregryn

  ♥ 30 g sukker

  ♥ 20 g mykt eller smeltet kokosfett (varmet selv kokossmør ca 20 sekunder i micro)

  ♥ 1/2 ts  kardemomme


  ♥ 1/2 ts kanel


  Forvarm stekeovnen på 220 grader

  Bland alle ingrediensene i en bolle

  Legg bakepapir i en langpanne og spre massen utover

  Stekes i 10 minutter til sukkeret har smeltet og blitt gyllent, er det for lyst steker du massen et par minutter ekstra mens du følger med så det ikke svir seg

  Avkjøl og løsne kakestrøet fra langpannen

  Knus i mindre biter med fingrene


  MOKKAKREM

  ♥ 250 g melkefri margarin evt vanlig margarin om du tåler melk

  ♥ 250 g melis

  ♥ 200 g maisstivelse= 200 g sterk kaffe blandes med 25 g maizenna som varmes til kokepunktet, røres kontinuerlig - avkjøles


  Rør smør luftig med melis

  Rør inn kald maisstivelse litt etter litt til det blir en luftig og myk krem


  SJOKOLADEGANACHE

  ♥ 200 g 70% mørk sjokolade u/melk evt m/melk om du tåler laktose

  ♥ 200 g kokosmelk

  Varm kokosmelken i en liten kjele til kokepunktet

  Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen til den er smeltet

  Ha blandingen i en bolle og avkjøl

  Visp opp sjokoladen med hånholdt miksmaster til den blir såpass tykk at den ikke renner, men kan spres utover med slikkepott


  MONTERING AV KAKEN

  Del kaken i 3 lag (jeg delte kaken i 2)

  Legg det tykkeste laget på et kakefat

  Ha springformen kaken ble stekt i rundt kaken

  Strø kakestrø over kaken

  Spre sjokoladeganachen over kaken

  Legg det andre kakelaget over

  Smør 1/3 av mokkakrem over kakebunnen

  Legg den siste kakebunnen på toppen

  Smør et tynt lag med mokkakrem over hele kaken

  Ha resten av mokkakremen i en sprøytepose og lag dekorative mønster på kaken, selv lagde jeg små roser i utkanten av kaken og inn mot midten

  Ha resten av kakestrøet i midten av kaken
  Oppskriften er hentet fra klikk.no her

  Dagens outfit og cardio

  Hei kjære lesere!

  Jeg håper dere hadde en flott 17.mai og en deilig helg, det hadde definitivt vi. Jeg bakte glutenfri festkake for første gang, helt sinnsykt god på smak! Sunt og godt. Tenkte å dele oppskriften her på bloggen, men må få lastet opp bildene fra helgen først.

  Igår var det 3 uker siden inngrepet og nettopp denne dagen hadde jeg sett frem til lenge. Jeg har vært så rastløs de siste ukene fordi jeg har hatt fullstendig treningsforbud, en helt grei følelse å få lov til å kjenne på etter mange år som sofasliter, men i går skulle jeg endelig få lov til å gjenoppta treningen. Jeg gledet meg som et barn på julaften og lurte på om kroppen ville godta overgangen. I og med at jeg ikke får lov til å løfte tungt på enda et par uker så ble det med litt cardio, helt greit for min del. Jeg syklet i ca 30 minutter, lav intensitet og svetten haglet som bare det! Tror nok kroppen fikk litt "sjokk" etter noen ukers pause. Den restituerer seg fremdeles etter inngrepet så det tar vel litt tid før formen er på "topp" igjen.

  Jeg dristet meg til å prøve meg på en bitteliten beinøkt og det gikk for såvidt greit. Kjørte på med lårcurl og utfall med veldig lite vekter, ellers tok jeg det piano. Koste meg, fikk tid for meg selv og koblet helt av. Kan bare beskrives med ett ord; D E I L I G !

   


  Dagens outfit: topp fra Bikbok, bukse fra Vero moda

  Outfit: 17.mai-antrekk i pasteller

  Jeg er ikke noe særlig tradisjonell når det kommer til 17.mai-antrekket og går bestandig i kjole og høye heler. Jeg har aldri eid en bunad, faktisk aldri prøvd en, og kommer nok aldri til å eie en heller. Ikke fordi jeg synes at bunad er stygt, for det gjør jeg ikke, det finnes mange flotte bunader, men jeg er bare ikke typen til å gå i en. 

