• Sommer, sol og strandliv

  • Publisert 14.06.2014 kl.20:09. Ligger i kategorien: Hverdags

  Vi er så heldig å få oppleve norsk sommer på sitt aller beste! I lengre tid nå har det vært knallvær med skyfri himmel, stekende sommersol og en deilig sommerbris så idag pakket vi ned mat og drikke, håndklær og badetøy og gikk til nærmeste strand som er en knapp kvarters gåtur unna oss. Vi kom til en fantastisk og idyllisk strand, en bortgjemt liten perle som vi fikk nyte i fred og ro. Deilig og varmt ferskvann, lang sandstrand og langgrunt, helt fantastisk! Ungene koste seg utrolig mye og timene fløy av sted. Det ble bading på meg også, jeg tok sjansen på å kaste meg uti det fristende vannet og angret ikke ett sekund, utrolig behagelig! Får skikkelig godfølelse i kroppen etter en slik dukkert ;)

  Vi grillet pølser og koste oss med brus og kjeks i sommervarmen, meg inkludert. Det må være lov å kose seg av og til, selv om man trener og spiser sunt i hverdagen. Jeg har vært veldig flink den siste tiden, men har kost meg på cafè, god grillmat, is og vin denne uken. Har ikke dårlig samvittighet egentlig, på mandag skal jeg nemlig kartlegge ny diett og treningsprogram med PT så prøver å kose meg litt ekstra frem til da for da er det faktisk STOPP og en helt ny hverdag starter for min del. 

  Nå er det straks leggetid for de tre største og senere i kveld skal jeg og kælln dele en flaske musserende og kose oss med ferske reker, loff, majones og sitroner, jordbær og kesamlime samt en god film <3 Ønsker dere alle en fantastisk flott helg! 

  4 barn, en flat mage og en liten dose selvtillit

  • Publisert 05.06.2014 kl.18:27. Ligger i kategorien: Hverdags

  Sommeren nærmer seg med stormskritt som de aller fleste har fått føle på de siste ukene, man går mer og mer lettkledd og lengter etter strandlivet. Det gjør jeg også. I fjor sommer vegret jeg meg for bikinisesongen, hadde nylig født mitt fjerde barn og selv om jeg hadde tatt av flere kilo så følte jeg meg langt i fra vel i egen kropp. Jeg var ikke så mye på stranda ifjor, men jeg trosset disse følelsene og koste meg med ungene i vannet mens jeg fortsatte kampen mot "drømmekroppen" på hjemmebane.

  I år kan jeg faktisk si at jeg er fornøyd med innsatsen og all det harde arbeidet som jeg har lagt ned på trening og på kostholdsfronten det siste året, jeg har gått ned masse i vekt og samtidig fått strammet opp ved hjelp av beinhard styrke. Det er selvsagt småting jeg ønsker å få forandret på, rumpa f.eks. Den forsvant sakte, men sikkert i takt med kiloene og jeg må konsentrere meg en god del om den og beina generelt det neste halvåret som kommer. Jeg har også litt komplekser for magen min, den er naturligvis ikke like stram som jeg ønsker at den skal være, men jeg må nok bare innse at 4 svangerskap gir visse begrensninger, men med rett kosthold og hard trening over tid så kommer man langt så jeg er villig til å la det gå en stund til. Jeg har også, som mange andre jenter, strekkmerker og disse er for meg svært sjenerende, men i sommer skal jeg gi blaffen i hva både jeg og andre måtte mene om det og gå med hevet hode på stranda for jeg har jobba H A R D T for den kroppen jeg har idag og visst faen skal jeg være stolt av den!   Jenter, vær stolte av den dere er og gi blaffen i hva andre måtte mene! Vi er alle like mye verdt, uansett kroppsfasong, lengde, høyde og vekt, med eller uten strekkmerker og appelsinhud. Nyt late og varme sommerdager og lev i nuet <3 

  Komplimenter og en evig frykt for å virke selvopptatt

  • Publisert 06.05.2014 kl.21:21. Ligger i kategorien: Hverdags

  Har du noen gang opplevd å bli litt flau og målløs når du får et kompliment for noe du har gjort eller hvordan du ser ut? Eller er du kanskje av den mer selvsikre typen som tar komplimenter som en selvfølge? Hvordan blir man god på å motta ros fra andre? 

