• Gode vaner

  • Publisert 29.01.2014 kl.21:30. Ligger i kategorien: Trening

  Heihei! 

  Det har vært litt stille fra min side de siste to dagene, men det er rett og slett fordi jeg ikke har hatt ork til blogging etter at unga har lagt seg. Er helt skutt på kveldene for tiden, men det kan ha en sammenheng med mangel på søvn, har lagt meg altfor sent den siste tiden så får ikke nok søvn og det er ikke bra.  Har bestemt meg for å prøve å få lagt meg til faste tider hver kveld, uavhengig om det er hverdag eller helg for kroppen er avhengig av nok søvn, minimum 8 timer, for å prestere optimalt. Men det er lettere sagt enn gjort for når man endelig har litt alenetid på kveldene så vil man gjerne nyte det litt ekstra og da er det lett for at det kan bli en film eller noe liknende som forsinker leggingen. Må skjerpe meg der altså. 

  Igår hadde jeg en forsinket beinøkt, følte meg elendig etter en lat helg. Formen var ikke så god og jeg følte ikke at jeg fikk så veldig mye utbytte av økta som jeg burde, men det er vel ikke uvanlig å ha slike dager fra tid til annen. Jeg presset meg igjennom økta og følte jo at jeg hadde mer energi utover dagen likevel. Idag stod rygg/biceps på planen, faktisk en av favorittene mine! Jeg ser virkelig forskjell på ryggen og det er så moro! Følte jeg presterte bedre på trening idag kontra igår, trente med Line Merethe så det ble jo også litt sosialt, koselig. 

  Kostholdsendringen er faktisk det verste, jeg spiser jo veldig sunt og  føler at kroppen er mer fornøyd. Søtsuget er heller ikke like sterkt som tidligere, men jeg føler likevel at det er tungt. Jeg har vært heldig som ikke har sprukket mer enn 2x ila disse ukene og nå vet jeg at jeg kan være (unnskyld uttrykket) nazi mot meg selv. Det handler i bunn og grunn om gode vaner og disse tilegner man seg jo etterhvert om man virkelig, virkelig vil. Jeg føler jeg er på god vei  og er mer enn klar for å fortsette min nye livsstil. 
   

  Slik får du delikat og myk hud

  Nå som vinteren er her er jeg nok ikke den eneste som føler på plagene kong vinter gir. Svingende temperaturer, kulde, ja generelt vær og vind tærer på huden og man kan oppleve at den blir tørr, begynner å flasse og klø, blir rød og irritert osv. Det anbefales at huden peeles 1-2 x pr uke, dette gjelder selvsagt også kroppen. Jeg personlig, til tross for at jeg er hudpleier, er litt slapp på akkurat det området og må skjerpe meg så idag fant jeg ut at det var på tide å vie kroppen litt ekstra oppmerksomhet med blant annet en god, hjemmelaget kroppspeeling. Det trenger ikke å være dyrt eller fancy, faktisk kan naturlig hudpleie være kjempeenkelt og billig! Det kan faktisk være så enkelt som å bruke det man har i skuffer og skap, her kommer min oppskrift på en veldig enkel og rimelig kroppspeeling   Du trenger

  1 dl matolje (soya, raps eller solsikke) eller babyolje
  2-3 ss sukker eller salt (havsalt er faktisk veldig bra)
  1 ts kaffepulver

  • Rør sammen og varm blandingen i micro i ca 30 sekunder. 
  • Ta med i dusjen og skrubb i vei! Huden blir deilig og myk etter behandlingen og så lukter det såå godt!
  • Avslutt med en god krem om ønskelig, jeg droppet kremen ettersom huden ble så myk og god av oljen

   

  Hvorfor peele? 

  Når vi peeler fjerner vi døde hudceller, smuss, fett, svette mm som ligger på huden, dette er med på å øke blodsirkulasjonen noe som er positivt for huden. Huden får mer glød og man kan også redusere urenheter, arr, rynker/fine linjer osv. Ansiktskremer ol produkter vil også fungere bedre da den økte blodsirkulasjonen gir bedre og økende opptak av virkestoffene. Det beste med en god peeling er den deilige følelsen av luksus og renhet etterpå, huden blir myk og deilig særlig om du bruker ovennevnte oppskrift.