  I år falt valget på denne nydeligheten fra Elise Ryan, denne kjolen ble utsolgt tvert og jeg ventet i evigheter før jeg fikk tak i en. Kjøpte faktisk 2 kjoler, en i str 36 og en i str 38 for å være helt sikker på at jeg fikk en kjole som passet. Begge passer, men nå som jeg har operert brystene så sitter nok str 38 litt penere på enn 36, men jeg fortviler ikke - jeg har 3 døtre som antakelig mer enn gjerne tar over den ene kjolen når den tid kommer. 

   

  Kjole fra Elise Ryan (nelly.com), sko fra Sugarfree shoes (bubbleroom.no) 


  Q: HVA SYNES DU OM ANTREKKET? 
  Q: SKAL DU GÅ I BUNAD ELLER KJOLE I MORGEN? 

  Slik gikk jeg ned 30 kg - med oppskrifter

  • Publisert 15.05.2014 kl.21:52. Ligger i kategorien: Kosthold

  Ved flere anledninger har jeg blitt spurt om hva slags mat jeg spiser, hvilken diett jeg går på, oppskrifter, treningsprogram ol. Jeg gikk ned 30 kilo (inklusiv babykilo) på ett år, det har vært en lang vei å gå og det har vært beintøft. Jeg var ikke den største jenta i utgangspunktet og det har tatt sin tid, men jeg har sakte men sikkert klart å ta av mye likevel og jeg er ekstremt stolt av meg selv som har klart å prestere, for jeg hadde helt ærlig ikke regnet med at jeg ville klare alt jeg har klart da jeg startet denne prosessen ifjor. Back to the case, idag tenkte jeg å dele "oppskriften" min, hvordan jeg klarte å ta av meg så mange kilo uten å gå noe særlig på spesielle dietter som NOKA, Herbalife ol. 

  LIFESUM

  Da jeg begynte slankeprosessen ifjor lastet jeg ned Shapeup-club appen som nå går under navnet Lifesum. Dette er en app hvor du kan loggføre måltider og treningsøkter, du kan registrere hva du veier, hvor høy du er, midjemål ol samt delmål og hovedmål. Det er en haug med matvarer som er lagt inn i forskjellige kategorier og som forteller næringsinnhold og finner du ikke det du leter etter kan du scanne strekkodene på produktene og legge de inn selv, veldig kjekt. Ut ifra utgangspunktet ditt og delmål/hovedmål regner appen ut ditt daglige kcalinntak dvs. det du skal ligge på for å gå ned i vekt. Jeg hadde god erfaring med appen og var en flittig bruker lenge, bør absolutt prøves. Du finner den både for Iphone og android.

  NOKA-DIETTEN 

  I mai ifjor samarbeidet jeg en kort periode med NOKA-dietten hvor jeg fikk teste ut flere produkter, jeg var veldig fornøyd og gikk på denne dietten i  2 måneders tid. I løpet av denne perioden gikk jeg ned ytterligere 5-6 kg, men jeg ble voldsomt plaget av halsbrann noe som skapte ubehag i halsen. Legeundersøkelse hos halsspesialist påviste overproduksjon av magesyre og et betent og hovent spiserør, jeg skjønte til og begynne med ikke hva det kom av, men etter å ha testet ut flere matvarer/drikker ol fant jeg ut at disse plagene oppstod/blusset opp ved inntak av NOKA-produkter, jeg valgte dermed å kutte ut disse produktene.  Men jeg kan jo ikke si meg noe annet enn fornøyd med vekttapet, så tommel opp for det.

  Et normalt kosthold 

  Etter NOKA-dietten fortsatte jeg å loggføre maten jeg spiste samt fysisk aktivitet og åt stort sett normalt. Holdt meg unna sukker, ris, pasta, poteter og hvetemel. Erstattet brød med knekkebrød og havregrynsgrøt, testet ut flere lavkarbo-oppskrifter og forholdt meg til tallerkenmetoden (1/3 kjøtt, 1/3 grønt og 1/3 ris, pasta eller potet som ble erstattet med andre alternativer som blomkålmos). Jeg begynte på bootcamp og fikk beskjed om å spise mer noe jeg også begynte med selvsagt i kombinasjon med hard fysisk aktivitet,  resultatet var at fettprosenten gikk ned og jeg bygde muskler. Jeg gikk ned ytterligere 4 kg og var veldig fornøyd med å endelig nå 2.delmål.