  Selv faller jeg nok innunder den kategorien som blir pinlig berørt, begynner å rødme og blir fullstendig tom for ord når jeg mottar komplimenter fra andre og jeg er bestandig livredd for å bli oppfattet som utakknemlig eller høy på meg selv. Sannheten er at jeg innerst inne er en usikker person, usikker på meg selv, mitt ytre og min personlighet. Jeg var et mobbeoffer på ungdomsskolen, ble kalt stygg og det som verre var daglig over en periode og det er noe som henger igjen idag dessverre. Jeg suger rett og slett på å motta ros og komplimenter fra medmennesker og det er ikke noe gøy. 

  Senest idag fikk jeg et flott kompliment fra en dame som fortalte meg at hun ikke ville ha trodd at jeg hadde født 4 barn, faktisk ville hun ikke ha trodd jeg hadde født et eneste ett om det ikke var for at jeg hadde fortalt det i forkant. Noe liknende skjedde for 1 måneds tid siden, jeg snakket med en mann og fikk mye ros for å ha gått så mye ned i vekt i løpet av året, for at jeg fortsatte å trene x antall ganger pr uke og at han aldri ville ha trodd at jeg var mor til så mange. Det var et litt kleint øyeblikk for med en gang noen begynner å rose meg for noe så føler jeg usikkerheten bre seg i kroppen og jeg blir raskt til den usikre tenåringsjenta som ble mobbet hver dag, men jeg klistrer på meg et smil og takker for det mens usikkerheten dirrer i halsen. 

  Jeg kjenner flere som tar komplimenter og ros som den reneste selvfølge og som krever skryt fra andre hver eneste dag eller ved hver eneste anledning for å føle seg bedre, til gjengjeld har ikke disse personene evnen til å rose andre eller se andres behov og jeg tenker i det stille at disse personene er selvopptatte mennesker. Jeg tar ikke komplimenter som noen selvfølge og jeg verdsetter hvert eneste kompliment, men jeg er ikke så flink til å formidle det på den måten jeg vil. Derfor vil jeg takke hver og en som har lagt igjen hyggelige kommentarer på bloggen, på facebook og på instagram; TUSEN TAKK♡ Jeg blir så glad når jeg får positive tilbakemeldinger fra dere og jeg blir rørt over de fine ordene som blir skrevet til meg, det betyr så uendelig mye for meg å vite at jeg kan være med å inspirere andre der ute. De gode ordene har gitt meg motivasjon til å fortsette på dager jeg ønsket å gi opp og de har surret i bakhodet når jeg har mottatt spydigheter fra venner og bekjente som har tvilt på meg underveis, så tusen, tusen takk 


  FØR og NÅ; tusen takk til dere som har motivert meg underveis jeg hadde ikke klart det uten dere 


   Q: ER DU FLINK TIL Å ROSE ANDRE? 
   Q: HVORDAN TAKLER DU KOMPLIMENTER?  

   

  Før og etter

  • Publisert 04.05.2014 kl.21:14. Ligger i kategorien: Hverdags

  God kveld i stugo ♡ håper dere alle har hatt en flott helg og er klare for en ny uke? :) 

  Jeg har faktisk ikke gjort så mye denne helgen, forståelig nok. Jeg er i fin form, men er litt sliten og kjenner kroppen har behov for restitusjon og hvile. Som følger av en uke sofasliting er jeg ekstremt rastløs og vil egentlig bare ned på trening, men helsa kommer først så jeg nå bare smøre meg med tålmodighet. Jeg har treningsforbud i minst to uker til, da kan jeg sånn smått gjenoppta treningen, dog ikke noe hardkjøring før om 5 uker. Det blir noen laaange uker for meg, men det skal nok gå på et vis. Jeg får se på denne perioden som "treningsfri" og lade opp batteriene til sommeren. Begynner sånn smått og gå noen korte turer til uka tenker jeg, blir godt å gjøre noe annet enn å sitte med ræva i sofaen hele dagen, får fnatt av det! 

  Jeg nevnte det sikkert i tidligere innlegg, at jeg vurderer å legge ut før og etterbilder i forbindelse med operasjonen, hvis det er ønsker om det. Jeg satte sammen en bildecollage her før helgen som jeg delte på termingruppen min og fikk kun positiv respons, følte meg superduper tøff som turte! Det er litt av en forskjell og jeg er så glad for at jeg fikk gjennomført inngrepet og da særlig før sommeren, jeg føler meg strålende! 😊

  Jeg jobber forøvrig med innlegg om tips til trening for foreldre med flere enn to barn, tar mer enn gjerne imot flere innspill til innlegg. Ting tar tid med 4 små i huset, men innlegget kommer snart ;) 

  Teamwork, intimservietter og brystene 4 dager etter operasjon

  • Publisert 02.05.2014 kl.16:01. Ligger i kategorien: Hverdags

  Hei og hopp! 