  Aktive virkemidler 

  • Olje smører huden, tilfører fukt og etterlater huden babymyk 
  • Sukkerkorn/saltkorn skrubber skånsomt bort døde hudceller, bakterier, svette og smuss på en effektiv måte
  • Kaffe inneholder koffein som kjent er med på å øke blodsirkulasjon og blir ofte anvendt i produkter som anticellulittkrem ol.   Gi huden din litt luksus i hverdagen og lag din egen kroppspeeling! Den vil være deg takknemlig etter behandlingen, I promise! 

   

  Kroppen 1 år etter 4.fødsel

  • Publisert 27.01.2014 kl.18:27. Ligger i kategorien: Trening

  Idag er det ett år siden jeg satte mitt fjerde barn til verden og jeg tenkte å dele et "kroppen-1-år-etter-fødsel"-bilde med dere, jeg fikk tross alt 4 barn i løpet av en periode på 6 år og det er tøft for kroppen, fysisk som psykisk. Det har vært en spennende reise og det er ingen tvil om at det å få oppleve en eller flere svangerskap er et stort mirakel i seg selv. Det er helt utrolig å se hvordan kroppen endrer og tilpasser seg for å gjøre plass til et ekstra menneske, det er helt fantasisk og jeg føler meg så heldig som har fått oppleve det 4 ganger, et av livets aller største undere. Tilbake til bildet. Det er nøyaktig ett år og 30 kilo mellom disse to bildene. Det har vært en knallhard prosess og jeg er fremdeles et stykke unna målstreken, men den som intet våger intet vinner. 

  Jeg har klart det med 4 barn og en samboer som jobber skift, oppskriften? Viljestyrke, ren og skjær vilje! Jeg har prøvet og feilet mange ganger underveis, et steg frem, to tilbake, men det er en del av prosessen og i bunn og grunn har det fått meg til å innse at jeg er sterk og at man kan komme dit man vil om man bare vil det nok!   Jeg har riktignok ingen sixpack eller store, flotte og definerte muskler, men jeg har kommet langt og er nærmer enn jeg var igår. Jeg synes det er utrolig morsomt å se hvordan kroppen kan forandre seg etter å ha vært igjennom x antall svangerskap og fødsler, det er jo helt fantastisk. Kvinnekroppen, den er flott den. 

  Happy birthday!

  Idag er det nøyaktig ett år siden jeg våknet opp med rier og skjønte at fødselen var igang, var temmelig nervøs og spent på en og samme tid. Jeg var mer enn klar til å få hilse på vesla i magen, men med ekstrem fødselsangst så var nervene ganske tynnslitte. Etter mange tårevåte og bekymringsfulle timer kom en nydelig liten jente til verden på keiserlig vis 27.01.2013 kl 21.44 og med sine 3 små kilo og 49cm var hun helt perfekt Lilja ble navnet hennes og hun er familiens solstråle, har bestandig et smil på lur som kan varme selv de hardeste og kaldeste hjerter. Gratulerer med dagen, lille venn! Mamma elsker deg kjempemye  Q: Kunne dere tenke dere å lese fødselshistorier?

  Designhjelp anyone?

  • Publisert 26.01.2014 kl.20:33. Ligger i kategorien: Blogg

  Føler at tiden er inne for å skifte design snart og lurer da på om det er noen som har tips til gode og ikke så dyre bloggdesignere? Jeg føler selv at designet jeg har nå blir for fargesprakende, men ønsker likevel et sporty og classy design.

  Har dere noen gode tips? Og hva er et fint design i dine øyne?

  Disney on ice og late dager

  Denne helgen har gått til husarbeid og late innendørsaktiviter, men det er faktisk godt av og til. På fredag hadde jeg en bra økt og økte blant annet på vektene, jeg som vanligvis ikke har klart mer enn 10kg pr arm pga en vond skulder (skade) økte til 12,5kg pr arm, temmelig stolt da ja. Er passelig mør og øm i musklene fremdeles til tross for utstrekking etter økta, men det er bare sånn det er. Etter økta bar det rett hjem for en kjapp vask og makeup før jeg og de tre største barna vendte snutene mot Oslo og Disney on ice i Spektrum. De elsker jo showet og det gjør jeg også må jeg innrømme, det bringer frem barndomsminner for jeg var faktisk på den aller første forestillingen for over 20 år siden. Det er moro å kunne ta med barna sine på slike ting, skape minner med dem. De koste seg masse og spiste både sukkerspinn og popcorn til det tøt ut ørene omtrent, tredjemann ble som en propell etter sukkerinntaket, helt sykt å se på! Det ble sen kveld på oss, men det gjorde ingenting for vi koste oss kjempemye og vi gleder oss allerede til neste års forestilling. 