  Glutenfritt 

  Etter juleferien begynte jeg på et 12-ukers kostholds-og treningsprogram skreddersydd meg og mine behov. Denne innebar glutenfri kost, jeg var skeptisk til og begynne med, men merket hvor raskt kroppen bedret seg og hvor fort jeg gikk ned i vekt. Magen sluttet å være oppblåst og jeg hadde mye mer energi i hverdagen. Spiste mer proteiner og grønt og bygde en del muskler, resultatet var at fettprosenten stupte fra 22,7% til 18% på få uker - ekstremt morsomt og ikke minst spennende å se kroppen endre seg på så kort tid. Har ikke vært like flink etter påsken, men jeg har jo dietten og kommer til å kjøre denne nå mot sommeren. Jeg går aldri over til glutenholdig kost igjen, aldri. 

   

  En typisk frokost for meg kan se slik ut

  -  Knekkebrød med kjøttpålegg, makrell i tomat med rødløk/agurk, skummet melk og kaffe 

  - Omelett, kokt eller stekt egg, skummet melk og kaffe 

  -  Havregrynsgrøt , skummet melk og kaffe 

   

  En typisk lunsj for meg kan se slik ut 

  - Omelett og salat samt vann, evt 1 kopp grønn te eller kaffe 

  - Salat med valgt tilbehør samt vann og kaffe 

  -  Knekkbrød evt. brødskiver med sunt og magert pålegg 

   

  En typisk middag 

  - Kylling, salat og søtpotet samt vann evt. Pepsi Max eller Farris 

  -  Kjøttmiddag som spagetti, lasagne med speltlomper, taco på fredager 

  -  Wok med kylling eller svin 

   

  Kveldsmat 

  - Ciabatta/ brødskiver med kokt egg 

  - 2 eller 3 knekkebrød med sunt og magert pålegg 

  - Cottage cheese med lett syltetøy eller Waldens pancakesyrup
  Dette er ikke oppskrifter fra mitt kostholdsprogram, dette er mat jeg spiser daglig med inspirasjon fra bøker, fitnessbloggen og instagramsider 

  Jeg er ikke noen tilhenger av å spise lite og ofte, det er i mine øyne bare tull og vås. Vi er alle bygd forskjellig og dersom du spiser 3-4 måltider pr dag så fortsetter du med det, men bytter heller ut matvarene med sunnere alternativer og spiser mindre porsjoner (gjelder middag, stopp når du føler deg mett). Det er helt greit å ha små mellommåltider. Jeg personlig har alltid spist 3-4 måltider ila dagen og kommer aldri til å gjøre om på det, det er slik kroppen min fungerer og det er jeg fornøyd med. 

   

  TRENINGEN 

  Det er ingen hemmelighet. For å gå ned i vekt må du ut og røre på deg. Ingenting kommer gratis og i hvert fall ikke drømmekroppen, den må jobbes for! Jeg begynte å trene på mitt eget stuegulv etter siste fødsel og gjenopptok treningen på mitt lokale treningssenter et par måneder etter. Jeg gikk mye turer og når jeg skulle til trening hadde jeg med meg minstejenta som da var baby, hun var i barnepassen og det har gått fint fra dag èn, vi gikk til og fra trening totalt 6 km 3-4x i uka.

  Jeg, i likhet med veldig mange andre jenter, trente mye cardio. Jeg eide omtrent mølla og løp gjerne 7-12 km pr økt 3-4 x i uka. Jeg gikk selvsagt ned i vekt, men kroppen ble ikke noe særlig strammere. Målet mitt var å få bukt med fettet før jeg gikk over til styrketrening slik at jeg kunne bygge muskler, men jeg endret mening og fikk laget et styrkeprogram som jeg fulgte et par, tre uker inntil jeg begynte på et 9-ukers bootcamp-opplegg. Dette programmet var en god kombinasjon av hard cardio og styrke, jeg smalt til med en 4-splitt og tok meg vann over hodet, men jeg gjennomførte og fikk resultater. 