  Tusen takk for alle koselig tilbakemeldinger på  forrige innlegg om min brystoperasjon, dere er gode :) Jeg setter pris på hver og en kommentar, det skal dere vite. 

  Idag var endelig dagen, jeg fikk lov til å dusje! Herlighet hvor lite ren og ikke minst ekkel man føler seg uten å få vaske hår og kropp på 4 dager altså, takk gud for intimservietter og vann! Jeg har gått med flettet hår helt siden tirsdag for ikke å måtte se på det ekle, fete håret, og det var kjempedeilig å ta den ut og kunne riste skikkelig på håret. 

  Jeg så med gru frem til denne dagen, jeg var jo spent på om jeg kom til å klare det. Heldigvis fikk jeg god hjelp fra samboeren min som vasket håret mitt og hjalp meg med å tørke det etterpå, følte meg ikke særlig smart, men det er jo i de tunge og vonde stundene det er ekstra godt å få støtte fra sin partner. Det tok sin tid å få vasket hår og kropp og vi brukte nok bort imot 1 time på å dusje og tørke, men det er slik det er nå. Jeg får ikke lov til å løfte noe særlig, ikke strekke meg og så må jeg passe meg for brå bevegelser sistnevnte fikk jeg smake litt på igår da jeg skulle ta noe på gulvet, auch. 

  Selv om jeg grudde meg til dusjingen så må jeg jo få si at jeg gledet meg fryktelig til å få tatt en skikkelig titt på brystene. Det er 4 dager siden inngrepet og jeg er ikke så hoven lenger, litt øm er jeg og særlig på venstre side, men det går bra. Ingen rødhet eller tegn til infeksjon. Jeg var såå spent når jeg tok av undertøyet, følte meg som et barn på julaften! Og jeg ble sååå GLAD!! De ser fantastiske ut, naturlig og passer godt til min kropp. Arrene er jeg ikke så bekymret for, jeg håper jo at jeg er like heldig med disse arrene som med KS-arret jeg har på magen, det er nemlig knapt synlig, uansett tar jeg det som det kommer.  Jeg er bare lykkelig over at resultatet ble så bra og at jeg nå kan gå sommeren imøte med verdens største glis! I år skal jeg virkelig kose meg med ungene på stranda, det er det ingen verdens tvil om. 


  Ligger forøvrig på blogglista idag, moro (: 

  Lørdag, samtale med PT og påskebesøk

  • Publisert 12.04.2014 kl.17:05. Ligger i kategorien: Hverdags

  God helg! Vil takke for engasjementet rundt forrige innlegg om brystopererte mødre, har ikke fått svart på alle kommentarene, men det kommer :) Takk for innspill rundt temaet! 

  Idag var det så vidt jeg kom meg ut av senga, stiv og støl i kroppen etter å ha holdt på ute i hagen i hele går. Både nakken og skuldrene er kaputt og som om ikke det var nok kjenner jeg at jeg brygger på en liten forkjølelse, igjen. Sår hals, tett nese og hodepine samt frysninger av en annen dimensjon, åh det er så deilig! Eller ikke ;) men godt å få unnagjort vårens forkjølelser FØR sommeren i det minste.

  Til tross for  mørbanket kropp tenkte jeg å trene, hadde samtale med PT kl 13 idag og skulle etter planen trene etter denne, men den utgikk da formen ble dårligere og dårligere. Men, jeg fikk jo i det minste utbytte av samtalen. Tok kontakt med PT for å høre om han kan hjelpe meg videre mot målet mitt, jeg føler jeg står litt fast og at jeg trenger litt råd og veiledning fremover. Gikk igjennom hva han kan hjelpe meg med og jeg tror det blir veldig bra. Fikk med meg prisliste over de ulike pakkene og skal tenke på det til over helga, men jeg tror jeg allerede har bestemt meg for å gå for det. 

  Vi fikk besøk av svigers til påsken så samboeren og ungene var og hentet dem mens jeg "trente" tidligere idag. Kjekt å komme hjem til besøk, er alltid koselig. Ungene var i hundre og vi drakk kaffe før jeg fikk en liten gave fra svigermor, hun hadde nemlig strikket Skappelgenser til meg, noe jeg har ønsket meg lenge og den falt virkelig i smak! Deilig stor og myk, så denne kommer jeg til å bo i i hele påsken ;) 

   
  Mammasyndromet og hjemmelaget hudpleie

  • Publisert 09.04.2014 kl.15:14. Ligger i kategorien: Hverdags

  Som mor til 4 står jeg som oftest opp til travle morgenstunder hvor alle skal ha mat, eldste skal avgårde på skole. jentene skal kles og stelles osv. Midt oppi dette glemmer jeg ofte meg selv og plutselig kommer jeg på at jeg ikke har fått gått på do engang, håret stritter til alle kanter, tennene må pusses og pysjen må byttes med hverdagsklær som ofte blir en slitt joggebukse og kanskje en litt for stor genser. Kjenner du deg igjen?

