• Komplimenter og en evig frykt for å virke selvopptatt

  • Publisert 06.05.2014 kl.21:21. Ligger i kategorien: Hverdags

  Har du noen gang opplevd å bli litt flau og målløs når du får et kompliment for noe du har gjort eller hvordan du ser ut? Eller er du kanskje av den mer selvsikre typen som tar komplimenter som en selvfølge? Hvordan blir man god på å motta ros fra andre? 

  Selv faller jeg nok innunder den kategorien som blir pinlig berørt, begynner å rødme og blir fullstendig tom for ord når jeg mottar komplimenter fra andre og jeg er bestandig livredd for å bli oppfattet som utakknemlig eller høy på meg selv. Sannheten er at jeg innerst inne er en usikker person, usikker på meg selv, mitt ytre og min personlighet. Jeg var et mobbeoffer på ungdomsskolen, ble kalt stygg og det som verre var daglig over en periode og det er noe som henger igjen idag dessverre. Jeg suger rett og slett på å motta ros og komplimenter fra medmennesker og det er ikke noe gøy. 

  Senest idag fikk jeg et flott kompliment fra en dame som fortalte meg at hun ikke ville ha trodd at jeg hadde født 4 barn, faktisk ville hun ikke ha trodd jeg hadde født et eneste ett om det ikke var for at jeg hadde fortalt det i forkant. Noe liknende skjedde for 1 måneds tid siden, jeg snakket med en mann og fikk mye ros for å ha gått så mye ned i vekt i løpet av året, for at jeg fortsatte å trene x antall ganger pr uke og at han aldri ville ha trodd at jeg var mor til så mange. Det var et litt kleint øyeblikk for med en gang noen begynner å rose meg for noe så føler jeg usikkerheten bre seg i kroppen og jeg blir raskt til den usikre tenåringsjenta som ble mobbet hver dag, men jeg klistrer på meg et smil og takker for det mens usikkerheten dirrer i halsen. 

  Jeg kjenner flere som tar komplimenter og ros som den reneste selvfølge og som krever skryt fra andre hver eneste dag eller ved hver eneste anledning for å føle seg bedre, til gjengjeld har ikke disse personene evnen til å rose andre eller se andres behov og jeg tenker i det stille at disse personene er selvopptatte mennesker. Jeg tar ikke komplimenter som noen selvfølge og jeg verdsetter hvert eneste kompliment, men jeg er ikke så flink til å formidle det på den måten jeg vil. Derfor vil jeg takke hver og en som har lagt igjen hyggelige kommentarer på bloggen, på facebook og på instagram; TUSEN TAKK♡ Jeg blir så glad når jeg får positive tilbakemeldinger fra dere og jeg blir rørt over de fine ordene som blir skrevet til meg, det betyr så uendelig mye for meg å vite at jeg kan være med å inspirere andre der ute. De gode ordene har gitt meg motivasjon til å fortsette på dager jeg ønsket å gi opp og de har surret i bakhodet når jeg har mottatt spydigheter fra venner og bekjente som har tvilt på meg underveis, så tusen, tusen takk 


  FØR og NÅ; tusen takk til dere som har motivert meg underveis jeg hadde ikke klart det uten dere 


   Q: ER DU FLINK TIL Å ROSE ANDRE? 
   Q: HVORDAN TAKLER DU KOMPLIMENTER?  

   

  Merethe Susanne

  06.05.2014 kl.21:36

  Du ser flott ut!! Jeg har det likkens som deg, blir litt småflau om jeg får komplemanger, men det kjennes litt godt ut også da :) Har du gått ned mange kg (hvis jeg får spørre om d) :)

  Lillian

  06.05.2014 kl.21:40

  Merethe Susanne: Tusen takk for det :) Ja det kjennes godt ut å få ros, men det er ikke alltid lett å fomidle takknemligheten over det føler jeg. Jeg har gått ned 30 kg siden januar i fjor da jeg fødte mitt siste barn :)

  Irene

  07.05.2014 kl.10:21

  Helt utrolig :)

  Det er en veldig stor forskjell :) Du er utrolig flink :)

  Linda

  08.05.2014 kl.22:04

  Så flott du er og så flink du har vært!:-)

  Fant deg tilfeldig på instagram i dag og har ikke sett deg siden unge mødre! Kjente deg ikke igjen først! Du kan være en stolt 4 barnsmamma. Nydelige barn og en fiiin kropp.

  Jeg er verken flink på og gi eller få komplimanger. Jeg var også en treg blomst. Mobbing på u-skolen. Nå får jeg mye komplimanger. Ser i speilet at jeg faktisk er pen. Men når jeg går bort fra speilet, føler jeg noe annet inni meg:(

  Lillian

  11.05.2014 kl.12:01

  Linda: Takk for hyggelig kommentar :) Har nok forandret meg en god del siden UM, blitt noen år eldre ;)

  Ja, jeg skjønner godt hva du mener, jeg føler noe helt annet inni meg selv om jeg vet jeg er en helt vanlig pen jente. Ikke lett, men det blir kanskje noe man bærer med seg videre i livet som følger av mobbing tidligere i livet.

  Lillian

  11.05.2014 kl.12:01

  Irene: Tusen takk for det :)
  Skriv en ny kommentar
  Lillian

  25 år gammel 4-barnsmor som blogger om veien mot drømmekroppen.

  workoutmom Matbloggtoppen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Designmalen er kodet og designet av KvDesign
  hits