  Etter jula begynte jeg som nevnt ovenfor på et ganske tøft treningsprogram og i kombinasjon med et strengt kosthold som ikke hadde rom for utskeielser (jeg skeiet ut flere ganger likevel) gikk jeg ned ytterligere 5 kilo og ligger nå der jeg vil ligge, vektmessig.

  Jeg har lært sinnsykt mye og interessen for styrketrening ekspanderte noe som har gjort at jeg fra og med sommeren kommer til å jobbe hardt mot en eventuell fitnessdebut. Jeg har snakket med PT og kommer til å ha noen timer med vedkommende for å kvalitetssikre treningen min, rett og slett skjerpe teknikken min i forskjellige øvelser, jeg vil også få et program som et målrettet mot Bikini fitness-drømmen min og jeg ser virkelig frem til å begynne. 

   


  Dette ble lengre enn planlagt, men i stedet for å dele nøyaktig hva jeg spiser til hvert måltid og nøyaktig hva jeg trener og hvor ofte jeg trener så synes jeg det er viktig å få frem at forandringer tar tid. Det er snakk om en ganske stor omveltning i livet ditt, nemlig en helt ny livsstil. Vi er jo alle forskjellig og jeg vil påpeke at hva jeg spiser og hva jeg trener fungerer for meg, det er ikke dermed sagt det vil fungere for deg eller Ola Nordmann i gata. Jeg ser en stor og ganske lei tendens til bloggere som tipser om både det ene og det andre uten å helt ha fattet dette, vi er tross alt bygd forskjellig. Det er supert å dele oppskrifter, men jeg personlig vil ikke dele nøyaktig hvor mye jeg spiser av det ene eller det andre for jeg kan jo ikke love at det vil hjelpe akkurat deg, det er tross alt ikke snakk om noen mirakelkur, men en livsstilsendring

  Familieliv og trening - et innlegg rettet mot småbarnsforeldre

  Det er mange som har etterlyst et innlegg hvor jeg går nærmere inn på hvordan jeg kombinerer trening med familielivet. Jeg kunne sikkert ha skrevet en eviglang liste med tips og råd i dette innlegget, men det gidder jeg ikke, i stedet tenkte jeg rett og slett å være brutalt ærlig.
   

  Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg har tid til å trene når jeg har 4 barn og en samboer som jobber 3-skift. Svaret er såre enkelt, det er fordi jeg V I L. Jeg har alltid satt andres behov for mine egne, noe de aller fleste mødre vil kjenne seg igjen i, barna kommer først, alltid. Mens andre på min alder var ute og festet satt jeg hjemme og bysset barn i søvn og tok igjen husarbeid. Jeg var og er sjeldent ute og fester, ei heller er jeg flink til å passe på å få litt tid for meg selv, tid til å hente meg inn etter lange dager med sutring, masing, klaging, krangling, husarbeid, lekser osv. Jeg følte jeg aldri hadde nok energi til å komme meg igjenno alle dagens gjøremål, i tillegg mislikte jeg det jeg så i speilet. Jeg følte meg som en stranda hvalross etter siste fødsel, alt disset og jeg var rett og slett ikke lykkelig. Jeg innså jo raskt at jeg måtte gjøre noe med livsstilen min, både på kostholds-og aktivitetsfronten. Så hva gjorde jeg? Jeg tok grep.

  Jeg startet å trene hjemme på stuegulvet mitt, foran tv'n med Jillian Michaels som personlig trener, jeg ble en flittig bruker av Lifesum (tidligere shape up club-appen) og loggførte måltidene mine. Etterhvert gjenopptok jeg treningen på mitt lokale treningssenter og begynte å trene 3-4 x i uka, noe jeg fortsatt gjør. Jeg har jo egentlig aldri tid til å trene, det er alltid noe som kunne vært gjort de timene jeg er borte, men jeg tar meg tid. Når jeg trener koser jeg meg ekstremt mye, jeg får være meg selv fullt og helt, jeg er ikke mamma på trening jeg er Lillian. Jeg slapper av og tar den tiden jeg trenger, jeg får tid til å innhente meg og ser på treningen som "et pust i bakken", det er rett og slett blitt helt nødvendig for meg. Gjennom treningen får jeg utløp for frustrasjon, aggresjon, glede, sinne, sorger og jeg får mer overskudd og energi i utbytte, en vinn-vinn-situasjon.