  Igår hadde jeg behov for å sove ut litt og fikk sove til 11, da var det å komme igang med dagen og få unnagjort kjedelig husarbeid før vi fikk kaffebesøk. Kostholdet er vanskeligst å holde  i helgene synes jeg, men jeg motstod kaker, kjeks og snacks og forholdt meg til dietten min. Jeg sprakk litt på Oslo-turen, ikke mye men nok til å slite med litt dårlig samvittighet.  Nå tygger jeg tyggis til den store gullmedalje når søtsuget melder seg, heldigvis tilhører det sjeldenhetene nå for tiden. Jeg hadde planer om å ta en skikkelig økt idag, men vi fikk familiebesøk på formiddagen/ettermiddagen så jeg fikk faktisk ikke tid før det stengte, det gjorde meg strengt tatt ikke så mye idag for lysta var liksom ikke helt der etter å ha våknet med mild hodepine og tett nese, satser på at jeg ikke blir forkjøla og om jeg så blir så driter jeg i det og tropper opp på trening likevel!   Vil forresten takke for alle søte og hyggelige tilbakemeldinger på innlegget "From fat to fit", det betyr utrolig mye for meg og jeg tar det med meg videre skal dere vite, så tusen hjertelig takk for gode ord :)
   

  Ikke helt som planlagt

  • Publisert 23.01.2014 kl.23:33. Ligger i kategorien: Blogg

  Det ble ingen trening idag, hadde to treningsavtaler som begge utgikk og da hadde det allerede blitt såpass sent at jeg ikke orket å gå ut likevel, så denne dagen har gått til forfallende husarbeid, lek og moro med jentene og øving på teknikk i enkelte øvelser som knebøy og strake markløft, skal bli flinkere til å terpe teknikken slik at den sitter skikkelig. Har gjort en ny avtale imorgen så klokken 10 braker det løs med en skikkelig heftig økt, gleder meg! Jeg merker jeg blir rastløs av å sitte inne og sture selv om jeg strengt tatt ikke sturer, som 4-barnsmor har jeg flust av oppgaver som venter og ikke et eneste kjedelig øyeblikk i løpet av dagen så i og for seg får jeg kanskje nok mosjon i løpet av dagen likevel? Føles riktignok ikke slik 

  Er på tide å komme seg i seng og få litt etterlengtet søvn, merker behovet for en god natts søvn blir større for hvert barn man får, dessuten vil jeg yte mitt beste på trening og ha masse energi til Oslo-turen med de tre eldste barna mine, vi skal nemlig på Disney on ice og vi gleder oss masse, masse!

  Ønsker dere en herlig kveld og en riktig god natt!  

  From fat to fit

  • Publisert 22.01.2014 kl.21:51. Ligger i kategorien: Trening

  Heihei!

  De siste dagene har jeg stort sett vært på farten, på mandag hadde jeg en skikkelig effektiv og hard beinøkt og kunne så vidt stå på beina etterpå, deilig å kjenne at man har trent. Passet på å få tøyd skikkelig godt ut etter økta og minimerte på den måten stølhet, greit å kunne stå på beina når man må gå hjem etter trening. Igår hadde jeg veiledningstime med PT for å gå igjennom enkelte øvelser jeg var usikker på, mest for å sørge for en god teknikk. Gikk igjennom flere øvelser samt noen jeg har vært nysgjerrig på en stund slik som hipthrust og pullups, var veldig moro! Har nettopp kjøpt meg en slik doorgym hos xxl og gleder meg til å teste den. Igår stod rygg og skuldre på planen og jeg merker jeg er litt øm, men om det kommer av treninga eller om det kommer av husvasken vites ikke, jeg hadde nemlig så mye energi etter økta igår at jeg tok frem bøtta og moppen og skrubbet gulvene, en av mange fordeler med å trene er at man får så mye energi og overskudd i hverdagen og det er så deilig å kjenne at man faktisk strekker til.


  En selfie etter en god treningsøkt er en selvfølge, dårlig bildekvalitet men ..

