• Glutenfri festkake

    • Publisert 22.05.2014 kl.00:27. Ligger i kategorien: Oppskrifter

    Til rets 17.mai-feiring valgte jeg bake en glutenfri festkake som ogs jeg kunne nyte med god samvittighet. Oppskriften p denne kaken fant jeg p klikk og fant fort ut at denne mtte jeg bare teste ut. Jeg elsker bake og teste ut ferdighetene mine og det gjr meg slettes ingenting st p kjkkenet en dag eller to. Denne kaken er som nevnt fri for gluten og det er minimalt med sukker, den er utrolig saftig og minner litt om Oreokake i konsistensen, men med smak av appelsin og sjokolade noe som er en av mine absolutte favoritter. Enjoy!



    OPPSKRIFT P GLUTENFRI FESTKAKE - MOKKAKAKE


    ♥ 400 g appelsinmarmelade

    ♥ 200 g revet gulrot

    ♥ 100 g olje

    ♥ 150 g lys glutenfri melblanding

    ♥ 2 ts bakepulver

    ♥ 1 ts vaniljesukker

    ♥ 50 g kakao

    Forvarm ovnen p 180 grader

    Bland trrvarene godt sammen i en bolle

    Kjr appelsinmarmelade, gulrot og olje i blender til tykk krem

    Bland trrvarene godt sammen i en bolle

    Hell appelsingulrotkremen over melblandingen og rr forsiktig inn for miste minst mulig luft

    Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er klar. Det skal ikke sitte igjen deigrester p pinnen, jeg mtte selv steke kaken i 10 minutter ekstra.

    KRYDRET KAKESTR

    ♥ 50 g glutenfri havregryn

    ♥ 30 g sukker

    ♥ 20 g mykt eller smeltet kokosfett (varmet selv kokossmr ca 20 sekunder i micro)

    ♥ 1/2 ts kardemomme


    ♥ 1/2 ts kanel


    Forvarm stekeovnen p 220 grader

    Bland alle ingrediensene i en bolle

    Legg bakepapir i en langpanne og spre massen utover

    Stekes i 10 minutter til sukkeret har smeltet og blitt gyllent, er det for lyst steker du massen et par minutter ekstra mens du flger med s det ikke svir seg

    Avkjl og lsne kakestret fra langpannen

    Knus i mindre biter med fingrene


    MOKKAKREM

    ♥ 250 g melkefri margarin evt vanlig margarin om du tler melk

    ♥ 250 g melis

    ♥ 200 g maisstivelse= 200 g sterk kaffe blandes med 25 g maizenna som varmes til kokepunktet, rres kontinuerlig - avkjles


    Rr smr luftig med melis

    Rr inn kald maisstivelse litt etter litt til det blir en luftig og myk krem


    SJOKOLADEGANACHE

    ♥ 200 g 70% mrk sjokolade u/melk evt m/melk om du tler laktose

    ♥ 200 g kokosmelk

    Varm kokosmelken i en liten kjele til kokepunktet

    Ta kjelen av platen og rr inn sjokoladen til den er smeltet

    Ha blandingen i en bolle og avkjl

    Visp opp sjokoladen med hnholdt miksmaster til den blir spass tykk at den ikke renner, men kan spres utover med slikkepott


    MONTERING AV KAKEN

    Del kaken i 3 lag (jeg delte kaken i 2)

    Legg det tykkeste laget p et kakefat

    Ha springformen kaken ble stekt i rundt kaken

    Str kakestr over kaken

    Spre sjokoladeganachen over kaken

    Legg det andre kakelaget over

    Smr 1/3 av mokkakrem over kakebunnen

    Legg den siste kakebunnen p toppen

    Smr et tynt lag med mokkakrem over hele kaken

    Ha resten av mokkakremen i en sprytepose og lag dekorative mnster p kaken, selv lagde jeg sm roser i utkanten av kaken og inn mot midten

    Ha resten av kakestret i midten av kaken








    Oppskriften er hentet fra klikk.no her

    Kristina Skarb

    22.05.2014 kl.21:18

    N-A-M! Den s vilt god ut :) <3

    Hadde forresten blitt kjempe glad om du hadde tatt en titt innom bloggen :) <3 Ha en fantastisk torsdagkveld videre - i morgen er det helg.. wiii hahahhah :)

    Marita Beate

    22.05.2014 kl.21:24

    Den s god ut :-)

    Alexa

    22.05.2014 kl.21:53

    Fin blogg!

    Stikk en tur innom min ogs:)

    Ha en fin dag videre !

    Livslife

    28.05.2014 kl.01:30

    Den s utrolig fristende ut :) skal prves :D

    Lillian

    28.05.2014 kl.16:34

    Livslife: Den var sinnsykt god s den anbefales p det sterkeste! ;)

    Lillian

    28.05.2014 kl.16:35

    Alexa: Takk for det :)

    Lillian

    28.05.2014 kl.16:35

    Marita Beate: Den var helt utrolig god, s den burde du teste ut en gang ;)

    Lillian

    28.05.2014 kl.16:35

    Kristina Skarb: Takk for det :) Ja, kaken var utrolig god s den anbefales p det sterkeste! :)
    Skriv en ny kommentar
    Lillian

    25 r gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drmmekroppen.

    workoutmom Matbloggtoppen

    Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Designmalen er kodet og designet av KvDesign
    hits