  Dørstokkmila er lang, det er kjent for de fleste, men for å komme dit du vil så du ta grep om livet ditt. Det er DU som er løsningen, hvor langt er du villig til å strekke deg for å nå målene dine? Jeg var villig til å flytte fjell og da måtte jeg ut av komfortsonen min som en lang periode var i sofaen, under pleddet, foran tv'n, med sjokoladen i fanget. Å skape unnskyldninger er vi mennesker eksperter på, men det finnes faktisk ingen unnskyldning for ikke å være fysisk aktiv. Du trenger ikke medlemskap på et fancy gym, du må ikke ha de dyreste nikeskoene eller 2XU-tights for å komme igang, du kan fortsatt starte prosessen IDAG selv om du åt den sjokoladen til lunsj, det viktigste er at du VIL! Motivasjon og viljestyrke er det som skal til, uansett hvordan man vrir og vender på det. Så hvor langt er du villig til å strekke deg? 

   

  Noen fordeler med fysisk aktivitet i hverdagen 

  • Mer energi og overskudd, blir nesten som uttrykket "sex avler sex" - jo mer fysisk aktivitet i hverdagen desto mer overskudd 
  • Bedre selvfølelse 
  • Bedre humør 
  • Takler stress bedre 
  • Bedre sexliv 

  Du er hva du spiser - hva er du?

  • Publisert 09.05.2014 kl.15:29. Ligger i kategorien: debatt

  Du har sikkert hørt uttrykket før du også, "du er hva du spiser", men jeg har ofte lurt på om det er noe i det. Det er jo ikke alle som blir store og kraftige av å spise usunn mat, noen har meget høy forbrenning og eter alt de kommer over uten å legge på seg ett gram og det er ganske utrolig. Jeg var slik før, åt skikkelig mye "søppelmat" (egentlig et stygt kallenavn på mat da det finnes millioner av mennesker som sulter daglig og ikke min favorittbetegnelse, men det er norsk for junkfood) og jeg la ikke på meg noe som helst, frem til jeg fikk barn og ble litt eldre. Jeg har egentlig hatt et litt forvrengt syn på hva som er sunt og hva som er usunt og det er først nå det siste året at jeg har endret syn på saken. Blir man virkelig til det man spiser? 

  Jeg har gjort et lite eksperiment den siste uken for å se hva kostholdet  faktisk gjør med kroppen over en kort periode. Jeg fikk en liten oppvekker etter påsken, for gjennom hele høytiden ble det litt for mye av det gode og jeg klarte ikke å legge vekk godteriet helt etter påsken. Jeg gikk ikke opp i vekt, men midjemålet fortalte noe annet og det var først nå etter operasjonen at jeg følte at nå måtte jeg ta meg sammen. Så jeg droppet godteriet, ferdigfabrikata og gikk helt over til glutenfritt igjen, erstattet raske karbohydrater med proteiner i form av mye egg og kjøtt, drakk mye vann, kaffe og grønn te. Resultatet var enormt på få dager. I løpet av 1 uke har jeg mistet flere cm rundt magen og formen er mye bedre, jeg er ikke en lat, trøtt og sliten sofagris og det kribler i hele kroppen etter å gjenoppta treningen. 

  Midjemål mandag  05.05.14: 78 cm 
  Midjemål fredag 09.05.14: 74 cm  

  Før noen påpeker at det umulig kan være fett; ja, det er nok mye vann som har vært årsaken til at midjen har krympet, men helt klart noe fett også. Når jeg erstattet Pepsi Max med vann og grønn te begynte et evig maraton fra sofaen til toalettet og jeg svettet som en gris i hele går. En god kombo mellom vann og fett har nok forsvunnet fra min midje den siste uken kun ved å ta et grep om kosten. Jeg er ikke store jenta og har en lav fettprosent, jeg har ikke tenkt til å gå noe særlig ned i vekt, men jeg ønsker meg en mer definert midje og da må man rett og slett kutte ned på de raske karbohydratene. Sommeren er like rundt hjørnet og da er det kjekt å vite at det er de små tingene som utgjør den store forskjellen, på sikt.   Det er totaltbildet av hva vi putter i oss som forteller hvem vi er, jeg er av den oppfatning at det ikke finnes usunn mat bare usunne mengder, så hvis du får dårlig samvittighet over å ha spist en burger på mækkern en gang hver tredje måned kan du slappe helt av, vi er tross alt mennesker og vi skal kunne nyte god mat og drikke, vi må bare passe oss for at at det ikke blir for ofte. 