  Idag hadde jeg en etterlengtet hviledag og det tror jeg at kroppen trengte, jeg har vært trøtt i hele dag og det har blitt litt for mye sofasliting. Jeg ble så rastløs utover dagen at jeg trosset både tretthet og støl kropp og trumpet en tur på butikken med eldste jenta mi på 5. Vi bor ikke lange biten fra nærmeste butikk, men det som virker som en liten svipptur for en voksen kan i virkeligheten være som 1 mil for et lite barn, men jenta mi overrasket meg med godt humør og det var hverken sutring eller mas fra henne under hele handleturen. Hun hjalp meg med å trille handlekurven, pakke varer og bærte en pose hele veien hjem uten så mye som en sur mine, det kaller jeg virkelig en tøff 5-åring! Et stk stolt mamma ja ;)

  Så til overskriften, jeg fikk tatt noen bilder igår som jeg tenkte å dele med dere her. Bildet er allerede ute på FB-siden til bloggen og Instagram og viser i bunn og grunn fremskrittene jeg har hatt på treningfronten det siste halvåret (+/-). Det som er moro med slike bilder er at man selv ser forandringene som ikke er like lett å legge merke til i speilet hvor man ofte er kritisk til seg selv og stadig vekk finner nye feil. Til og begynne med så jeg ikke forskjellen selv fra mai - septemer selv om den var stor, men det er nok fordi psyken hang litt igjen og at jeg ikke så på meg selv som slank. Nå, flere måneder etter ser jeg godt hvor mye jeg har forandret meg i løpet av det siste halvåret og det er moro, det er en stor motivasjonstrigger for min del og det gir meg en helt ny drivkraft mot målene mine.


  Øverst til venstre: mai 2013, september 2013
  Nederst til venstre: november 2013 og januar 2014 - 3 uker ut i mitt nye program

  Imorgen står en heftig armøkt på planen og jeg gleder meg til å kicke ass på trening! Føler jeg har tonnevis med energi og jeg ser virkelig optimistisk mot årets bikinisesong, dette skal jeg klare! Vekta går nedover, har 4 små kilo igjen til hovedmålet og kroppen har virkelig begynte å tilpasse seg. Midjen krymper stadig og musklene kommer mer frem, og jeg elsker det! Jeg tror jeg har blitt bitt av denne fitness-bølgen og merker at det er deilig å ha funnet noe jeg liker å holde på meg! It's no turning back for me now ..

  Oppskrift på sunne og gode pommes frites

  • Publisert 20.01.2014 kl.22:09. Ligger i kategorien: Oppskrifter

  Nå for tiden er jeg rene sunnheten selv og spiser mye råvarer som grønnsaker, rene kjøttprodukter osv, men etter noen uker med det samme blir man jo en smule lei så her om dagen fant jeg ut at jeg skulle lage meg sunne pommes frites som tilbehør til middagen og det ble helt supert! Jeg fant denne oppskriften i bladet IFORM som jeg abonnerer på, den er enkel og veldig, veldig god - bør prøves!   OPPSKRIFT PÅ SUNNE OG HJEMMELAGDE POMMES FRITES 

  Du trenger

  • 1 søtpotet 
  • 1 teskje rapsolje pr 100 gram 
  • Havsalt og annet krydder du måtte like


  Fremgangsmåte

  1. Vask, skrell og del søtpoteten i 2 deler 
  2. Del hver halvdel i to og skjær en centimeters tykke skiver 
  3. Legg skivene i en plastpose og ha rapsolje og krydder i 
  4. Knyt posen og rist løs slik at det blandes godt sammen 
  5. Ha chipsen på et stekebrett med bakepapir, ha mer krydder på om ønskelig 
  6. Stekes midt i ovnen på 200C til de er sprø 
  7. Nyt!  
    
  Siden jeg først var i siget lagde jeg like så godt dobbelporsjon med glutenfrie ciabatta, de ble utrolig gode! Oppskriften finner du HER   Rød lørdag, vippe-extensions og en dose Twilight

  • Publisert 18.01.2014 kl.22:19. Ligger i kategorien: Blogg

  Idag føler jeg meg som en zombie og jeg ser antakeligvis ut som en også, usminket og tassende rundt i joggis og hettegenser. Minstejenta brygger på en forkjølelse og holdt det gående i natt noe som resulterte i lite og dårlig søvn, i tillegg fikk jeg tante rød på besøk og har magesmerter og hodepine på en og samme tid. Fikk sove til 11.00, men det har ikke hjulpet stort på hverken humøret eller formen, føler meg dønn sliten og lengter allerede etter senga, det tar ekstra på når man har en liten sjukling i tillegg. Heldigvis har de 3 største aktivisert seg selv idag så det lille overskuddet jeg hadde i kroppen gikk til husarbeid. Godt å få ryddet bittelitt, det løfter humøret litt opp fra gulvet.

