• Glutenfri festkake

    • Publisert 22.05.2014 kl.00:27. Ligger i kategorien: Oppskrifter

    Til årets 17.mai-feiring valgte jeg å bake en glutenfri festkake som også jeg kunne nyte med god samvittighet. Oppskriften på denne kaken fant jeg på klikk og fant fort ut at denne måtte jeg bare teste ut. Jeg elsker å bake og teste ut ferdighetene mine og det gjør meg slettes ingenting å stå på kjøkkenet en dag eller to. Denne kaken er som nevnt fri for gluten og det er minimalt med sukker, den er utrolig saftig og minner litt om Oreokake i konsistensen, men med smak av appelsin og sjokolade noe som er en av mine absolutte favoritter. Enjoy!



    OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRI FESTKAKE - MOKKAKAKE


    ♥ 400 g appelsinmarmelade

    ♥ 200 g revet gulrot

    ♥ 100 g olje

    ♥ 150 g lys glutenfri melblanding

    ♥ 2 ts bakepulver

    ♥ 1 ts vaniljesukker

    ♥ 50 g kakao

    Forvarm ovnen på 180 grader

    Bland tørrvarene godt sammen i en bolle

    Kjør appelsinmarmelade, gulrot og olje  i blender til tykk krem

    Bland tørrvarene godt sammen i en bolle

    Hell appelsingulrotkremen over melblandingen og rør forsiktig inn for å miste minst mulig luft

    Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er klar. Det skal ikke sitte igjen deigrester på pinnen, jeg måtte selv steke kaken i 10 minutter ekstra.

     

    KRYDRET KAKESTRØ

    ♥ 50 g glutenfri havregryn

    ♥ 30 g sukker

    ♥ 20 g mykt eller smeltet kokosfett (varmet selv kokossmør ca 20 sekunder i micro)

    ♥ 1/2 ts  kardemomme


    ♥ 1/2 ts kanel


    Forvarm stekeovnen på 220 grader

    Bland alle ingrediensene i en bolle

    Legg bakepapir i en langpanne og spre massen utover

    Stekes i 10 minutter til sukkeret har smeltet og blitt gyllent, er det for lyst steker du massen et par minutter ekstra mens du følger med så det ikke svir seg

    Avkjøl og løsne kakestrøet fra langpannen

    Knus i mindre biter med fingrene


    MOKKAKREM

    ♥ 250 g melkefri margarin evt vanlig margarin om du tåler melk

    ♥ 250 g melis

    ♥ 200 g maisstivelse= 200 g sterk kaffe blandes med 25 g maizenna som varmes til kokepunktet, røres kontinuerlig - avkjøles


    Rør smør luftig med melis

    Rør inn kald maisstivelse litt etter litt til det blir en luftig og myk krem


    SJOKOLADEGANACHE

    ♥ 200 g 70% mørk sjokolade u/melk evt m/melk om du tåler laktose

    ♥ 200 g kokosmelk

    Varm kokosmelken i en liten kjele til kokepunktet

    Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen til den er smeltet

    Ha blandingen i en bolle og avkjøl

    Visp opp sjokoladen med hånholdt miksmaster til den blir såpass tykk at den ikke renner, men kan spres utover med slikkepott


    MONTERING AV KAKEN

    Del kaken i 3 lag (jeg delte kaken i 2)

    Legg det tykkeste laget på et kakefat

    Ha springformen kaken ble stekt i rundt kaken

    Strø kakestrø over kaken

    Spre sjokoladeganachen over kaken

    Legg det andre kakelaget over

    Smør 1/3 av mokkakrem over kakebunnen

    Legg den siste kakebunnen på toppen

    Smør et tynt lag med mokkakrem over hele kaken

    Ha resten av mokkakremen i en sprøytepose og lag dekorative mønster på kaken, selv lagde jeg små roser i utkanten av kaken og inn mot midten

    Ha resten av kakestrøet i midten av kaken








    Oppskriften er hentet fra klikk.no her

    Kristina Skarbø

    22.05.2014 kl.21:18

    N-A-M! Den så vilt god ut :) <3

    Hadde forresten blitt kjempe glad om du hadde tatt en titt innom bloggen :) <3 Ha en fantastisk torsdagkveld videre - i morgen er det helg.. wiii hahahhah :)

    Marita Beate

    22.05.2014 kl.21:24

    Den så god ut :-)

    Alexa

    22.05.2014 kl.21:53

    Fin blogg!

    Stikk en tur innom min også:)

    Ha en fin dag videre !

    Livslife

    28.05.2014 kl.01:30

    Den så utrolig fristende ut :) skal prøves :D

    Lillian

    28.05.2014 kl.16:34

    Livslife: Den var sinnsykt god så den anbefales på det sterkeste! ;)

    Lillian

    28.05.2014 kl.16:35

    Alexa: Takk for det :)

    Lillian

    28.05.2014 kl.16:35

    Marita Beate: Den var helt utrolig god, så den burde du teste ut en gang ;)

    Lillian

    28.05.2014 kl.16:35

    Kristina Skarbø: Takk for det :) Ja, kaken var utrolig god så den anbefales på det sterkeste! :)
    Skriv en ny kommentar
    Lillian

    25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

    workoutmom Matbloggtoppen

    Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Designmalen er kodet og designet av KvDesign
    hits