  Q: TROR DU DET LIGGER NOE I UTTRYKKET "DU ER HVA DU SPISER"? 

  Komplimenter og en evig frykt for å virke selvopptatt

  • Publisert 06.05.2014 kl.21:21. Ligger i kategorien: Hverdags

  Har du noen gang opplevd å bli litt flau og målløs når du får et kompliment for noe du har gjort eller hvordan du ser ut? Eller er du kanskje av den mer selvsikre typen som tar komplimenter som en selvfølge? Hvordan blir man god på å motta ros fra andre? 

  Selv faller jeg nok innunder den kategorien som blir pinlig berørt, begynner å rødme og blir fullstendig tom for ord når jeg mottar komplimenter fra andre og jeg er bestandig livredd for å bli oppfattet som utakknemlig eller høy på meg selv. Sannheten er at jeg innerst inne er en usikker person, usikker på meg selv, mitt ytre og min personlighet. Jeg var et mobbeoffer på ungdomsskolen, ble kalt stygg og det som verre var daglig over en periode og det er noe som henger igjen idag dessverre. Jeg suger rett og slett på å motta ros og komplimenter fra medmennesker og det er ikke noe gøy. 

  Senest idag fikk jeg et flott kompliment fra en dame som fortalte meg at hun ikke ville ha trodd at jeg hadde født 4 barn, faktisk ville hun ikke ha trodd jeg hadde født et eneste ett om det ikke var for at jeg hadde fortalt det i forkant. Noe liknende skjedde for 1 måneds tid siden, jeg snakket med en mann og fikk mye ros for å ha gått så mye ned i vekt i løpet av året, for at jeg fortsatte å trene x antall ganger pr uke og at han aldri ville ha trodd at jeg var mor til så mange. Det var et litt kleint øyeblikk for med en gang noen begynner å rose meg for noe så føler jeg usikkerheten bre seg i kroppen og jeg blir raskt til den usikre tenåringsjenta som ble mobbet hver dag, men jeg klistrer på meg et smil og takker for det mens usikkerheten dirrer i halsen. 

  Jeg kjenner flere som tar komplimenter og ros som den reneste selvfølge og som krever skryt fra andre hver eneste dag eller ved hver eneste anledning for å føle seg bedre, til gjengjeld har ikke disse personene evnen til å rose andre eller se andres behov og jeg tenker i det stille at disse personene er selvopptatte mennesker. Jeg tar ikke komplimenter som noen selvfølge og jeg verdsetter hvert eneste kompliment, men jeg er ikke så flink til å formidle det på den måten jeg vil. Derfor vil jeg takke hver og en som har lagt igjen hyggelige kommentarer på bloggen, på facebook og på instagram; TUSEN TAKK♡ Jeg blir så glad når jeg får positive tilbakemeldinger fra dere og jeg blir rørt over de fine ordene som blir skrevet til meg, det betyr så uendelig mye for meg å vite at jeg kan være med å inspirere andre der ute. De gode ordene har gitt meg motivasjon til å fortsette på dager jeg ønsket å gi opp og de har surret i bakhodet når jeg har mottatt spydigheter fra venner og bekjente som har tvilt på meg underveis, så tusen, tusen takk 


  FØR og NÅ; tusen takk til dere som har motivert meg underveis jeg hadde ikke klart det uten dere 


   Q: ER DU FLINK TIL Å ROSE ANDRE? 
   Q: HVORDAN TAKLER DU KOMPLIMENTER?  

   

  Før og etter

  • Publisert 04.05.2014 kl.21:14. Ligger i kategorien: Hverdags

  God kveld i stugo ♡ håper dere alle har hatt en flott helg og er klare for en ny uke? :) 

  Jeg har faktisk ikke gjort så mye denne helgen, forståelig nok. Jeg er i fin form, men er litt sliten og kjenner kroppen har behov for restitusjon og hvile. Som følger av en uke sofasliting er jeg ekstremt rastløs og vil egentlig bare ned på trening, men helsa kommer først så jeg nå bare smøre meg med tålmodighet. Jeg har treningsforbud i minst to uker til, da kan jeg sånn smått gjenoppta treningen, dog ikke noe hardkjøring før om 5 uker. Det blir noen laaange uker for meg, men det skal nok gå på et vis. Jeg får se på denne perioden som "treningsfri" og lade opp batteriene til sommeren. Begynner sånn smått og gå noen korte turer til uka tenker jeg, blir godt å gjøre noe annet enn å sitte med ræva i sofaen hele dagen, får fnatt av det! 