  I tillegg til å se helt for jævlig ut idag, heldigvis matcher utseende humøret, så føler jeg meg litt naken. Jeg pleier som regel å sminke meg, det får meg til å føle meg bedre, men idag hadde jeg hverken ork eller lyst, det hjalp ikke noe på at de siste vippene jeg satte på før jul, løsnet heller. Når jeg tenker meg om er jeg ikke særlig fornøyd med resultatet, de satt riktignok en stund, men vippene var limt sammen og mange lå over hverandre så egentlig er jeg glad for at de siste røk nå selv om det betyr at jeg omtrent ikke har noen vipper igjen. Påførte litt vippeserum etter en grundig ansiktsrens og håper det gjør undere over natten, i hvert fall etter et par, tre dager ellers må jeg nok vurdere å bestille time til påsetting av nye vipper i salong. Betaler heller litt ekstra enn å risikere å gå med sammenlimte vipper som attpåtil river med seg alle de naturlige vippene i samme sleng når de først faller av. Er forresten veldig kjekt med vippe-extensions for da slipper man å påføre mascara og det er en kjempelettelse i seg selv!  Nå surrer Twilight Eclipse på skjermen i bakgrunnen her, elsker Twilight! Jeg er ikke så fryktelig romantisk av meg, men når jeg ser kjærlighetsdramaet mellom Bella, Edward og Jacob blir jeg rene fjortisen igjen, sommerfuglene får bokstavelig talt vinger i magen min og det kribler litt i blodet. Kjenner faktisk behovet for å fortape meg i bøkene igjen, jeg har alle og leser de med jevne mellomrom dvs. når jeg får tid. Er en skikkelig lesehest og kan unnagjøre en bok på null, komma niks om jeg får sitte i fred og ro, nå er jo ikke det akkurat dagligkost her i huset, men det hender jo at jeg tar meg tid til å lese sånn i mellom slagene, på kveldene er det jo som regel stille og rolig så da går det greit med en time eller to i bøkenes verden. Bøkene er utrolig mye bedre enn filmene så jeg sitter alltid igjen med en brusende følelse av forelskelse etter å ha lagt de fra meg.


  Fjortiscrush ;)


  Q: Hva bruker du lørdaskvelden til? :)

  Fredagstrimmen

  • Publisert 17.01.2014 kl.21:58. Ligger i kategorien: Trening

  Idag var jeg tidlig oppe og klar for en ny dag med blant annet tidlig treningsdate med Line Merethe. Fikk eldste avgårde til skolen og så var det bare å kaste seg rundt for å få unnagjort morgenstell av de minste, frokost og bitte litt husarbeid før det bar ut døra. Det var iiiiskaldt, ikke mer enn -3 grader, men med en bitende vind føltes det ut som om det var nærmere -20, det var heller ingen enkel sak å holde seg på bena hele veien ned når kommunen ikke klarer å sende noen ut for å måke fortauene, det lå lag på lag med snø og jeg tenkte med gru på de stakkars gamle menneskene som måtte tørre å bevege seg utendørs, håper ingen ble skadd. Vel fremme ventet en deilig styrkeøkt med fokus på biceps og triceps, og jeg som hele tiden ikke har klart å løfte så ekstremt tungt i f.eks liggende brystpress med manualer pga en vond skulder, fant idag ut at det er på tide å øke vekta og det gjorde meg så stolt! Neste gang kliner jeg til, men jeg skal passe på å ikke ta meg vann over hodet vil ikke risikere å skade meg.   Line Merethe var så snill som kjørte meg hjem etter treningsøkta, det er jeg evig takknemlig for! Det fristet ekstremt lite å gå ut igjen i det sure vinterværet så resten av dagen har gått til innedørsaktiviter slik som husarbeid og lek med barna. Vi koste oss med fredagstaco, film og popcorn i kveld noe barna syntes var stor stas, supert å se at de hygger seg slik når vi er samlet slik til en skikkelig familiestund. Jeg holdt meg på matta og koste meg med min supersunne bringebærgelè med tilhørende mager vaniljekesam samt et glass Pepsi Max, sistnevnte har jeg lov til å kose meg med på diett og det er supert for en Pepsi Max-elsker som meg selv. Nå som barna endelig sover skal jeg bare slappe av her i sofaen, kanskje brette litt tøy og så krype til sengs for å få nok søvn. 

  Q: Hvilke planer har du i kveld?