  Jeg tror det er et slikt mammasyndrom, et sånt man utvikler etter at man har fått barn og som ofte kommer for å bli. Det er jo veldig behagelige klær og ikke minst praktiske ift daglige gjøremål.
  Jeg elsker behagelige klær, men behagelige klær trenger jo ikke alltid være joggisen. Jeg har en del fine klær i skapet, selv om jeg støtt klager over at jeg ikke har nok klær til min samboers store fortvilelse, disse blir ofte glemt bort i hverdagen takket være nettopp joggebuksa og de altfor store genserne. I dag fant jeg ut at jeg skulle droppe joggisantrekket og fant frem en hverdagskjole og tights, minst like behagelig på og ser 10x bedre ut! Deilig å føle seg fresh og feminin selv om man er hjemme med små barn.


  Kjole fra mycinnamongirl 

  De siste dagene har jeg følt meg uvel, jeg har sklidd helt ut på matfronten og siden jeg snart skal ha uka så føler jeg meg som det verste matmonsteret, et lite fråtsetroll. Jeg var temmelig utkjørt og sliten etter en dag med mye masing og tjasing fra de små og når kvelden kom skrek både hode og kropp etter egentid, så jeg fant frem hudpleieegenskapene mine og mekket meg naturlig,  hjemmelaget hudpleie rett fra kjøkkenskapet. Tente lys på badet, satte på musikk og brukte lang tid på å kure håret, barbere, skrubbe og nyte en deilig ansiktsmaske. Avsluttet med manikyr og pedikyr og tok livet med ro, det var noe jeg virkelig trengte og som jeg nøt hvert sekund av. Viktig å ta vare på seg selv i hverdagen. Siden jeg er opptatt av naturlig hudpleie som ikke koster skjorta så tenkte jeg å dele et par oppskrifter med leserne mine, dette er billig hudpleie og du får mye for pengene! 
  AVOKADO OG HONNINGMASKE 

  ♡ 1 avokado ♡ 1-2 SS honning
  ♡ Varm honningen et par sek i micro og bland inn med avokado ♡ Påfør huden med pensel/kost beregnet for hudpleie og la sitte i ca 10 min
  ♡ Skyll av med lunket vann ♡ Gå over med toner/tonic og serum+krem 


  KROPPSPEELING 
   
   ♡ 3 SS matolje/olivenolje/babyolje eller liknende ♡ 1-3 ts sukker ♡ 1 ts kaffe ♡ 1 ts bakekakao/rå kakaopulver 
   ♡ Varm oljen 10-30 sek i micro ♡ Bland ingrediensene og skrubb i vei ♡ Skyll godt av huden og smør huden med bodylotion 

  LEPPESKRUBB  

  ♡ 1 SS olje ♡ 1-3 ts sukker 
  ♡ Bland olje og sukker og skrubb i ca 1 min ♡ Skyll av med lunket vann og vips! Du har myke lepper 
   

   

  siden sist

  • Publisert 18.03.2014 kl.12:23. Ligger i kategorien: Hverdags

  Heisann!

  Jeg vet det har gått en stund siden sist, men jeg har hatt nok på tapeten den siste tiden og tok derfor en liten bloggpause. Det var faktisk litt deilig, men nå er jeg altså tilbake. 

  De siste to ukene har jeg slitt med forkjølelse og vært i ganske dårlig form, jeg ble hengende etter på trening og kostholdet slo store sprekker som følger av "sympatispising" .  Matlysta var på bunn og sukkerkicket slo inn for fullt, virkelig ikke det jeg hadde regnet med, men. Formen har begynt å komme seg nå og igår startet jeg uken med en god og veldig etterlengtet treningsøkt med fokus på rygg og skuldre, det var så utrolig godt å komme igang igjen! Back on track and fit for fight. Jeg er nå 8-9 uker i 12-ukersprogrammet mitt og har satt meg noen langsiktige mål, jeg har sett store endringer på kroppen etter at jeg begynte på programmet og synes det er veldig gøy når andre kommenterer at de ser forandringene, ekstra boost og motivasjon! Jeg har funnet min store lidenskap og interesse og er mer enn klar for å vie fritiden min til den. 