  Jeg nevnte det sikkert i tidligere innlegg, at jeg vurderer å legge ut før og etterbilder i forbindelse med operasjonen, hvis det er ønsker om det. Jeg satte sammen en bildecollage her før helgen som jeg delte på termingruppen min og fikk kun positiv respons, følte meg superduper tøff som turte! Det er litt av en forskjell og jeg er så glad for at jeg fikk gjennomført inngrepet og da særlig før sommeren, jeg føler meg strålende! 😊

  Jeg jobber forøvrig med innlegg om tips til trening for foreldre med flere enn to barn, tar mer enn gjerne imot flere innspill til innlegg. Ting tar tid med 4 små i huset, men innlegget kommer snart ;) 

  Teamwork, intimservietter og brystene 4 dager etter operasjon

  • Publisert 02.05.2014 kl.16:01. Ligger i kategorien: Hverdags

  Hei og hopp! 

  Tusen takk for alle koselig tilbakemeldinger på  forrige innlegg om min brystoperasjon, dere er gode :) Jeg setter pris på hver og en kommentar, det skal dere vite. 

  Idag var endelig dagen, jeg fikk lov til å dusje! Herlighet hvor lite ren og ikke minst ekkel man føler seg uten å få vaske hår og kropp på 4 dager altså, takk gud for intimservietter og vann! Jeg har gått med flettet hår helt siden tirsdag for ikke å måtte se på det ekle, fete håret, og det var kjempedeilig å ta den ut og kunne riste skikkelig på håret. 

  Jeg så med gru frem til denne dagen, jeg var jo spent på om jeg kom til å klare det. Heldigvis fikk jeg god hjelp fra samboeren min som vasket håret mitt og hjalp meg med å tørke det etterpå, følte meg ikke særlig smart, men det er jo i de tunge og vonde stundene det er ekstra godt å få støtte fra sin partner. Det tok sin tid å få vasket hår og kropp og vi brukte nok bort imot 1 time på å dusje og tørke, men det er slik det er nå. Jeg får ikke lov til å løfte noe særlig, ikke strekke meg og så må jeg passe meg for brå bevegelser sistnevnte fikk jeg smake litt på igår da jeg skulle ta noe på gulvet, auch. 

  Selv om jeg grudde meg til dusjingen så må jeg jo få si at jeg gledet meg fryktelig til å få tatt en skikkelig titt på brystene. Det er 4 dager siden inngrepet og jeg er ikke så hoven lenger, litt øm er jeg og særlig på venstre side, men det går bra. Ingen rødhet eller tegn til infeksjon. Jeg var såå spent når jeg tok av undertøyet, følte meg som et barn på julaften! Og jeg ble sååå GLAD!! De ser fantastiske ut, naturlig og passer godt til min kropp. Arrene er jeg ikke så bekymret for, jeg håper jo at jeg er like heldig med disse arrene som med KS-arret jeg har på magen, det er nemlig knapt synlig, uansett tar jeg det som det kommer.  Jeg er bare lykkelig over at resultatet ble så bra og at jeg nå kan gå sommeren imøte med verdens største glis! I år skal jeg virkelig kose meg med ungene på stranda, det er det ingen verdens tvil om. 


  Ligger forøvrig på blogglista idag, moro (: 

  Nye pupper, ny selvtillit

  Heihei!

  Tenkte jeg skulle oppdatere bloggen og fortelle hvorfor det har vært litt stille fra meg de siste dagene. Akkurat nå ligger jeg rett ut på sofaen, har forbud mot å røre for mye på meg den neste uka, føler meg litt mørbanket og øm idag etter mandagens operasjon. Jeg skrev jo et innlegg tidligere om brystopererte mødre nettopp fordi jeg selv skulle under kniven, og mandag var dagen.