   

  Lag sunn og god helgekos

  • Publisert 17.01.2014 kl.14:04. Ligger i kategorien: Oppskrifter

  På fredager etter å ha inntatt sofaen med teppet godt inntullet rundt seg og en god film på tv melder søtsuget seg for fullt. Jeg kjenner meg godt igjen i beskrivelsen, men nå som jeg går på streng diett prøver jeg å holde meg unna så godt det lar seg gjøre, men det finnes jo faktisk flust av alternativer til helgekosen blant annet sunn og god gelè laget på 1,2,3. Denne oppskriften fant jeg på google, det finnes mange ulike varianter som går ut på det samme, denne er både enkel og god og i tillegg billig og sunn! 

   

  SUNN HELGEKOS - BRINGEBÆRGELÉ  Du trenger

  1 pakke à 10 stk gelatinplater
  3 dl valgfri Funlight saft - jeg bruker bringebær
  7d kaldt vann


  Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter 
  • Ha saft og vann i en kjele
  • Legg gelatinplatene i saftblandingen
  • Røres under oppvarming, men ikke til kokepunktet
  • Legg i former, eller i en stor bolle/skål, dekk til og sett den i kjøleskap i 5-7 timer evt i fryser om du vil det skal gå raskere  
  • Serveres med mager vaniljekesam og eventuelt friske bær 


  Nytes med god samvittighet! 

  Et helt nytt liv med ny livsstil

  • Publisert 16.01.2014 kl.23:05. Ligger i kategorien: Trening

  Etter to dager med et over gjennomsnittlig høyt aktivitetsnivå er jeg nå tilbake for fullt. Dagene går  i ett, slag i slag, men sånn er det jo å være mamma. Som jeg har blogget om tidligere har jeg gjort noen store endringer på livsstilsplanet den siste tiden, jeg har begynt på et spennende kosthold-og treningsprogram og er godt i gang. Jeg spiser glutenfritt og jeg spiser mye, i tillegg trener jeg styrke 3x per uke og merker at kroppen liker disse endringene, både fysisk og psykisk. Trening gir meg veldig mye, det er ikke bare noe jeg gjør for å komme i fysisk god form, det gir meg så ufattelig mye psykisk. Jeg er mindre stressa og takler stress bedre, har det bedre med meg selv og rundt andre og føler meg virkelig levende. Det er så godt å ha ekstra energi i hverdagene også, og å kunne gi mer av seg selv til barna er en fantastisk god følelse, jeg blir ikke like fort sliten som tidligere og har langt bedre tålmodighet så jeg føler virkelig jeg får utbytte av disse endringene, den dårlige samvittigheten forsvinner og alt er vel. Deilig.

  Det er sikkert flere av dere som lurer på hvordan programmet mitt ser ut, men det kan jeg dessverre ikke røpe da det er beskyttet ifølge åndsverksloven, men jeg kan tipse dere om coachen som hjelper meg til å nå målene mine! Det er Vibeke Hermansen bak bloggen Obsessed som har skreddersydd programmet til meg. Jeg kom over henne gjennom en bekjent som hadde oppnådd gode resultater, var i kontakt med henne allerede i fjor vår, men da ammet jeg og siden jeg ikke ville risikere redusert melkeproduksjon eller annet som kunne vært skadelig for minstejenta så jeg avventet og tok kontakt utover høsten. Jeg begynte på programmet 8.januar og har ennå en lang vei å gå, men jeg er ved godt mot og biter tennene sammen selv på dager som denne, hvor alt er dritt og jeg er supersugen på godteri! Jeg vil nå målet mitt mer enn noe annet, ingenting slår smaken av seier så godteriskåla får stå i fred ;-)

  Noen bilder fra min nye hverdag
  Jeg opprettet like så godt en ny Instagram-profil nylig for å ikke spamme alle følgerne mine med trening-og kostholdsbilder. Jeg har fortsatt to kontoer, men @momgoesfit er altså ene og alene en konto med oppdateringer på kosthold-og treningsfronten. Jeg henter mye inspirasjon fra Instagram og anbefaler alle med interesse for trening, sunn og god mat, fitness mm å ta en titt på slike sider som min, er så mye motivasjon i bildene! Har hjulpet meg masse på veien. Håper dere vil ta en titt på min profil og følge meg på veien videre, både her på bloggen, facebook og Instagram, jeg lover å bli flinkere fremover og holde dere oppdatert! Jeg oppdaterer daglig Instagram-kontoen min så anbefaler å ta en kikk der @momgoesfit :-)
  Blogges!  I'm alive

  • Publisert 13.01.2014 kl.23:03. Ligger i kategorien: Blogg

  Heisann! 