  Synlige forandringer på 1,5 måned takket være sunt kosthold og tung styrketrening

   

  Utskeielser og blodig valentines

  • Publisert 16.02.2014 kl.22:19. Ligger i kategorien: Hverdags

  Heihei! 

  Håper dere har hatt en fantastisk helg til tross for dårlig vær og dårlig resultater i OL! Jeg har hatt en knall helg og føler jeg er godt forberedt på en ny uke, er vinterferie her i huset og vi gleder oss masse til å kunne ta livet med ro og bare være sammen som familie. 

  Som dere vet var det jo Valentine's day på fredag og for første gang på mange år, eller kanskje første gang i det hele tatt (husker faktisk ikke så langt tilbake) dro jeg og kjæresten ut for litt kvalitetstid sammen. Vi finner altfor sjeldent på noe sammen som par, vi er stort sett foreldre og har vært det i en god del år så det var godt å få barnepass og kunne stikke ut for litt etterlengtet kvalitetstid. Vi ringte rundt for å booke bord til et bestemt klokkeslett, men det var stort sett fullt overalt så jeg anbefalte å dra på Katti (Fredrikstad) for jeg har vært fornøyd med maten der tidligere når jeg har vært innom for å spise lunsj og var sikker på en god matopplevelse. Så feil kan man altså ta. De hadde et fåtall kelnere som serverte til tross for at valentines er en travel dag, maten var kald og mangelfull da vi fikk den servert, desserten kom ikke før 1 time etter at vi hadde bestilt og prisen var altfor stiv i forhold til kvaliteten på maten, opplevelsen og det hele - tommel NED!! Vi drar ikke dit igjen for å si det slik. Heldigvis rakk vi kinoen i tide, valget falt på "12 years a slave" - en fantastisk film basert på en sann historie om slaveri i USA på 1800-tallet, jeg anbefaler alle å se den. 

   


  Valentinesgave fra London, falt i god jord hos mor ja

  Med overskriften "Utskeielser og blodig valentines" høres det jo nesten ut som om jeg har begått drap eller noe. Det har jeg ikke. Faktisk passer de ovennevnte som hånd i hanske, jeg fikk nemlig tanta på besøk på den meget røde dagen "alle hjerters dag", for en ironi. Kroppen er i ulage og magen er oppblåst, faktisk ser jeg ut som jeg er 5 måneder på vei idag, herlig. Vel, det var i grunn godt den dukket opp nå før selvtiliten fikk seg en brutal knekk, jeg har nemlig vært et matvrak og et momsetroll den siste uka og har hatt cravings på junk, sjokis og lakris, noe jeg ofte får før uka.Selvkontrollen har vært så som så og jeg har skammet meg som ikke har klart å temme trollet i meg, men jeg har vært for svak. Jeg hadde mamma på besøk forrige helg siden kjæresten var i London på guttetur, og siden hun hadde med litt snop forsvant selvkontrollen rimelig fort, dessverre. Jeg har greid meg gjennom uka, frem til fredagen, heldigvis har jeg ikke merket noe på kroppen før tanta dukket opp. Nå gjenstår det å se fremover, fokusere på målet og prøve å temme matvraket som dukker opp 1x i måneden, har du tips til hvordan man får bukt med cravingens før uka så legg mer enn gjerne igjen en kommentar! Jeg er desperat og tar imot de råd jeg kan få! 


  En av mange utskeielser

  Mens mamma var her benyttet jeg meg av sjansen til å svippe innom helsekostbolaget i svinesund for å kjøpe inn litt kosttilskudd, var en overkommelig pris og superservice så nå vet jeg hvor jeg skal handle helsekosten min fremover. Var også innom disse klesbodene på utsiden og fikk med meg 3 stk superherlige tights med mønster, de ropte om oppmerksomhet der de hang og jeg måtte bare ta en titt. Tykke, gode og helt utrolig herlige tights til en rimelig penge - jeg er superduper fornøyd og har bodd i disse den siste uka. 

   

  Ellers har helgen gått rolig for seg, med de olympiske leker surrende på tvn i bakgrunnen, husarbeid som må gjøres og unger som leker og krangler om hverandre. Vi har spilt Yatzy hvor jeg som vanlig gikk av med seieren med fremragende resultater, jeg har bakt brød både til meg selv og til mann og barn OG jeg har lagd deilig brownieskake, hva mer kan man forlange av helgen?

  Q: Hadde du en fin valentine's day? Fikk du noe fint?
  Q: Har du hatt en fin helg?

  Lillian

  25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

  workoutmom Matbloggtoppen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Designmalen er kodet og designet av KvDesign
  hits