  Jeg valgte å operere meg på Fornebuklinikken på Lysaker, rett utenfor Oslo og er kjempefornøyd så langt. God oppfølging, hyggelig og proffe ansatte, lett å finne fram osv - tommel opp! Jeg har tidligere avtalt konsultasjon med både Teres Colosseum og Teres Nobel og avlyst begge, men det er jeg glad for idag for jeg er 100% sikker på at jeg valgte rett klinikk. Jeg hadde konsultasjon i slutten av mars og var selvsagt kjempespent og litt nervøs. Jeg fikk svar på alt jeg lurte på, fikk se på protesene og ble enige om størrelsen på implantatene. Grunnen til at jeg valgte å fikse på brystene mine var slappe og tomme bryst etter x antall graviditeter, ammeperioder og vektnedgang. Allerede som 17-åringen begynte brystene å henge og jeg har slitt med ekstreme kroppskomplekser som følger av det siden. Det er ikke kult å ha bryster som en 90 år gammel dame når man er 25, brystene er jo noe av det mest feminine ved oss kvinner og man vil jo gjerne føle seg vel i egen kropp noe jeg ikke gjorde. 

  Jeg hadde egentlig fått dato til operasjon 9.mai, men siden jeg også valgte å stå på venteliste i tilfelle noen avbestilte sin time var jo sjansene tilstede for at operasjonsdagen kunne bli flyttet. Torsdag forrige uke ringte klinikken og fortalte at de hadde fått en avbestilling førstkommende mandag, altså 28.april som jeg kunne ta om jeg ønsket å operere tidligere. Jeg var litt usikker og nervøs, men valgte å gripe sjansen og fikk oppmøtetid kl 13 mandag 28.4. 

   

  Operasjonsdagen kom og jeg hadde nerver til tusen. Jeg har operert tidligere, men jeg har ikke hatt narkose tidligere og det var det tankene mine kvernet rundt, hvor fort kom jeg til å sovne, kom jeg til å føle noe, hvordan ville det bli når jeg våknet osv. Jeg ble tatt godt imot og fikk tipptopp behandling, alle hadde forståelse for nervene mine og tok godt vare på meg. Jeg fikk møte kirurgen og brystene ble tegnet og gjort klar for operasjon. Fikk tildelt seng og lå og slappet av før jeg ble vist inn på operasjonssalen, der ble jeg møtt av en hyggelig sykepleier og en anestesisykepleier, jeg ble veid og vasket og før jeg visste ordet av det våknet jeg og det hele var over. Inngrepet gikk bra og jeg var i fin form, brukte ca 1 times tid på å våkne skikkelig og fikk noe å spise før jeg fikk på meg klær og ble hentet. Hjemreisen gikk også bra, var litt sløv av narkosen og medisinene, men følte meg i fin form. Sov urolig den første natten som følge av all medisinen, men det fikk gå. Har tatt livet med ro og passet på å ikke overanstrenge meg. Har hatt svært lite smerter (bank-i-bordet) og klart meg uten noe særlig smertestillende, akkurat dette overrasket meg litt for jeg var forberedt på mye smerter og hadde også blitt advart, nei regelrett skremt med smerter fra helvete for jeg ville jo ha sååå vondt og jeg ville nok bli helt invalid særlig også fordi jeg skulle legge silikon under brystmusklene. Jeg er heldigvis meget oppegående og klarer meg mye på egen hånd, passer selvsagt på å ikke løfte tungt ol. og får hjelp av samboer og mor til stelle av barn, husarbeid mm. 

  Jeg kommer til å dele mer om min opplevelse når jeg er i litt bedre form, jeg er sliten og trøtt etter 3 dager med lite søvn så har behov for å slappe mye av nå. Har tatt før-og etterbilder også som jeg vurderer å dele her på bloggen, jeg synes det er positivt å kunne dele mine erfaringer med andre kvinner som vurderer samme inngrep som meg, brystløft m/innlegg. Jeg er i hvert fall veldig, veldig fornøyd og ikke minst lykkelig, ord kan ikke beskrive hvor mye denne operasjonen har betydd for meg og min selvtillit, jeg føler meg rett og slett som et nytt menneske. En ny kvinne. 

   
  Brystene idag, fortsatt hovne og ømme, det er forøvrig ikke uvanlig at brystene
  ser forskjellig ut ift størrelse som følger av hovenhet etter inngrepet, men det går seg til   

   

  Lillian

  25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

  workoutmom Matbloggtoppen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Designmalen er kodet og designet av KvDesign
  hits