  Beklager fraværet mitt, men jeg har ikke hatt noe særlig tid til blogging den siste uka ettersom det meste av husarbeid og stell av barn faller på meg nå som samboeren min er nyoperert, sofaen virker så veldig mye mer fristende om kveldene. Men som overskriften tilsier så lever jeg fremdeles, i beste velgående. Har fått trent masse (i det minste) og er på andre uka med et helt nytt kosthold, det går utrolig bra og jeg kjenner meg så mye mer opplagt enn tidligere. Jeg tenkte å dele noen oppskrifter samt oppdatere dere på treningsfronten imorgen, akkurat nå er jeg så trøtt at jeg bare vil stupe i seng. 

  Ønsker dere en god natt og så håper jeg det er mer liv i både meg og i dere her på bloggen fra i morgen av! :) 

  Kickoff

  • Publisert 08.01.2014 kl.21:37. Ligger i kategorien: Trening

  Heihei! 

  I dag bråvåknet jeg rett før kl 09, eldste var sendt på skolen og jentene hadde nettopp våknet, de sover lenger etter juleferien i nord merkelig nok. Jeg ble temmelig sjokkert da jeg så på klokka, måtte bare kaste meg ut av senga, hive meg i dusjen, kline på noe sminke og dytte innpå noe mat før jeg tok med meg gymbagen og trasket ned til treningssenteret i regnværet. Hadde en treningsdate med Line Merethe som jeg helt tilfeldig fant ut bodde i samme by som meg og siden vi begge trener på FSC fant vi ut at vi kunne trene sammen, kjekt med en treningspartner som er like motivert som meg. Var kjempehyggelig å bli kjent med henne og vi har allerede avtalt neste treningsdate, gleder meg. 

  Etter 3 uker uten trening var jeg mer enn klar for action og det var godt å komme igang igjen. Idag stod rygg og biceps på planen og jeg hadde en ganske bra økt, dessverre glemte jeg å tøye ut og håper ikke jeg vil være altfor støl imorgen. Gleder meg til å ta fatt på neste økt og de kommende, blir nok ekstremt bra. Spiser sunn og god mat for tiden og er stolt av meg selv som klarer å holde meg i skinnet og ikke sprekker, etter en juleferie fylt med masse godis og fetende mat trodde jeg det ville bli blytungt, men det virker som om jeg har motivasjonen på rett plass og det er da enda godt. Dette skal jeg klare! 

  Jeg har forresten opprettet en ny Instagramprofil som jeg kommer til å benytte meg av ifm trening, kosthold, inspirasjonskilder mm, du kan følge meg under @momgoesfit   Q: Har du satt deg noen treningsmål for 2014? 

  Oppskrift på glutenfrie ciabatta

  • Publisert 07.01.2014 kl.21:02. Ligger i kategorien: Kosthold

  I går kveld lagde jeg min aller første glutenfrie bakst, ikke fordi noen av oss er allergisk mot gluten, men fordi glutenfri mat står på kostholdsprogrammet mitt fremover. Jeg var veldig spent på smaken og konsistensen, aldri smakt glutenfritt før og ble positivt overrasket. Jeg bestemte meg for å spare penger og lage min egen bakst, googlet og fant en oppskrift jeg tenkte å dele med dere. Den er enkel og veldig, veldig god. 
   

  Oppskrift på glutenfrie ciabatta 

  Du trenger 

  • 1/2 pk gjær 
  • 2 dl kaldt vann 
  • 4 ss rapsolje 
  • 5 dl glutenfri melmiks, fin eller grov - jeg blandet da jeg hadde manko på fint mel 
  • Urter som basilikum, oregano el. etter ønske 


  Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i bollen til kjøkkenmaskinen
  2. Bland resten av ingrediensene og la maskinen gå til du får en jevn deg, ha mer mel i dersom nødvendig (dette måtte jeg gjøre) 
  3. Ta deigen ut og lag 3 mindre deiger, ha mel på hendene og form deigene til avlange ciabattas (jeg fikk 3 ciabattas fra hver deig) 
  4. Ha melmiks over brødet
  5. Brødene skal heves under et kjøkkenhåndkle i 1 time 
  6. Stek brødene midt i ovnen på 250 c 
  7. Avkjøles på rist  
  Disse ble kjempegode og jeg kommer definitivt til å lage flere! Anbefales å teste ut (: 

  nyttårsforsettere

  • Publisert 06.01.2014 kl.23:14. Ligger i kategorien: Blogg

  Med det nye året følger en haug med nyttårsforsetter, jeg har faktisk ikke så mange på lista i år, men i likhet med veldig mange andre har jeg jo noen som jeg tenkte å dele med dere. Jeg har laget min egen collage med mine forsett og håper 2014 blir året drømmene mine går i oppfyllelse, jeg kommer uansett til å kjempe for å gjennomføre mine forsettere. 

   

  1. spise sunnere

  I dag startet jeg på et sunnere og sukkerfritt liv, og dette har jeg tenkt til å fortsette livet ut. Jeg ønsker å spise god og sunn mat og ikke være avhengig av sukker, det er ingen hemmelighet at et sunnere kosthold gjør noe med deg både på innsiden og utsiden av kroppen. 

  2. Trene hardt og ofte 

  Jeg har født 4 barn i løpet av 6 år og det har satt preg på kroppen, jeg begynte reisen min i 2013 og kom langt, men jeg er langt unna målstreken og ønsker å stramme opp og der kommer hard trening inn. Styrketrening er blitt min favoritt og jeg liker følelsene som bruser igjennom blodet etter en hard og god økt. Trening er sunt både fysisk og psykisk og derfor er målet i år å legge det inn som rutiner i en allerede travel hverdag. 

  3. Lære å elske meg selv 

  Jeg har hatt store komplekser for mitt eget utseende siden jeg fikk første barnet mitt som 17-åring, det tærer på livskvaliteten. Det å aldri føle seg bra nok, pen nok, tynn nok, sexy nok osv. Jeg ønsker ikke å ha det slik lenger og har bestemt meg for å lære å elske meg selv for den jeg er uavhengig om magen er slappere enn jeg ønsker, om jeg har noen strekkmerker som synes og selv om fregnene på nesen popper frem på sommeren. 

  4. Slå ut håret en gang i blant 

  Jeg er en ung 4-barnsmor og siden jeg fikk barn veldig tidlig har jeg aldri følt behovet for å feste eller slå ut håret, men jeg har begynt å føle på det selv det siste året. Jeg føler behov for å komme meg litt ut og bare være meg selv, glemme litt at jeg er mamma og slå ut håret litt sånn av og til. Det tror jeg bare er sunt og jeg må bli flinkere til å huske på meg selv, sånn innimellom om ikke annet. 

  5. Være min egen lykkes smed 

  Dette er noe jeg må jobbe mye med, jeg må rett og slett begynne å ta tak der hvor jeg merker at det burde vært gjort endringer. Være litt ego i blant og tenke på meg selv, hvordan ting rammer meg osv. Prøve å se optimistisk på livet og dets ufordringer og ta veloverveide valg for meg selv og mine barn. 

   

  Q: Har du noen forsetter for 2014?

  Nytt år, nye muligheter, velkommen 2014!

  • Publisert 06.01.2014 kl.21:17. Ligger i kategorien: Kosthold

  Hei og riktig godt nyttår til dere alle! 

  Jeg er endelig tilbake fra en lang og fin juleferie i Tromsø, var fantastisk å være i nord igjen! Jeg koste meg masse med god mat, drikke og hyggelig selskap, jeg vil påstå at jeg fikk i meg ganske mye flere kalorier enn planlagt, men det er jul bare en gang i året og som hørt på radioen "det er ikke mellom jul og nyttår du blir feit, men mellom nyttår og jul", det er så sant som det kan bli sagt. Jeg hadde planlagt å trene mens jeg var bortreist, men på vei nordover ble jeg dårlig og har stort sett bare vært inne med hoste og stygg bihulebetennelse, ikke deilig! Er frisk nå, så godt som i hvert fall og klar for å ta fatt i mitt nye og forhåpentligvis effektive trening-og kostholdsplan. Programmet går over en periode på 12 uker og ser spennende, men samtidig litt skummel ut særlig med tanke på kostholdet, men jeg er bestemt på å klare det og kommer til å stå på! I morgen braker det løs på trening, gleder meg til å komme igang etter en lat juleferie. 

  Jeg kommer ikke til å dele selve trening- og kostholdsprogrammet her på bloggen da det er beskyttet i følge åndsverkloven, men jeg kommer til å dele noen oppskrifter med dere og selvsagt formbilder og treningsbilder underveis. Jeg har akkurat laget min aller første glutenfrie bakst, ciabatta og gleder meg som et barn til å smake på mesterverket. Oppskriften kan jeg dele med dere i et annet innlegg, oppskriten har jeg funnet på nett selv. 


  Farvel usunn og lettvint mat, hallo bikinikropp 2014! 

  Q: Hvordan har din juleferie vært?

   

  Lillian

  25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

  workoutmom Matbloggtoppen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Designmalen er kodet og designet av KvDesign
  hits